fredag 18 maj 2007

Amor vincit omnia....



Kärlekens lov

Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,
inte skrytsam och inte uppblåst.Den är inte utmanande, inte självisk,
den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten,
men gläds med sanningen.Allt bär den, allt tror den,
allt hoppas den, allt uthärdar den.Men nu består tro, hopp och kärlek,
dessa tre och störst av dem är kärleken....

Dessa ord är för mig det vackraste som någonsin skrivits om kärlek! Men det skulle vara tomma ord på en blogg om de inte följdes av handling! Det är lätt att skriva om kärlek och att använda uttryck som "jag älskar dig", utan att verkligen, och då menar jag verkligen, vara ärliga och handla i enlighet med den kärlek vi säger oss äga för någon eller något! Så många jag känner som gett mig sin kärlek på papper - men som vänt mig ryggen när deras stora ord visats sig inte vara annat än just det - bara stora ord!

I mitt hjärta har jag ett dyrbart minne! Första gången jag hörde någon läsa "Kärlekens lov" var när prästen läste den på mitt och Sven-Eriks bröllop för 17 år sen! Vi stod där framme, höll varandra i handen, nervösa och spända. Så läste prästen "Kärlekens lov, och jag tittade på Sven-Erik... Gud, vilken bubbel-lycka jag kände i den stunden!! Tack snälla, snälla Gud för det ögonblicket! Tack också för att jag fått bära med mig minnet av det ögonblicket i livet - och för att jag då var lyckligt ovetande om hur olycklig jag skulle vara idag!

Men:

Amor vincit omnia.... (kärleken övervinner allt)!

Torsdag idag (noll koll att det var Kristihimmelfärds dag idag..blir så ibland!) Strålande sol!

Vaknade tidigt! Sov riktigt dåligt inatt! (Men jag laddade lite sovbatterier i Sthlm..tur det!)

Tog med mig Pontus P på en promenad upp till mamma och pappa. Jonas och lille David dök också upp efter en stund! Vi bjöds på kaffe och gröt och ägg! (jo, vi har lite olika frukosttänk!)

Hem och städade! Men jag undrar.... finns det ingen som kan sponsra en typ...hemstäderska? Skulle vara trevligt, tycker jag!

Sven-Erik ute på altanen hela förmiddagen och jobbade med staketet! Han var på ett strålande humör! Jag bjöd honom på kaffe och smörgås ute på altanen - så mysigt!

Ringde svärmor! Hon hoppades att de kommer att ta bort gipset imorgon! "Du vet, en Karl-Otto han tyckte det såg bra ut..!" (jaha ja, Karl-Otto vem tusan är det, undrar jag för mig själv, men förstår sen att det måste vara LÄKAREN Karl-Otto hon menar!) Hon tyckte det började kännas lite besvärligt med gipset nu ....- det blir ju lite mer arbetssamt med saker och ting, säger hon! Det förstod jag verkligen!

Carolina hade 2 kompisar som sov över här i natt! Åh, vad roligt för henne! Till middag var de sen bjudna hem till den ena kompisen på grillade kycklingspett! Ikväll sover de också här!

Fredrik och Carmen kom på besök! Vi fikade kaffe och smörgås! Sven-Erik var också med, men satt mest tyst! Fredrik gjorde nog vad han kunde för att få med honom i samtalet - men det ville sig inte riktigt...

Sven-Erik gick sedan och lade sig en stund! Han behövde nog vila lite!

Middag. Hade fått specialbeställning på spagetti och köttfärssås från lille David, så det fick det bli! Det var verkligen en hit - för han åt som en liten häst!

Ally och jag... Hon agerade som vanligt bra i rutan - och jag somnade precis lika bra....!

Sven-Erik och jag såg filmen "Wild wild west"! Sett den några gånger - men S-E tyckte den var rolig!

Roligt idag:mamma, S-E jobbar på staketet, Carro har kompisar här, svärmor o Karl-Otto....

Mindre roligt idag: städning............! Måste hitta ett bättre motivationstänk för städningen!!

Tips: Ta fram all den kärlek du har inom dig - bjud på den - och du får refill på hjärtekontot!

Till alla mina livlinor: Min kärlek har ni - nu och för alltid!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Fina och sanna ord om Kärleken med stort K! Välkommen tillbaka från Sthlm, kul att kunna läsa din blogg igen! Tack också för dina kommentarer på min sida.

Apropå livet, döden och kärleken- tänk om det är så att det inte är något mer efter livet- inget kvitto som räknar ut din ihoptjänade bonus eller intyg som betygsätter det liv du har levt- då måste det väl vara förmågan att älska som är vackrast i livet?

Christina sa...

Så vackra ord om kärleken!
Förstår att det finns mycket kärlek i ditt hem och det är ju så det skall vara.
Har du sol hos dig?
Kan du inte skicka ner lite till skåne för här är det mulet och kallt, endast 9 grader.
Inte bra för värkande kroppar.
Men det finns värre saker så jag skall inte klaga.
Jag vill önska dig och de dina en riktig skön helg
Kram min vän

Anonym sa...

Ja kärlekens lov.
LÄste också våran präst. Lite av en bibliskt favorit.
Men oj vad det står mycket vackert i den boken. Har du kraft och lust
läs bibeln kunde vi leva efter
bibelns kärleksbudskap skulle värden se anorrlunda ut !
Sa hon som inte var så "troende"

Anonym sa...

Den fick vi också uppläst på vårt bröllop. Men det var min mamma som gjorde det:) Så vackert. Tack för underbart fina kommentarer i min blogg. Du verkar vara en underbar människa som jag önskar jag kände i verkliga livet. Ha det riktigt bra nu.....

Elisabeth sa...

plupp: Tack! Jo, han är stora K...
En förmåga att älska kan aldrig dö, åtminstone tycker jag ju det, du vet! Kram..

christina: Tack! Hade jag några solstrålar att skicka ned för att lindra din värk - skulle jag ha skickat flera solar! Kram till dig..

pyrobritt: du kanske håller på att skapa din egen relation till den Gud som du tidigare kikat lite snett på...? kram kram..

annli: Tack! Det värmer i hjärtat! Jag säger detsamma till dig...! Kram..