måndag 19 november 2007

Livet kan vara en sockerbit...






... eller åtminstonde kan delar av livet vara fördelade så.... som små goda tillfällen i livet! En dag kan vara en sockerbit att njuta av. En enda liten stund, eller tillfälle av glädje kan också vara en liten sockerbit att suga på!

Men ibland har vi kanske för få sockerbitar i vårt liv... och då gäller det att vara rädd om de man har! Kanske måste man söka nya sockerbitar, eller kunna ta emot en sockerbit som gåva, från någon som har många att dela med sig...

Men jag tror att ingen av oss kan leva utan sockerbitar i sitt liv...




Söndag idag... (och en bra dag...)


Sov bra inatt!! Hela 5 timmar!! Det är inte ofta som jag kan "skryta" med det nuförtiden... men det kändes underbart att vakna... och känna lite fånig glädje över att jag faktiskt sovit så länge!

Fikade på säng... och sen kom lille barnbarnet David uppkrypande och ville visa vad han hade ritat på morgonen! (...men han blev lite sur när jag trodde att hans lilla pytte-tomte var en råtta!! "Men men... ser du inte att det är en tomte?" frågade han, och jag hörde på rösten att nu höll en farmor på att göra bort sig... "Jo, men jag skojade ju bara lite, gubben,...klart jag ser att det är en tomte, och vilken himla fin en tomte sen!" sa jag, med min bästa-snällaste-farmors-röst!! Fast nog kunde jag ha svurit på att det var en råtta ändå!)


SE på bra humör... skrattade och busade med Pontus P. Carolina gullade ..."snälla goa pappa, du vet mamma, hon kan ju ingenting hon.. och du kan ju så mycket...kan du inte hjälpa mig... då är du den bästa pappan i hela världen... o du är ju så stark... och...ja, hon visste precis vad hon skulle säga! (Sen ser vi ju allihopa rätt snabbt nu... om det är en dålig dag, en dålig stund...eller om det är en sämre sådan för honom... och sådana gånger är det inte så mycket läge för någonting!) Hon frågade om han ville hjälpa henne att möblera rummet.... och han sa: "ja, det blir bra".... och han hördes faktiskt lite stolt! (Antagligen för att Carolina sagt att jag ingenting kunde... men det kunde ju han... och hon frågade honom...!)


Då tog jag med mig lille David på en liten utflykt. (Jonas var hemma...)Vi tog en promenad till Barnens hus, fikade och köpte ett litet spionset, och lite godis... vi hade några så så mysiga, och roliga timmar tillsammans - om man nu bortser lite från den lille mannens konstanta svada... jag tror han pratade oavbrutet från det vi klev ut genom dörren tills vi kom hem igen! " Å du farmor... Å du farmor... Å du farmor.... så när vi klev in genom dörren var "Å-du-farmor" rätt trött i öronen ska jag säga!!


Allt var lugnt när jag kom hem.... Carolina glad, och SE nöjd. (Carolina berättade också att allt hade gått bra.... tack för det!)


Väl hemma bytte jag bara kavaljer... och tog med mig SE på Willys och handlade. Som vanligt så pratar vi (eller det är ju mest jag som pratar, som det oftast är nu..) om det som händer runt omkring, här och nu... snygga bilar, halkan, vad som står på skyltar och bilar, vädret.... ja, så!

Middag... ja, idag också!

SE gick och vilade... och jag dippade på soffan! Var helt slut på... efter en intensiv, men rolig dag!


Mysfikafilm-kväll... jag och SE... som vanligt! Actionfilmer har förtur.... !! Rena skitfilmer oftast, men SE gillar dem, och jag förstår ju att pang-pang filmer, biljakter, jagande... utan alltför mycket prat och handling är den typ av filmer som han ännu har någon behållning av. Oftast får jag ändå förklara ganska mycket av det som händer i en film... en person som har varit med i början på filmen, har han i regel glömt efter en stund - och jag får förklara. Men det gör ingenting... jag ser den ju för hans skull.

Ensam kvar... ganska trist egentligen! Men det är ju så det kommer att bli alltmer... Äsch, nu var vi där igen!! NU är det nog verkligen dags att sova.... ska bara gå runt och släcka ned först!

Sov gott... alla mina vänner...

Roligt idag: hela dagen....

Mindre roligt idag: hmm.... nja, skulle väl vara det här trist-trött tänket just nu då...!


Tips: Öronproppar...ja, det är alltid bra att ha hemma! Sockerbitar är bra...!

Till alla mina livlinor: Jag har fått så många vackra gåvor i livet... men den starkaste bärande gåva jag har fått... är er vänskap!! Alla era ord... er omtanke...er värme... jag kan bara säga det igen: Måtte jag få en möjlighet att ge tillbaka en dag....!!!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att fem timmars sömn kan vara lyx. Jag är så glad att du både fick "lyx"sova, ha en bra dag och dippa en stund. Fler såna dagar förtjänar du. Jag förstår att "Å du farmor" var trött i öronen. De kan verkligen ha "mun-diarré" de små. Särskilt trött kan man bli när varje mening ska börja med en viss fras ;-) Stora kramar...

