måndag 24 oktober 2011

Jag vill inte skriva om det....

... jag vill inte skriva om det... jag vill inte skriva om det... jag vill... förtränga det.

Idag ringde Desirée från Sjöjungfrun. Sven-Eriks sköterska på boendet. Hon ringde precis när jag stod vid kyldisken på ICA, och skulle ta en Risifrutti. Hon berättade att hon nu var tvungen att delegera lite av sina arbetsuppgifter, och att Sven-Erik därför skulle få en ny sköterska. Så pratade vi på lite om det... och "det blir nog bra" svarade jag.
Sen frågade jag hur det var med Sven-Erik. Jo, sa hon, nu har han blivit lugnare av den medicin han fick, och vi får hjälpa honom igen. Så nu hade de satt ut den extra medicinen.. och det verkade fungera bra.
Men hon berättade också, lika försynt och mjukt som vanligt, att han inte är lika rörlig längre. Inte som förut, då han gick omkring och ville hjälpa... hämta matvagnen... dammsuga... plocka ur diskmaskinen... och så. Nu blïr han istället mer stressad av sådana saker.... och sitter därför mest.

Sitter därför mest.

Det var de orden som jag lyckades förtränga under dagen på Röda Korset. Det var de orden som jag sen gruvade för hela vägen hem... att berätta för Carolina. Hon la huvudet på sned när jag berättade och sa bara: "åh, pappa!"
Ikväll är det de orden som Carolina och jag har lyckats hålla undan med teveprogram och gofika .



Jag vill inte skriva om det... men en dag kanske jag vill minnas... vägen.
Så jag skriver det... bara rätt upp och ned.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kram vännen, jag vet knappt vad jag skall skriva till dig. Tänker på er och kramar om Bamsehårt då ord faller lite platt i denna stund. Massor av varma kramar. Ingabritt

Carina Gälldin sa...

Skriv, skriv, skriv. Kramar om!

Marjatta sa...

Tänker på dig vännen, och din fina Carolina i allt det svåra. Kramar om hårt med de varmaste omtankar.

Elisabeth sa...

iNGABRITT: Min vän... jag vet att du förstår varje bokstav, då du gör samma resa som mig. Då behövs inga ord.. man vet ändå.
Hoppas du får en fin och ljus dag. Du behöver varje solstråle som finns nu.. Varm kram..

cARINA GÄLLDIN: Tack snälla! Ja, jag skriver på... och kanske är det dumt. Men känslan av "är det lönt" finns där fortfarande, och slåss med känslan av att vilja skriva. Varm kram..

mARJATTA: Tack snälla Marjatta! Ja, jag har ju vetat länge hur allting skulle bli, men aldrig förstod jag hur svårt, och hur ont det skulle göra. Varm kram..

✿Ewa sa...

Elisabeth, vill bara sända massor av hjärtekramar till dig och C.

Elisabeth sa...

eWA: Tack, min vän! Jäg är dålig på att vara någon bra vän just nu, så därför blir jag så så glad över dina rader. En riktigt riktigt varm kram till dig fylld med tacksamhet över att du finns, min vän...