lördag 1 december 2007

Tomten och jag...




.... eller drömmen om vem det nu var som kom och hälsade på.

Inatt bad jag till Gud, till Jesus... alla änglar, och till alla de som gått före. Länge... och de ord som jag högt och tydligt sa till himlen utanför fönstret var: "Hjälp! Ni måste hjälpa mig nu... för nu fixar jag inte så mycket mer... jag behöver er nu. Hjälp mig...!"

Med knäppta händer och med all min förtvivlan.... ja, så var det! Min Gudstro har burit mig genom mycket... och inte för att jag är speciellt religiös, vad nu det betyder egentligen, men visa mig den människa som inte griper alla halmstrån som finns när det blir verkligt svårt... jag griper till dom däruppe! Det brukar ju funka.... på nåt sätt!

Sen att Pontus P tittade lite knepigt på mig... ja, jag skulle nog också göra det om jag såg någon prata med en fönsterruta!!

Sen somnade jag... och drömde:

Satt i vardagsrummet hos Fru Bloggblad (...en bloggvän som jag aldrig träffat!) och i hennes röda fåtölj satt jag och berättade för henne om mitt elände. Hon strök mig över handen, men sa inte så mycket! Plötsligt kommer en lång mörk man med ärrat ansikte in. I handen har han en smutsig genomskinlig plastpåse som han räcker över till mig, Jag vet inte vad den innehåller, bara att det som finns där är lyckan... det som får, och jag vet att det låter fånigt, får mitt hjärta att börja jubla av glädje. Jag fylls av en sådan total och stor lycka... så att... ja, jag kan inte ens beskriva hur alltings glädje bara omfamnar mig så.... helt! Ren, vacker lycka i en smutsig, solkig påse... och alla mina problem finns inte mer! Jag reser mig upp och kramar om denne ärrade man, hårt... och lyckan är så gränslöst vacker.... tacksamheten är så stor.... och helt plötsligt förvandlas denne ärrade man till en gammaldags jultomte i vita kläder! Jag blir inte ens förvånad... precis som om jag redan visste att den ärrade mannen i själva verket var denna vackra jultomte.

Sen följer han med mig ut på stan... i mörka natten. Han ska följa mig hem, säger han. I drömmen bor vi i en lägenhet ovanför HM (!), och det är mycket folk ute! När det är bara en liten bit kvar tar han sin cykel.... han måste åka vidare åt andra hållet, säger han. Men vi ses igen... säger han också! Med den lyckan som jag nu fått... en gåva av lycka i en plastpåse... som nu fyller hela mig, så går jag vidare... mot mitt hem ovanför HM....
Men jag tar fel dörr.... och hamnar på en balettskola istället.... och som jag står där... så kommer människor bärande på ballerinor i sina vackra dräkter som nu har fått magsjuka... och som bärs ut från scenen....

Sen vaknar jag... har sovit många många timmar.... drömmen är slut, men lyckan är kvar!!


Den lyckan har burit mig resten av dagen...


Så antingen kom tomten tidigt i år.... eller så gick pratet med fönsterrutan fram... jag väljer att tro på det senare! Tack...!


.............

Igår var det en tung, mycket tung dag! Vad som hände? Inget och allt! Det hände inget speciellt, men samtidigt händer ju allt hela tiden nu... och igår kom ett ras!
Det som har varit, det som är, och det som ska komma.... det händer hela tiden nu! Det som har varit ska jag sörja, det som är nu ska jag klara, och det som ska komma.... ja, det måste jag söka styrka för!
Så det kommer säkert att bli fler sådana här dagar... då jag faller! Att inse att det finns dagar när det måste få göra ont också... rasa..... och sen RESA MIG UPP IGEN! För det gör jag ju...

Att det finns somligt som gör mer ont dessa dagar, så är det ju också....!
Därför försöker jag undvika sådant som gör ont, och sådana människor som gör mig illa...
Därför försöker jag se glädje och lycka nära mig, och möta livlinor... de som bär...


