tisdag 27 oktober 2009

Å där vid tunneln...

... precis innan vi kom ner på stan, så hade vi, medvetet eller ej, trängt bort allt vad konflikter och trista insikter heter... så när vi väl kom ner på stan så var dagen bara vår... Carolinas, min och SE:s.
För jo, han var också med oss emellanåt... i tanken, i skratten, i minnena. Här och nu...

"Mamma, om jag nu inte hittar nån vinterjacka... då kan jag ju låna din dunjacka, eller!" frågade hon.
"Å glöm drömmen, den är jag jätterädd om... och vad ska jag ha då tänkte du?" svarade jag.
Då skrattade hon.... lågt, och lite vemodigt.
"Var det roligt... att du inte ska få låna min jacka?" frågade jag, och undrade vad som kunde ha varit så roligt med att hon inte skulle få låna min dunjacka.
"Ja, men nog vet du att det ordnar sig... klart du ska få låna jackan... jag ska prata med mamma jag" sa hon. Med bas-låtsas-vara-pappa-rösten... sådär som hon visste, och jag med för den delen, att han skulle ha sagt i det här läget.
"Ja, precis så skulle pappa ha sagt..." sa jag. Å jag kunde bara skratta lite jag också... känna värmen i det nyss sagda... "jag ska prata med mamma jag".
Å i den stunden, så blev allt som det skulle ha varit... Carolina hade sett... jag hade sagt nej... och SE skulle prata med mig om saken.

Men det blev ingen vinterjacka... vi hittade helt enkelt ingen. Antingen var det ingen som passade damen, eller så var den helt enkelt för dyr.
Så hon får använda min höstjacka ett tag till...

Vi strosade på... tittade både på vackra julsaker, och böcker. Ingen brådska hem... men till slut kände vi oss ändå ganska nöjda, så vi köpte varsitt kanelhjärta på NK och gick hem.

Så... en underbar och vacker dag. Även om det svåra och tunga dök upp igen lika fort som vi passerat genom tunneln...

8 kommentarer:

Bittan sa...

Tråkigt att Hon inte hittade någon vinterjacka......

Eleonora sa...

Hittade ni ingen vinterjacka hos H&M, Lindex, Stadium, Carlings eller kappAhl?? Dom brukar ju alltid ha så mycket att erbjuda. Kanske Utebutiken har något? Eller Kii? Eller Skatbo?

Trevlig dag fick ni i alla fall tillsammans och eftersom ärendet ej blev slutfört, får ni väl göra om turen igen!! Kramis

Tina sa...

Hej vännen!!
Snyft.. vilket underbart inlägg!! Jag blev berörd på djupet..snyft.. Så skönt att ni fick en så underbar dag! Jacka kommer ni att finna.. säkert när ni minst anar.. brukar vara så!!
Kram till dig vännen!!!
Tina

Pia sa...

Vänta till november är man medlem i Stadium brukar man alltid få en kupong med 20% rabatt på just jacka. Tror förresten jag fick något från Intersport i dagarna med 20% rabatt. Så gå dit och kolla med personalen.
Här i sthlm har en del affärer generell rabbat rabatt på uteplagg
ochj mer kommer nog.

Ha is i magen! Kram

christina sa...

Jag har också svårt att hitta vinterjacka de flesta är ju så dyra. Men ni fick en bra eftermiddag och kanelhjärta i alla fall. Det löser sig säkert med jacka också. Ha det gott, kram

Ancan sa...

Som vanligt får du oss andra att tänka till...att förstå att inte ta för givet.

TACK för dina snälla ord i min blogg - det värmer mig o att jag kan ge dig lite glädje i vardagen emellanåt.

Ulla sa...

Det verkar som det för tillfället är mycket mys hos er. Mys är mysigt! Jag hittade hit genom MammaStinas blogg och jag kommer att återvända

Elisabeth sa...

bITTAN: Ja, men du vet hur det är med tjejer i den där åldern... men det går väl nya tåg! Kram..

eLEONORA: Nej, vi hittade ingen jacka! Det är inte alldeles enkelt ska jag säga. Men som du säger... vi hade en trevlig dag, och det var ju huvudsaken! Kram..

tINA: Tack snälla... än om jag nu inte vill att någon ska bli ledsen som läser... men det är lite som vår vardag är nu. Kram..

pIA: Tack för tipsen! Det blev jag glad för... och jag ska ha is i magen. Man brukar måsta ha det när det gäller inköp till tonåringar... Kram..

cHRISTINA: Ja, enkelt är det då verkligen inte! Men kanelhjärtat blev ju som lite "plåster på såren"! Kram..

aNCAN: Tack snälla för dina omtänksamma ord.. både här, och på andra ställen. Å det är väl också lite så det är... att ibland måste det bli en krokig väg att gå för att se hur mycket vi ändå ägde. Kram..

uLLA: Mys är nästan åt livsviktigthållet här nu... och jag kan bara hålla med dig, mys är mysigt! Välkommen! Kram..