söndag 21 juni 2009

Midsommardagen...

... "men bara så du vet.... det kommer INTE att regna mellan ett och tre!" sa Ewa. Tvärsäkert! Om hon hade haft någe "snack" med vädergudarna, eller om hon är en sådan liten trollmor som kan förutspå väder... ja, det låter jag vara osagt. Men faktum är.... det regnade inte en droppe mellan ett och tre... då roddartävlingen pågick.... trots att det regnat både på ditvägen, när hon hämtade oss, och sen att det kom en riktig skur precis när tävlingen slutat. Hmmm....

Vilken underbar dag hon bjöd på. Å nu.. nu sitter jag här och känner mig... ja, sådär ödmjukt förvånad som jag alltid gör när någon gör någe för oss.... för oss? Att det finns människor som bara.... ger? Hon är en sån.... Ewa.

Först var det roddartävling. Å det var ingen liten tävling...! Byar som tävlade mot varandra... mycket folk... lotterier och varmkorvförsäljning... och så dukade hon upp... med filtar och underlag... i backen, så vi skulle ha bra utsikt över de tävlande.... gofika, med både kaffe, smörgåsar och bullar. Jamen, ni vet... bara sitta där... solen som sken... fika gott... trevligt sällskap... heja på lagen.... höra skratt och se vattenplurr... ja, jag hittar inte ens nåt ord för att beskriva det. Just-nu-lycka... blir det bästa egenkomponerad ord jag kan beskriva det med.

Sedan åkte vi hem till henne... där vi blev bjudna på underbar sommarmiddag, ute på den ljuvliga altanen. Kycklingpaj, grillat ? (kommer inte riktigt ihåg vad det var för kött), hel ugnsstekt potatis, sallad med fetaost, glass med jordgubbar, kaffe och godis.
Som gamar... ja, jag tänker på det nu.... jösses, vad vi åt! Men som försvar så skriver jag.... det var bara så så så gott! För det var det verkligen....
Å så sällskapet.... ja, men bara att få sitta där... surra och prata.... njuta av stunden... se korna som gick därborta i hagen... höra fåglarna... känna doften från syrenerna... ja, det var bara just-nu-lycka här också!

Å en Pontus P... som också fick följa med... han var just-nu-lyckligt-kär hela han, tror jag! För det fanns ju två tikar att försöka ställa in sig hos... och det gjorde han!! Som en trånande lagårdskatt.... hela han, och hela tiden! (Å sen var han "dö" när vi kom hem... rörde sig inte ur soffläcken!!)

Sen åkte vi på sightseeing (stavas det så?) genom flera byar mot stan. Den storslagna naturen, de gamla och vackra husen, de små byvägarna... ja, det blev en härlig biltur med guiden Ewa, som kunde berätta en hel del om byarna vi åkte igenom.
Å Carolina, hon satt i baksätet... och jag vet att hon njöt lika mycket som jag.

När Ewa släppte av oss här hemma, så sa hon: "Ja, men du vet... vi ska ut på äventyr fler gånger!"

..........

Visst är väl en del människor bara magiska?
De ger något som räddar någon...
Tack Ewa! Både från mig och Carolina... och naturligtvis från herr Pontus P.
Å måtte jag någon gång kunna få ge tillbaka till dig...

10 kommentarer:

Ancan sa...

Jag blir så glad, när jag läser att du börjar hitta små stunder i livet där du accepterar och kan se att det finns en framtid , trots allt!
En framtid annorlunda än du drömda och planerade för, men det är bara du som kan förändra den från och med nu.
Inget kan göras ogjort, inget kan ändra faktum, men man kan alltid ändra och forma framtiden!
Bara man vågar...

KRAM

Nina sa...

Å, vad härligt underbart!

Kajsa sa...

Vilka underbara föräldrar du har!!! Och vännen Eva! Det är för att du är du!
/Kram

Vida sa...

Vilka vackra stunder med varma människor. Precis vad ni behövde.. om hon dessutom har kontakt med vädergudarna kan det ju vara en värdefull kontakt..

trollmor sa...

Inte behöver du skryta upp mig så!
Blir ju alldeles rörd av allt fint du skriver.Från djupet av mitt hjärta är nöjet helt på min sida.
Du är ju en sån varm och fin människa och har så mycke att ge andra.Jag hoppas innerligt att vi ska kunna göra fler utflykter.
Må så gott och jag förstår att lilla Pontus "sötingen" P inte rörde många fenor igårkväll Ha ha...
Stor kram ewa

Laila sa...

Vänner...

Dubbelörn sa...

Sötaste, goaste Elisabeth...

Kan det bero på att du är den mest underbara o härligaste person som finns?! *skrattar*

Är det kanske därför du plockar fram det allra bästa hos oss andra ;)

Tycker så mycket om dig... o det vet du ;)

Varma kramar

Di sa...

Godmorgon livet var en fin rubrik, och tack för dina varma ord! Jag njuter och blir glad av att läsa dina ord, både hos mig och här!
Varmaste kramar och jag vet att du finns där, även om du inte kommenterar! Krrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaam

Pärlan sa...

Men så trevligt ni haft och sådana människor är guld värda.

Önskar er en fin dag
Kramkram

Kersti sa...

Vilken härlig dag.Så glad jag blir för att ni fick den dagen och för att Ewa finns där nära. Jag är helt övertygad om att hon njöt precis lika mycket som ni. För så är det när man delar med sig av det som man har. Varma soliga sommarkramar från Enskede.