torsdag 26 juli 2007

Noter i huvudet...



.... verkar ha en förmåga att fastna där! Åtminstone vissa! Noter som blir en "låt på hjärnan", och som klistrar sig fast därinne som självhäftande kom-ihåg lappar! En del sitter fast hela dagen, och en del, tack och lov, ramlar ner i glömskecentrat rätt snabbt! Symptomen på eländet visar sig rätt snabbt också... man går och sjunger, gnolar, nynnar eller visslar på den melodistump som så envist klamrar sig fast däruppe! Den försvinner varken med viljekraft eller önsketänk - den upprepar sig om och om igen.. och när man äntligen tror att symptomen försvunnit... så börjar det om igen! Man fortsätter att nynna, gnola, sjunga eller vissla sin "låt på hjärnan" , och gör det precis så länge som klisterlappen hänger kvar...!

Idag var det "You belong to me" som stod på min kom-ihåg-lapp, och den hängde kvar...länge!

Onsdag idag...

Vaknade tidigt som vanligt. SE kom med kaffe på säng..(blev lite tokigt idag..). Vi fikade tillsammans - medan Pontus P snarkade på ett tag till! Våra "prat- och morgonstunder känns alltid viktiga, än om det oftast är jag som pratar mest och lägger ut minnestrådarna.. Idag pratade vi om en resa vi gjorde för många år sedan till Åland - och jag förstod att han mindes den, än om han själv inte kom med några direkta minnestrådar! (Hör ganska bra nu om han verkligen minns något, eller om han bara låtsas...!) En mysig vi-stund hade vi...

Carolina tog bussen ned till stan för att träffa sin kompis Maja. Ingen av dem hade tydligen särskilt mycket pengar... men en Caffelatte på Mcdonalds och ögonshopping var tydligen helt ok det också för de bägge damerna!

SE och jag tog en promenad till mamma och pappa. De bjöd som vanligt på kaffe med dopp! Varje gång jag och SE träffar dem så slås jag av deras otroligt stora omtanke och värme om SE. De skämtar med honom, lyssnar tålmodigt på något som han berättat så många gånger förut, och är helt enkelt underbara... Så även idag! Tack snälla snälla ni!

(Märker allt mer att han blir tystare när det är andra människor med! Är det bara jag så går det bra, mamma och pappa går ganska bra, men när det kommer andra så blir han antingen helt tyst, mer fåordig eller stakar sig oftare. Orden blir oftare fel och även meningsuppbyggnaden blir värre än vanligt! Det är en märkbar skillnad!)

SE och jag tog en promenad till Willys och handlade! Då solen passade på att visa sig från sin bästa sida - så blev det en härlig sommarpromenad! (Åh, vad jag saknar vår "husvagns-tid" när jag ser alla husvagnar som susar förbi...!)

Lilla barnbarnet David kom idag. Nu blir han här tills nästa onsdag..! En guldklimp i ordets rätta bemärkelse... verkligen!

SE ringde sin mamma! Ett viktigt och bra initiativ! Men han ville ha hjälp att slå telefonnumret...

Middag- biff med mos (potatis är ingen höjdare här, kan jag berätta..!). Carolina hade Erika här på middag... ( och SE kastade i sig maten och åt alldeles för mycket..som vanligt!).

SE gick och vilade..ändå tycker jag att han har varit ganska pigg idag!

Soffa-dippade gjorde jag - det behövdes!

Såg filmen "Twister" tillsammans! En katastroffilm som SE gillade... och ja, vi har sett den också förut! Men den var ganska bra ändå...

Roligt idag: fika hos mamma och pappa, willy-promenaden och morgonmys...

Mindre roligt idag: försämringar i det tråkiga sjukdomsförloppet...

Tips: Se "Twister" - den var rätt bra!

Till alla mina livlinor: Kan en bro mellan någon knappt ovanför vattenytan och en livlina vara så stark? Ja, det kan den! Bara ett enda vänligt ord, eller en vacker handling kan betyda så mycket för någon...!

6 kommentarer:

Christina sa...

Biff med mos låter gott!
Det där med musik som fastnar i huvudet brukar jag också uppleva, brukar vara något från reklamen på TV, ganska störande faktiskt fast det är klart, bättre med musik än otrevliga röster :)
Barnbarn, ja de är verkligen livets efterrätt och tänk så glad man blir att se dem.

Nu hoppas jag att ni får en skön dag idag allihopa.
Kram min vän

Anonym sa...

En dos värme om man kan sända värme i bloggar. En dos av allt det du behöver. Jag läser om din man och jag vet inte hur det är, kan bara tänka om jag...och då förstår jag...lite. Jag önskar dig en väldigt vacker dag.
Anne-Marie

Anonym sa...

Era musik- och filmstunder känns som bra stunder mitt i allt jobbigt. Tänker på er! Kramar...

Anonym sa...

Vad skönt att nu haft en så pass bra dag!
Det behöver ni!

Och nu livar barnbarnet upp er!
Ha det skönt!
Kramen på er!

Anonym sa...

Så skönt att dagen blev en så pass bra dag!!!

Trist med förändringarna men du ser dem, uppmärksammar dem och det är bra, då ligger du steget före...

Stora, stora kramar på dig min vän och jag hoppas verkligen att du under torsdagen får bra besked!!!

Elisabeth sa...

christina: En skön kväll önskar jag dig också.. Kram..

anne-marie körling: Tack! Att förmedla en känsla har många fått gåvan att kunna göra: du gjorde det nu! Det värmer... Kram..

gisan: De är ovärderliga.. fast när man sett den ziljonte reprisfilmen kan det kännas lite - ja, du vet! Kram..

åsa: Ja, det är alltid välkommet med sådana dagar... Kram..

maria: Ja, det är viktigt för att kunna hjälpa SE.. Kram..