tisdag 31 juli 2007

Ödmjukt och fånigt...





... sitter jag framför Tv:n och ser ett avsnitt av "Extreme Home Makeover". Visst vet jag att det är showbusiness och kommersiellt så det bara dryper dollar om det, men ändå... jag berörs lika mycket varje gång! En familj, med långt sämre förutsättningar än mig, som lever i misär och elände, kanske sjukdom, får en möjlighet att börja om! Familjen får åka på semester, och under tiden svingar showen sitt magiska spö - och hem kommer en familj som nu fått ett underbart vackert hus, och ett nytt hem!! DET är vad riktig magi handlar om - att kunna hjälpa....

Med ödmjukhet inser jag hur tacksam jag ska vara för hur bra jag har det! Fånigt gråter jag - först när jag ser deras elände.. och sedan när jag ser deras lycka...

Det ger ett ödmjukt perspektiv på tillvaron - och fånigt mycket grinande i soffan...

Måndag idag...

Inget kaffe på säng idag! Pontus P och jag tog en promenad upp till mamma och pappa. Hade ju lovat! "Hur är det, mamma? Hade du inte lite för bråttom hem igen?" frågade jag. Men jag märkte att hon inte alls ville prata om det..för hon sa undvikande: "Jo, men jag mår bra, och man kan ju inte ligga där ut och förut.. och pappa kan ju inte ta hand om all tvätt själv!" (All tvätt...! Som om det skulle bli något större berg av två personer på några futtiga dagar..´tänkte jag, men det sa jag ju inte!) Sen var det färdigpratat om det, och hon frågade om det gick bra med en limpsmörgås till kaffet! (Försökte också fråga henne en stund senare om blodtryck och blodvärden.. men då sa hon : "Ja, jag kanske ska få sprutor mot det som slår sönder mina vita blodkroppar.. och jag undrar om den här blomman kommer att blomma nåt mer... Vill du ha mer kaffe.." Då gav jag upp!!) Nåja, hon är hemma nu, och det är huvudsaken... vi får andas ut och vänta tills nästa resa..!

SE var trött idag, och sa redan innan jag gick att han skulle gå och lägga sig igen! Sen sov han i stort sett hela förmiddagen. När han sen klev upp märkte jag att han var lite irriterad - men det gick över senare...! Tack och lov..!

Svärmor ringde.. hon var nog också lite trött idag, tror jag! Hon gäspade hela tiden i telefon - men "hon var inte trött" , det sa hon flera gånger! Lilla svärmor - jag är så glad att du finns, fast jag inte orkar bjuda hit dig just nu! Men det kommer nya dagar...!

Carolina fick låna min dator, nästan hela dagen! Hon var väldans tacksam för det...!

Jonas (som har semester..) och lille David åkte på iväg på en egen utflykt...

Fredrik (min lillebror) och hans tjej Carmen var hit på en snabbvisit och en snabbkaffe! Trevligt! Men SE låg och sov då också...det var lite trist!

Städade och rensade 2 garderober... (hur i fridens dar kan det bli en sådan villervalla i en garderob? Det undrar jag verkligen..?)

Middag - ja, idag blev det rester! Det måste bli sådana dagar också...!

Carolinas kompis Viktor kom... roligt för henne!

SE gick och vilade - som vanligt! Lika vanligt dippade jag i soffan.. och missade reprisen av "Ally Macbeal"... nåja, det kommer en repris imorgon också!

Såg "Extreme Home Makeover" och nyheterna tillsammans..!

SE tidigt i säng - och jag och Pontus P avslutade som vanligt kvällen tillsammans....

Roligt idag: mamma hemma,bror-besöket, garderobsstädning och svärmor...

Mindre roligt: SE trött, villervalla-garderoben, oron för mamma...

Tips: Om ni vill gråta, eller bara se magi... se "Extreme Home Makeover"... så bra!

Till alla mina livlinor: Ni besitter alla en ovärderlig magisk förmåga - ni hjälper mig ...!

15 kommentarer:

Christina sa...

Tack för tipset, skall titta på det programmet.
Elisabeth, det här med att dippa på soffan :)
igår dippade jag och det riktigt ordentligt, sov ifrån hela kvällen!
Hur kan man bli så trött?
När jag läser vad du skriver om din lilla mamma kan jag inte låta bli att le lite...din mamma verkar vara en människa som inte sätter sig själv i första rummet....

Nu skall jag äta lite frukost här och jag önskar dig och de dina en riktigt skön dag (utan regn).
Kram

Ella sa...

Visst är det ett rätt fantastiskt program? Jag såg ofta på det förr. De gjorde så vackert men väldigt amerikanskt ,) Jag satt också och lipade ofta då kommer jag ihåg.

Vad skönt att din mamma är hemma, hoppas att hon tar hand om sig bara.

Jag måste faktiskt vara lite osnäll, eller vad jag ska kalla det, och säga att jag förstår henne. Om man varit på sjukhus så ofta som du skriver att hon har så VILL man bara inte kännas vid att man är sjuk efter ett tag. Det är nog en ganska naturlig reaktion, låtsas man som allt är bra så är allt bra...

Vill önska dig och hela familjen en riktigt underbar dag!

Anonym sa...