Anonym sa...

Så underbart att ni hade en fin söndag. Hoppas natten blev lugn och att ni vaknar utvilade till den nya veckan.

Jag tittar egentligen in för att gratulera dig idag på din namnsdag, det är ju Elisabeth idag.

Grattis, grattis!!

Kram Ingrid

Kajsa sa...

Grattis på namnsdagen! Min tvillingsyster heter åxå Eisabet.
Vad glad jag blev över dina sockerbitar! Bästa ordspråket jag sett! Hoppas du får en fin dag i dag åxå! Hur blev möbleringen?

Anonym sa...

Du är allt en liten sockerbit själv du! :-)

Härligt att läsa om stunderna med barnbarnet. Du är en ung farmor. Du kanske har skrivit om det förut men är det din son som fått barn väldigt tidigt eller var det ni som fick sonen tidigt? Bara lite nyfiken :)

Ha en underbar dag och GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN!! Kramar.

bollebygdsbo sa...

Det kändes så bra att titta in här och se att ni alla haft en bra dag.
Då blir man ju glad för er skull.
Hopas att ni får många sådana dagar.
Och du, GRATTIS på namnsdagen!!
Jag önskar att denna dag blir en bra dag, också, för er alla.

har en dotter som heter Elisabeth i andra namn. Henne har jag skickat SMS till med gratulation.
En svägerska heter Lisbeth, hon får ett kort med posten idag. :-)

Anonym sa...

Härligt Elisabeth.. en sådan dag du fick:-)
Ja, ja jag vet och förstår dina dagar, men var liten ljusglimt är guld värd.
Härligt att du har din guldklimp, ditt barnbarn hos dig:-)
Hoppas denna dag oxså blir lite guldstänkt..
Blir så glad då jag tittar in och ser att solen lyser lite i alla fall:-)
Kramar alltid

Gnällspikar och livsflanörer sa...

Ja, du vännen min! Så rätt, sockerbitarna behöver vi alla och i perioder kan det tyckas som att man får alldeles för få av dem...

Man får nagga långsamt på de man har då!

Stor kram på dig vännen!!!

Anonym sa...

Hej Elisabeth. Vad härligt att du fick en fin dag. Tack för din underbara kommentar....Tack för att du orkar bry dig om andra mitt i ditt eget....Du har mail förresten, ville inte ta det här:) Miljoner kramar till dig.
PS: Grattis på namnsdagen DS:

Eleonora sa...

Det hörs verkligen att du haft en fin söndag. Lille David är ju en underbar tillgång. Och så skönt att du fick lite mera sömn. Sköt om dig kära Elisabeth och hoppas att veckans kommande dagar blir lika fina.

Christina sa...

Åhh vad glad jag blir när du har haft en bra dag, önskar dig en jätteskål med sockerbitar för det är du värd.
Ha nu en riktigt skön måndag min goa vän
Kram

Mail på väg:)

Annela sa...

En sån mysig sockerbitsdag du fick och skönt att du fick sova lite längre än vanligt.
Min yngste son var en son pojke som pratade oavbrutet när vi var ute. Och visst får man skavsår i öronen...
"Å du farmor" njut av en namnsdagsbakelse! Grarris!!

Anonym sa...

Åh.... du förtjänar ett helt lass av sockerbitar för dina vackra ord.

Gottegris

Tussegumman sa...

Vilken mysig dag du fick en underbar dag relativt utvilad och två promenader med två kavaljerer inte dåligt!

Skönt att det blev så lyckat. Visst är det viktig att ha sådana där magiska dagar som man kan leva på länge. Att man t.om få energi när man tänker på dem, då har de verkligen varit lyckade. Jag önskar dig och de dina allt gott/Kram till dig, och din fina familj/ Tussegumman

Grattis på namnsdagen hoppas du får en god tårtbit till kaffet.

Anonym sa...

Ett stort grattis på namnsdagen. Jag hoppas att du har blivit lite firad. Natti natt och kramar...

Anonym sa...

Åh så glad jag blir över att ni haft en så bra dag.
Jag tror att du kan vara en sockerbit för en hel massa människor. Kram på dig.
Och du jag blir alltid så glad över dina fina kommentarer inne hos mig. Du ska veta att de värmer och lyfter.

Anonym sa...

Du förtjänar alla glada dagar som du kan få. Tack för kommentaren på min sida och grattis på din namnsdag! Kramis

Anonym sa...

Fint att få ta del din dag som känns sådär livsfin, och välbehövlig.
Kvällsgrattis på namnsdagen också :-)

Kram från Eva