måndag 27 juli 2009

Äppelplockerska...

... i Brasilien! Kanske är det min nya framtid?
Inatt gick det då väldigt bra att stå på en stege under ett högt äppelträd, och balansera äppelkorgen med den ena handen, och plocka äpplen med den andra!
Det var en märklig dröm... ingen mardröm, men lampan fick vara tänd ändå.


Jag sover fortfarande dåligt. Å inte tycks jag kunna välja heller... pest eller kolera. Ligga vaken större delen av natten, eller drömma mardrömmar... eller både ock. Så inatt var en bra natt ändå... sova lite, och bara en märklig dröm om äppelplockning.

Å kanske berodde det på dagen igår. Då jag för första gången, på mycket länge, vågade se mig själv i en ljus framtid. Låter förmodligen heldumt... men den lilla känslan, som visserligen inte höll i sig så länge... se sig själv ha kommit förbi det svåra nuet... se sig själv njuta av dagen, ett roligt litet arbete... Carolina lycklig... fint hem... ja, den känslan har jag saknat länge. Länge. Det var förresten ingen känsla jag medvetet öppnade dörren till.... den fanns där bara helt plötsligt.
Men den fanns.... och bara att veta det... min tilltro till livet... trots allt det svåra nu.... jag känner styrkan i det. En dag kanske....


......

Helgen har varit bra. Men ensam. Carolina och jag. Inget mer med det....

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det är så gott att höra att du då och då kan se en lite ljusare framtid.

Apropå sova... så vaknade jag kl 3 i natt och kunde inte somna om... utan akut orsak låg jag bara klarvaken och blundade och lyssnade till när skatungarna hade ravedans på antennen... och duvorna gick igång, höga på nåt...

Och när jag lyssnat länge på den kurrande magen gav jag upp. Får väl sova bättre i natt, hoppas jag.

Birgitta sa...

Vad glad jag blir att du känner av dina positiva förmågor. De är härligt och nåt som du skall bevara i all evighet. Ja man vet aldrig vart livet leder, så varför inte bli äppelplockerska i Brasilien :-)
Ha en fin dag!
Kram Birgitta

Eleonora sa...

Det är så trist att du inte får sova. Du behöver det så väldigt mycket. Utan sömn och mat, ingen energi! Har du provat "somna-in"-tabletter? Eller en lättare sömntablett. Inte att ta varje dag, utan när det känns som mest kymigt? Om du är i Brasilien nästa dröm, kan du väl i alla fall placera dig på Cobacabana!! Med sol och bad.

Desto gladare blev jag att höra att du upplevt att du såg dig själv i en ljus framtid. Bra!

Har du fått en ny doktor? Kanske skulle han tillråda att du försökte börja arbeta litet peu om peu. Att ha en arbetsuppgift är ju stimulerande och skulle självklart betyda en hel del för dig. Ja, den gamla doktorn kan du ju inte ha i alla fall.

Ha det gott rara vännen. Kram kram

Cecilia N sa...

Nu bara gråter jag!

Den lilla glimten av ljus framtid är underbar!

Jag har haft min lilla bängelväg och den där lilla glimten ...

Stort grattis!