Jag gjorde en "Elisabeth" igår och dippade på soffan ;-) Det blev hela kvällen. Ändå inga problem att sova hela natten. Hädanefter ska jag kalla det för att dippa. Det känns mer tillåtet då. Jag tycker att alla ska ta såna stunder men har så svårt själv.

Att titta på "Extrem..." är underbart av alla anledningar som du räknar upp. Jag tycker att det är skönt att titta på program som får tårarna att rinna. För många gånger bär vi/jag på tårar som behöver ut. Men det behövs lite hjälp.

Jag hoppas att din tisdag blir bra! Har tyvärr inte fått iväg paketet som jag lovade. Behöver en kartong. Men det läggs på lådan imorgon. Kramar...

Anonym sa...

Din mamma låter som min mormor och, fast jag inte vill erkänna det, en aning som jag själv...

Ja, hur kan garderoberna föröka sig och stöka till sig så, helt på egen hand, man tycker ju att de kunde be om lov först...

Svårt med mammor, särskilt envisa sådana. Du får se det som att hur det än går så har hon fått göra detta på sitt vis...

Stora stora kramar till dig och en axel att luta dig emot när det behövs!!!!

Anonym sa...

Ja jag gråter som en riktig lipsill när jag ser de programmet, tur att ingen ser hur jag sitter där o stor lipar. Skönt o veta att det finns fler som jag som lipar åt detta program.

Ha en jättego Tisdag. Kram fr din vän Anita

Anonym sa...

Jag måste också erkänna att jag har följt dessa program och suttit och snyftat jag också. Det måste vara underbart att få vara "jultomten" och hjälpa en familj på fötter som de i tv-teamet gör! Skönt att din mamma är bättre! Jag känner igen det där hos mödrar att de sätter sig själv i sista rummet, det du beskriver om tvätten t. ex Det sitter i benmärgen att ha koll på hus och hem trots att man är sjuk! Hoppas din dag blir bra idag och att du finner kraften i det du gör/Kramar Tussegumman

Anonym sa...

Jag ska gå och dippa nu............känner mig aningen sliten idag!
Men det kan det vara värt.
hade skitkul igår!

Gillar oxå att kolla på det programmet.

Ha en bra dag och hoppas att SE är mindre trött idag!
Kram på er!

Anonym sa...

Jag är inte så förtjust i det programmet - för att han skriver så förbenat därför brukar jag mest bara titta på slutet, efter "move that bus"!:)
Jag brukar vara in och läsa här på din blogg men jag har nog inte kommenterat. Ibland blir det liksom lite så, som omman smyger sig in och sätter sig längst bak och bara lyssnar. Givetvis borde jag ha vinkat, men jag ska bättra mig!

Anonym sa...

Jag tycker oxå om det programmet. Gillar att se hur dom inreder, man får bra tips.

Anonym sa...

Hej elisabeth, Dina ord på min blogg lämnar avtryck. Jag är så glad att du läser hos mig ibland. Välkomnas. Jag är också hos dig och läser, ibland ger jag en liten hälsning ibland inte. Allt gott önskar jag dig. Anne-Marie

Anonym sa...

jag kommer inom med en hälsning från vår kaffeböna pialotta!

Hon kan inte kommentera på blogspots bloggar..........
Hon bad mig hälsa att hon kommer så fort det funkar och du är inte glömd!!

Ha det bra!
Kolla din mail förresten!
Kram!

Anonym sa...

lösenordet jag mailade är till inlägget under det du kommenterade!
Skriv in det ordet där så kan du läsa vad som står där!!
Kram!

Anonym sa...

Kul att läsa din blogg, har faktiskt fastnat för den. Väldigt intressant att läsa när du tar upp både bra och mindre saker under samma dag. Skönt att din mamam mår bättre, att hon inte vill prata om sin sjukdomså mkt kanske är för att hon tycker att denär jobbig som den är och vill helst prata om andra saker när hon pratar med ndra människor än läkare. Många kramar!

Anonym sa...

Nu ska vi se Elisabeth om det går att skicka denna kommentaren till dej.
Kan inte få in något dä jag har iE som webbläsare.. nu gick jag över till FireFoxe och det går ska du se.. har läst och varit inne och försökt både igår och ikväll.. Det du skriver om din mamma kan jag säkert räkna ut att min mamma oxså beter sig .. åter så då jag för en konversation med henne oxså.
Varit med henne idag på allra första provtagning och lungröntgen inför sin hjärtoperation.. två återstår och det är ju alltid jag av tre syskon som följer med henne.. har två bröder oxså.. Så är det väl då man är hemma och är dotter..
Ha de gott nu ska jag nanna är så trött så trött,, varit uppe sedan 5.30 i morse och haft städdag hos mamma oxså..
Kram

Elisabeth sa...

TILL ALLA:

Orkar inte skriva så mycket här idag.. är så så SÅ trött.... Men jag vill så gärna tala om för er allihopa hur viktiga ni är varje dag för mig! Jag gläds så så mycket i varje kommentar, och ordet livlina..det är egentligen bara ett ord - men för mig är det en verklighet... ni finns ju där!

Tack alla mina livlinor.. tack alla ni som skriver en liten rad.. tack alla ni som tittar in.. tack alla FÖR ATT NI FINNS!!!