söndag 25 november 2007

Det blev lite sorgligt nu...




... att kvällen skulle sluta så trist! Så jag tar fram en bild på den vackraste jag vet... som för att påminna mig själv om... ja, vad? Kanske är det bara mitt sätt att säga förlåt för att jag inte räckte till ikväll...

För han blev rosenrasande ikväll... bara för att han tryckt på fel knapp! Jag försökte, dumt nog, förklara för honom hur han skulle ha gjort. Gud, så dum jag är! Jag vet ju...!! Men det var inte meningen att han skulle ta det som en tillrättavisning, jag menade inte så.... men ändå var det precis så han tog det! Som en tillrättavisning... att han hade gjort något fel! Så under svordomar och mummel så gick han ned och smällde igen dörren.... och nu sover han!

Här sitter jag med klumpen i magen... insikt och ånger över att jag hanterade situationen fel! Inte höjde jag rösten, inte svor jag, inte, inte skällde jag.... utan jag gjorde bara precis som vi alla gör när någon gör fel.... talar om hur de kunde ha gjort istället!! Jag glömde ju.... att sådant går inte med SE nu... jag glömde ju!!!

Ledsen blir jag ... det blir en klump i magen av det också! Varför vet jag inte riktigt... men det är sådana här gånger som allt blir så påtagligt! Så synligt att det är något allvarligt stort fel hos honom... att han har denna sjukdom. Det gör ont då...

Men i morgon är det en ny dag... då är allt glömt och förlåtet av sig självt!


Nu ska jag gå och sova.... ska träffa min läkare tidigt imorgon. Sen ska jag och SE börja titta över advents- och jullådorna! För snart är det JUL....!! Det är också en livlina nu....

11 kommentarer:

Anonym sa...

Älskade du, så hemskt att inte kunna reda ut en sån sak innan ni somnar. Jag hoppas att du har fått några timmars sömn och att dagen idag blir riktigt bra. Styrkekramar i det oändliga...

Kajsa sa...

Du är faktiskt människa! Och människor är mänskliga! Hemskt att su ska känna dej så men jag förstår att du gör det.
Stor Kram!

Anonym sa...

Kramar om allt vad jag orkar och hoppas att du fått vakna upp till en bra dag.
Döm inte dig själv. Alla kan glömma. Du gjorde inget fel. Det bara blev så. Men jag förstår känslan. Eller, kanske inte. Men jag kan ana.
Håller tummarna för att det gick bra hos läkaren. KRAM!!

Gnällspikar och livsflanörer sa...

Vännen! Inte ska du lägga det på dig. Hur många gånger gör man inte fel trots att man arbetar med det, när det är ens arbete och detta är inte ditt arbete, detta är ditt liv just nu och en sak vet jag och det är att i livet gör man många saker som kunde ha gjorts eller sagts på ett eller flera andra sätt och att lista ut vilket som är det lämpligaste i just en situation hinns inte alltid med... Så lägg det inte på dig att det blev tokigt just denna gång, tänk istället på alla dessa gånger du just genom att ha valt rätt sätt har lyckats med att undvika sånt här... Tänk på alla dessa gånger istället:) Jag hoppas så innerligt att det blir en bra dag för dig idag och att det blir lite skoj att gå igenom julkartongerna:))) Stora kramar!!!

Anonym sa...

Älskade, Elisabeth! Du ska absolut inte förebrå dig själv någonting! Jag tycker du är en underbar människa med en ängels tålamod. Att man glömmer ibland är mänskligt. Jag hade definitivt inte klarat av din situation på samma fina och kärleksfulla sätt som du gör. Jag hade tappat tålamodet och kärleken för länge sedan, tyvärr. Så förebrå dig inte! Tänk istället på allt fint, bra och kärleksfullt du gör för SE!

Stor varm kram i vinterkylan!

Anonym sa...

Elisabeth, det måste vara hur svårt som helst att hantera och veta hur du ska agera..Ett skådespeleri med massor av magi i..
Jag beundrar dig verkligen, men inte konstigt du har fjärilar i magen som du har det. Hoppas din doktor är snäll mot dig och att ljuslådan med alla tillbehör for julen lyser upp lite i mörka stunder.
Kramar alltid:-)

Christina sa...

Elisabeth vännen min, du är ju bara människa!
Man kan inte ha den perfekta lösningen på allt, ingen har det.
Måste vara så oerhört svårt att vara i din situation, tänker så mycket på er varje dag.

Vännen, snart är det jul och kanske det lättar upp det lite i denna mörka tiden.
Önskar er en fin dag
Kram allra goaste du

Anonym sa...

Kära Elisabeth, det är alltid lite med bävan jag tar mig till din sida. Jag vill så gärna att du ska ha haft en fin dag/kväll och ofta är det väl så, men just det du beskriver nu är så svårt.

Du måste inse att du är en vanlig människa, med en människas fel och brister. Det finns inga änglar på jorden!

Bamsekramar!

Dubbelörn sa...

Vännen instämmer med de andra. Vi är ju inte mer än människor o alla agerar vi innan vi tänker, flera gånger per dag!

Släpp det hela o var här o nu. Dina jullådor ger dig både minnen o glädjen. För det är ju det glada vi minns...

goaste kramarna till dig

Anonym sa...

Tittar in en snabbis och önskar dig god natt. Hoppas att kvällen slutar bra. Suss gott!!! Kramar...

Tussegumman sa...

Elisabeth du kan omöjligt räcka till och hela tiden balansera på en skör tråd.

Det är ju en del i sjukdomsbilden och du skall inte skuldbelägga dig Elisabeth du är inte mer än en människa och en fantastisk sådan som älskar SE.

Men då du sätter honom i focus och vill honom så väl, så kan jag tänka mig hur chockad du blir när ett sådant litet misstag gör så att den dagen är tar slut och han går och lägger sig...

Där sitter du och undrar vad som hände. I vanliga fall hade det bara passerat om det hade varit en frisk människa. Jag hoppas ni får en underbar magisk jul det är ni verkligen värda och att ni verkligen får njuta av varandra! Ha det gott min vän/Kramar Tussegumman