lördag 15 oktober 2011

Jag har tänt ljus ikväll...




... för alla de som förlorat någon. Å med ljusets värme så håller jag dem hårt i handen. Så gjorde, och tänkte jag innan jag såg filmen "Hur många lingon finns det i världen?" En av de vackraste filmer jag sett... med mycket värme och kärlek.
Så står dom där och sjunger... och så sitter Carolina och jag här och gråter för Leif.

Mitt ljus brinner än... här på bordet i vardagsrummet. Filmen är slut, och gråtet har gått över. Men kvar finns värmen och.... ja, det som jag gömmer så bra, tycker jag... sorgen. De sjöng ju precis det jag ville säga... "För du är där när ingen ser mig, du är där när stormen yr, du är där när natten skrämmer, och du är där när dagen gryr...", och de stod ju där jag aldrig vill stå.

Så... än starkare nu så håller jag de som förlorat någon i handen.

..........

Vi fick en fin stund hos mamma och pappa idag. Mamma är trött idag... har sovit dåligt inatt igen. Jag både ser och hör det... hon är ganska rödmosig i ansiktet, och stundtals okoncentrerad och lite virrig. Men hon är glad och tycker att det är roligt att vi kommer...
Pappa har inte sovit så bra han heller... men liksom mamma så håller han skenet uppe. Vilka kämpar!!
Vi har med oss lite gofika, och det blir som sagt en fin stund. Lillebror F med flickvän dyker också upp, och det blir påtår.

..........

Imorgon är en ny dag...

2 kommentarer:

irmeli sa...

vilket sammanträffande..jag såg samma film här hemma hos mig i Malmö...den var underbar!!Önskar er en fin söndag /kram Irmeli

Elisabeth sa...

iRMELI: Ja, visst var den fin! Ömsom skratt och ömsom gråt... och man får med sig en bärande tanke: "det finns styrka i varje människa!" Varm kram..