..............



Idag hade vi "pyntardag" här hemma! Carolina orkade/ville inte gå på skolan ... och fick vara hemma! Hon behövde nog sova ut ordentligt, tror jag!
Carolina var nog den mest aktiva av oss... !! Och julmusiken, pyntandet och mysfikat höll i sig nästan hela dan! NU är det äntligen jul hos Ingelssons!

SE låg mest och vilade... han var upp en sväng och irriterade sig på Carolina... men så är det ju... inte försöka bry sig! Han fick väl vara sur då...?! Vi hade då roligt...!

SE och jag tog en promenad bort till Coop.... som alltid. Köpte en korv och gick vidare mot Willys för att handla inför helgen... och SE på ett strålande humör! (Glömt att skriva att han har fått väldigt mycket beröm för den fina granen han har satt upp här utanför.... han är så stolt, så stolt! Min lilla gubbe...!)

Mysfikafilm med SE. Fin film "Iron Will"... och som vi båda tyckte var bra! (Än om vi nu har sett den....ja, ganska många gånger!!)

Nu ska jag släcka ner... och gå och sova! Då ska jag knäppa mina händer... och tacka för den här dan! För jag har fått mycket idag... och något nytt har lämnats här hos mig, något som kommer från en smustsig, solkig liten påse.....

11 kommentarer:

Tussegumman sa...

Jag tror helt klart att du har en gudstro Elisabeth! I din förtvivlan vänder du dig till Gud och det var han som gav dig denna lyckopåse! Det du kände var Guds närhet att bli omsluten av hans lycka och frid!

Jag tror helt klart på bönens makt och det var bönesvar du fick Elisabeth. I avgrundens djup blev du upplyft och omfamnad med frid och kärlek. Jag har upplevt detta när jag har bett och då andra har bett för mig att jag har blivit översköljd med värme och frid och lycka.

Jag tror helt klart på bönens makt. Jag tror Gud mötte dig precis där du var. Jag är med i en bönegrupp och där har jag man möjlighet att ta up böneämnen.

Är det okey att vi ber för dig Elisabeth! Jag kan säga att det är en god vän och inget mer att du går igenom en tuff period i ditt liv nu och att din man har altzeimers?

Det kanske skulle vara en styrka att känna att många ber för Er. Min mormor och jag låg ofta och bad tillsammans och det var en styrka när man mådde dåligt! Ha det gott min käraste vän/Många kramar till dig Elisabeth och Carolina och SE

Eleonora sa...

Så fint du har beskrivit det du upplevt de senaste dagarna. Det låter som en saga, men det är nog så att "Gud hör bön". Det är ju vad vi människor vill tro i alla fall och du fick ju uppleva ro och frid i kroppen, något du så innerligt behöver. Tänker ständigt på dig och även om jag inte är direkt religiös, så ska jag också be för dig och de dina.

Så fint att Carolina och du önskade pyssla lite inför Advent. Det betyder så mycket att få mysigt omkring sig. Nu hoppas jag att ni båda och SE ska få fint och rofyllt denna adventshelg. Kramar i massor

Christina sa...

Jag tror också att Gud hörde dig, är inte djupt religiös men jag har en Gudstro.
Du skall se, allt ordnar sig även om det ser nattsvart ut just nu.
Jag önskar så att dagen idag skall bli snäll mot dig/er.
Ha en riktigt skön dag Elisabeth och jag skickar med en kram till SE och Carolina också.
Kram vännen min, alltid.

Anonym sa...

Du ska se att lyckan kommer, änglarna vakar över dig o din familj. Man behöver inte ha någon Guds tro för att bli hörd, jag har ingen tro men jag får all hjälp jag behöver när jag ber om de. Just nu är jag i så dåligt skick att jag ber om all hjälp jag kan få, de har väl börjat lätta en del men inte helt jag måste hjälpa till själv med om de ska gå över. Din vän Anita

✿Ewa sa...

