lördag 16 maj 2009

Lyx och flärd...


(Rådhusesplanaden, Umeå)

... är ju inte precis några huvudingredienser i vårt liv nu. De flesta dagar.... ja, men ni vet hur det är... räkna korvören, vända på slantar, äta mycket gröt, och bara vänta tills "pris ske Gud, här kommer skatteåterbäringen-tänket" kommer i slutet på varje månad.
Det är tråkigt, men nödvändigt... så därför försöker jag ändå att "lyxa" till det lite emellanåt i vår vardag. Det skulle bara inte gå annars....

Så därför har jag bestämt att idag ska vi ha lite fest! Vi ska ta en promenad ner till biblioteket och hämta böcker, och sen ska vi lyxa till det lite med en latte från Sandy´s! Å sitta i parken längs Rådhusesplanaden, och njuta av solen, och kika på folk. Jo, men det blir perfekt... och hur klyschigt det än låter, så är det ju så det är... livet blir vad man gör det till. En latte kan faktiskt göra skillnaden på mycket...!

Ikväll ska vi se schlagerfestivalen, och dippa morötter och gurka. Har vi bestämt...

..........

Igårkväll pratade jag med SE i telefon. Å som vanligt var han glad och på bra humör.... vi pratade mest om vädret. Men han hade inte tid att prata så länge... det var fika på gång. Men han sa iallafall "puss puss" innan vi la på. Det brukar han inte göra.... så det värmde. Än om han nu kanske sa det bara för att jag sa det... så spelar det ingen roll! Det får bli mitt finaste pusspussminne.

7 kommentarer:

Gisan sa...

Jag hoppas att ni passade på att njuta lite av staden åt mig oxå. Skulle gärna druckit en latte med er i solskenet. Kramar...

Ingrid sa...

Hej!
Tittar in och lamnar en liten halsning fran Sicilien. Hoppas att ni far en riktigt trevlig kvall och att Malena Ernmann vinner forstas!
Kram Ingrid

Eleonora sa...

Jag tycker du lyxar till det alldeles förträffligt!

Var och en gör så gott det går - vem 17 vill hamna i "Lyxfällan"? Ett TV-program som jag tycker bara visar fullständigt knäppa människor, som bara handlar och handlar - fast dom inga pengar har!!! Någonstans mitt därinne måste det väl ändå finnas någon slags spärr???

Gulligt samtal du hade med SE. Det bär!

Jag ska också se på Schlagerfestivalen. Nu kokar min potatis till middagen så här får det bli ett slut. Kramar.......

Bloggblad sa...

Det låter bra det där med liten guldkant. Jag brukar anpassa mina drömmar till vad jag har råd med, det blir enklare så.

Och ikväll förgyller jag tillvaron med att åka ner på en fin konsert av en kör från Sthlm som är på körresa.

Mitt i all sorg och elände tycker jag det är härligt att SE har kvar sitt goda humör och är glad och pigg när du ringer.

Kram

Vida sa...

Låter lyxigt, vardagslyxen är underbart och många lyxiga saker är gratis även om jag förstår att det är supertrist att räkna korvören.

Varma kramen

Pärlan sa...

Så vacker bild....
Önskar dig och Carolina en fin kväll
Kram vännen min

annebelle sa...

Oj vad fint det ser ut där, i Umeå! jag har varit där en gång, men det var länge sedan nu. Hade en idé ett tag om att jag ville plugga där, men den idén försvann, och det blev Uppsala istället. Undrar hur livet hade blivit om inte om vore..?! Så kan man tänka ibland.
Lyx och flärd, ja. Naturen är lyxig nu tycker jag, lyx av bästa sorten. Häggen blommar efter min väg nu, och fruktträden börjar också blomma och dofterna tar andan ur mig. Sann lyx av högsta klass, finns inte mycket som kan slå det. Revan i molnet, fin bild.