tisdag 19 maj 2009

Depp på depp...

... blir jag! Så har det varit några dagar nu.... å när jag skriver depp, så menar jag tungt som i en "oljebålja"! Alltså en tung djup balja full med olja, och man bara simmar omkring där, utan att veta hur man ska ta sig upp. DET är tungt, ska jag säga....
Eller egentligen så blir jag arg! Frustrerad och arg på för att jag av någon till synes outgrundlig anledning bara hamnar i "oljebåljan" vissa dagar och stunder.
Arg på mig själv.... för jag förstår inte varför mitt inre bestämmer sig för att göra som det själv vill, utan den minsta hänsyn till vad jag, Elisabeth, tycker och vill!
Jag vill inte vara i någon "oljebålja"! Jag vill vara den Elisabeth som fixar det här... Jag vill vara den Elisabeth som är stark och modig! Jag vill vara den Elisabeth som kan börja om igen... Jag vill vara den Elisabeth som kan stötta andra.... Jag vill vara den Elisabeth som jag tror fanns där förut.
Oljesanering? Jo, men det är ett bra tänk.... och jag jobbar på det.

Sen, när man simmar omkring i den här baljan, så blir mycket förminskat och inte sett. Som om någon är snäll... som t ex i lördags... då min syster tyckte synd om oss, och skickade via ombud (min pappa och min son Jonas) hit både färdigmat och godis så att vi skulle kunna mysa lite! Det var gulligt gjort, och vi blev glatt överraskade... och hade lyxlördag hela kvällen! Men jag hade inte kraft nog att vara riktigt så glad som jag kanske borde ha varit.... jag menar, visst var jag glad, förvånad, och tacksam över att denna input, som gjorde att vi kunde lyxa till det lite, men samtidigt.... jag var bara så himla ledsen ändå. Där i oljebaljan....

Men oavsett vad... och oavsett om jag befinner mig i en oljebalja eller inte... jag är inte ensam... jag har Carolina... och "inputtar" behöver vi mycket av nu.
Som imorgon
.... då ska jag åka och grilla på "Gammlia" med SE. (De ringde från boendet igår och frågade om jag hade lust att föja med. Men så glad jag blev över det.... jag och SE grilla!! Det är stort! Det är en gåva.... balja eller inte!
Som i att Carolina snart har gjort bort alla 757 miljoner prov i skolan... även Warzawapakten och Nato.
Som i något annat... en dröm som jag inte skriver en bokstav om nu, men som jag hoppas ska bli verklighet. Det vore oljesanering om något....

Nu ska vi äta kroppkakor... och jag hoppas "oljebåljan" håller sig borta ett tag nu!

5 kommentarer:

Nina sa...

Simmar nog runt i "oljebåljan" jag med... just nu. Känner mig bara arg, förtvivlad, frustrerad och rastlös. Inget är roligt längre.

Men troligen är det övergående.

Hoppas du hittat ut ur "oljebåljan" nu.

Kraaam

Eleonora sa...

Hoppas det blir fint med värme och sol när ni ska till Gammlia och grilla. Det är så fint där som jag kommer ihåg det.

Duktiga Carolina-tösen som klarar av den stora uppsjön av prov. Hon kan verkligen sträcka på sig!

Oljebaljan, ja vad ska man säga om det. Det verkar litet som om du trampar vatten i den och att något är tungt just nu förstår jag ju. Mer tungt än tidigare kanske. Om oljan kunde lena och mjuka upp istället!! Så trevligt det vore.

Hur gick det för Carolina med sommarjobb? Håller tummarna att hon får något, en viss tid i alla fall.

Sköt om dig och mina allra varmaste hälsningar till dig. Kram

Kajsa sa...

Jag tycker det vore konstigt om du inte simmade i oljebåljan nån gång... Så mkt som hänt med ert liv de senaste åren. Jag tycker att du är beundransvärd! Du ser det stora i de lilla och det är inte många som gör det numera./STOR jättekram

Pärlan sa...

Ibland är det så att man borde vara glad över saker men de inre känslorna styr vi inte över.

Hoppas att ni får en fin grilldag och jag förstår att det är något stort och det är det verkligen också.

Elisabeth, tack för dina alltid så tröstande och goa kommentarer.
Du skriver att du vill vara till hjälp för andra och vet du, det är precis det du är!

Önskar dig en god natt med vackra drömmar när det är dax.

Kram vännen min

Gisan sa...

Det låter som det är tungt med oljan. Men jag är glad att det verkar kännas bra med familjen. Kramar...