Hej min vän! Tack för dina varma kram inne hos mig :)

En helt fantastisk dröm hade du, vilken lycka! Jag som sällan kommer ihåg det jag drömmer tror bestämt att när jag kommer ihåg en dröm så klart som du beskriver att du gjort nu. Så betyder den något speciellt. För då känns den i hela kroppen.

Jag vet inte om du har läst på min blogg om min aldeles fantastiska dröm? Jag fick tips om att skicka in den till http://dromtydare.blogspot.com/ och fick efter ett tag svar. Jättespännande! Jag vet hur lycklig jag blev av min dröm, den var som en saga och fyllde hela mig med sån glädje. Jag kan varje liten detalj i den, ser rummet osv. Den behövde inte tydas för den gav så mycket ändå. Men ibland är det roligt att göra det ialla fall.

Jag är inte alls religiös, men vet att jag fått stöd och hjälp på olika sätt när jag varit bottenlöst ledsen, ibland genom märkliga drömmar eller andra upplevelser. Det finns något mer, absolut!

Stor och varm kram till Dig!

Gisan sa...

Jag "smyglånar" en dator här i lägenheten i Sthlm. Så det blir en snabb kommentar. Mina tankar är hos dig. Å jag bär med mig alla dina fina ord som du skrivit för att känna mig vacker ikväll. En kille är det som sagt just rådjursögon till mig. Det var mååånga år sedan. Däremot träffade jag en "gammal" chef häromdagen som sa "Tänk att det alltid lyser så om dig!" Då berättade jag att du kallar mig solen. Han förstod hur du menade sa han. Jag ser det inte men är glad om jag kan sprida lite strålar. Stora strålande kramar...

Anonym sa...

När nöden är som störst.... Du har burit länge även den starkaste kan behöva vila emellanåt. Vårda din glädjekänsla så att du kan ta fram och känna på den när mörkret blir för kompakt på Himlastigen. Vi som finns här ute ska försöka lysa så gott vi kan. Stor kram Kersti

Bloggblad sa...

Det gläder mig att jag fick vara med på ett hörn i din dröm och lyssna på dig. Kanske var det därför jag hade så svårt att somna i natt? Att jag hade annat för mig?

Jag har gjort som du flera gånger när jag varit förtvivlad - och även om jag ibland slutat tro på att böner hjälper - så händer det nåt när det är som svårast. Och så blir det lite lättare. Jag har väldigt lätt för att gråta, och det har jag upptäckt, att det är en stor gåva. Det är som om det värsta rinner ut med tårarna. (Fast jag bölar inte så där som Marie P i idol....:) bara i min ensamhet.)

Dubbelörn sa...

Alla behöver vi ha ett hopp om lycka o din lycka kom i drömmen. Underbart :)! Är nog för en mer allomfattande världslig religion (!) o tror också på bönen som en kraft.

Det är nog också så att när allt är som svartast o mörkast då brukar man få en lyckoglimt om att det finns en annan tid då saker o ting vänder igen... *ler*

Är så glad för din skull ikväll
Bamsekramar till er

Anonym sa...

Tittade in till dig...har precis skrivit färdigt min predikan till i morgon...alltid skönt när den är klar, även om det blev i sista minuten i dag. Var på Globen horse show och det tog tid!
Så eftersom jag är extra biblisk när jag precis skrivit klart vill jag ge dig det finaste bibelordet jag vet. Ja, ett av dem i alla fall. Det är Johannesevangeliets första kapitel och kan sammanfattas i vers 5:
Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.
Jag önskar dig en fin och ljus 1:a advent!

Laila sa...

Jag har ingen gudstro. Men visst har även jag i nöd vänt mina ögon upp mot himlen och bett i en tid full av problem!

Jag tycker din dröm var så vacker. Håll fast vid din påse. Håll fast vid din lycka. Själv ska jag hålla utkik efter den där mannen... ;-)

Å kan jag värma dig med mitt leende så lovar jag att Per ska få fota mig fler gånger! :-D