måndag 7 maj 2007

Isabella och Jag...


Så här nära hade jag aldrig varit en filmstjärna förut! Isabella Scorupco och jag på samma buss!! Där satt vi, den berömda stjärnan och jag, bredvid varandra i en gul gammal postbuss! Av någon anledning så blev hon plötsligt sur och grinig för att jag satt och pratade med en av de andra passagerarna: Jockmocks Jocke! Hon blev sur att hon hoppade av bussen!!

Jaha! Sen då? Ja .... då vaknade jag! Och min Filmstjärnedröm gick så att säga snabbt upp i rök! Yrvaket försökte jag greppa läget ..... men herregud, hur kunde jag drömma så dumt! Hade min hjärna, eller mitt hjärta något att säga mig? Eller kanske var det rent utav min mage som sände ut signaler till drömfabriken? Inte den blekaste!!

Insåg till slut att det inte var läge för någon djupgående analytisk drömtydning! Antagligen var det "bara en dröm" som gick upp i rök - såsom de oftast gör! Men tänk.... tänk vilken historia det hade varit att berätta för barnbarnen, om den hade varit sann! Om deras farmor, Isabella och Jockmocks Jocke!!




Måndag idag..... (dagen som inte blev som jag ville..!)
På måndan fram mot klockan fem,
när jag till något mål går hem,
jag undrar trött i varje lem,
om dem är dom och dom är dem.
(Verser av en björn med mycket liten hjärna.. Nalle Puh.)


Var uppe tidigt som vanligt! Men gick och lade mig igen - och sov 2 timmar! Åh, så skönt! Jag sov nog ganska hårt - och drömde! Jag drömmer sällan något nu för tiden - antagligen för att jag inte sover så mycket!
Sven-Erik väckte mig med kaffe! Känns ju lite fånigt att få kaffe på säng mitt i veckan - men jag tycker alltmer att den stunden som jag och Sven-Erik har tillsammans är den viktigaste på dagen!

Kuratorn ringde! Vi pratade i över 2 timmar! (Blir alltid totalt slut på efter våra samtal..!)

Problem med ledsagarservicen! Vi får se hur det blir! Men klart är, att som det nu har varit så blir det alldeles för mycket för Sven-Erik! Jag får se hur vi/jag löser det...! Huvudsaken är att det blir bra för Sven-Erik! Så ingen Pelle idag iallafall!

Jag och Carolina hämtade ut hennes nya glasögon ... snygga! Carolina berättade att hon endast varit två lektioner på skolan idag - hon orkade inte fokusera på skolarbetet idag! Hade sökt stöd och pepp hos en kompis! Vi gick och fikade och pratade en lång stund...!
Var och köpte böcker! Jag blev så himla glad när jag hittade Kay Pollaks "att välja glädje", och A.A. Milnes bok om Nalleh Puh på rea!

Jag säger bara Kay Pollak;
Det krävs stor övning för att kunna se
att allt, alla händelser, möten
och omständigheter är till hjälp!
(Behöver nog träna på det där, tror jag!)


När vi kom hem hade Sven-Erik tagit initiativ och varit och hälsat på min mamma! Hon blev tydligen väldigt glad, och bjöd både på kaffe och smörgås! Sven-Erik hade också haft trevligt, förstod jag!

Middag och Ally (... åhhh, att jag aldrig kan lyckas hålla mig vaken?)

Jag zappade på som vanligt... S-E gick och lade sig tidigt!


Roligt idag: Isabella o Jockmocks Jocke, sova, 2 nya böcker, S-E gick till mamma...
Mindre roligt idag: Carolinas depp, ledsagarservicen...
Tips: Köp böcker - åh, vad det finns mycket bra att läsa.. ! Å man blir ju inte dummare..!?


Till alla mina livlinor: Kärlek fördömer aldrig! I min framtid ska jag minnas tillbaka, och i tanken tacka alla dem som gjorde det möjligt att komma just dit!



4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till drömmen, den förmågan måste vara guds gåva till människan! Visst är hon vacker Isabella? Hon har passerat söt, men inte kommit till "hon har sin grace".

Anonym sa...

ja böcker är precis som resor en del av livets glädjeämnen.
Aldrig känner man sig så nöjd som när man läst en upplyftande bok

Anonym sa...

Jag förstår hur du tänker ang ledsagarservice och att du vill att S-E ska ha det bra. Om du får lite hjälp av Pelle, så kommer du att orka längre. Du bör ha krafter till Carolina och ha tid för dig själv. t ex att läsa en bok ect.
Mitt råd: Kanske kan du prata med Pelle så att han ta det lite lugnare med S-E och tar in hur mycket han orkar, så S-E slipper vara så depp.
Sköt om er!
Ewacarin

Elisabeth sa...

sara: Men inte mardrömmarna, tack!
Håller med dig - Isabella är vacker! Kram

pyrobritt: böcker är ett äventyr - utan dem skulle livet bli bra nog trist! Kram

ewacarin: Tack för ditt tänk och ditt råd! Sköt om dig du också, min vän! Kram