fredag 5 februari 2010

Å imorgon blir det PARTY!!!

Nej, nu ljög jag lite... party är väl inte direkt vad man skulle kalla en träff i demensförbundets nätverk för anhöriga till yngre dementa i Norrland för.
Men ändå... lite åt det hållet känns det. Min vän R, som jag visserligen inte träffar så ofta, och som gör samma resa som jag, skickade ett mail och frågade om jag inte kunde hänga med på denna träff imorgon.
Först var jag lite tveksam... nja, jag hade ju inte anmält mig, å inte hade jag någonting att ta på mig... å inte känner jag så många av dem heller.
Men så tänkte jag.. "nä du Bettan Ingelsson, nu får du skärpa till dig... har du nu möjlighet att komma ut på någe kuligt... å hon hör av sig och allt... då är det banne mig bara att gå!!!"

Så... punkt och slut. Imorgon blir det... ja, och nu känns det iallafall åt partyhållet! Sen att jag hittade en grå fin tunika för 64. 50 på Lindex, när jag gick och väntade på min kontaktperson igår eftermiddag... ja, det gör ju inte saken sämre.

Programmet för dagen är väl inte riktigt spikat, men vad jag förstår så är temat "må bra", med fokus på stresshantering. Något som jag är rätt säker på att de flesta av de anhöriga tar emot med stor tacksamhet... för som anhörig till någon med en demens, så lever man under ju under konstant stress och press, vilket man ofta har gjort under en mycket lång tid. Eller/och kommer att göra.
Träffen kommer att vara i två dagar, på Clarion Collection Hotel Uman... och vi bjuds både på frukost och annat!

R kommer och hämtar upp mig imorgonbitti...

Det känns lite gruvigt också... det är länge sedan jag var ute så här. Mycket länge sedan...

.........

Det har varit mycket i dagarna två. Igår var det både träff med arbetsförmedlingen, och med kontaktpersonen.
Idag har det varit möte med mina behandlingskonsulenter på soc.

Å hur slut jag än är... och hur ofta jag än tycker att det ibland känns alldeles för mycket, och jobbigt med alla möten och träffar nu.. så är känslan, varje evigaste kväll... jag fixade idag också... jag är på väg... Tack Gud!

21 kommentarer:

Unknown sa...

Party, nu blev jag allt som en fågelholk :-))) men Du, vad spännande att du ska ut på något som säkerligen blir givande, att du har funnit en god vän som du blir hämtad av, och att Du känner att du fixar dagarna, en efter en!

Kraaam!

Pia sa...

Men gud vad det låter trevligt att komma ut och träffa folk;sånna som är i samma situation som du ! Toppen att du tackade ja när din kompis frågade. Önskar dig några givande dagar med mycket input,skratt och god mat. Kram

Ruta Ett sa...

Men så kul att få komma ivög lite och bo på hotell och vara med människor, som förstår vad man pratar om och känner.
Ha det härligt i helgen!!!
Massor med kramar till min kära vän...

Di sa...

Å så roligt för dig att komma iväg på något annorlunda och få njuta av att vara du en stund :) hoppas föreläsningarna blir bra och givande. Många varma kramar till dig..

trollmor sa...

Men "tummen upp " . Så roligt för dig.Bra att du följer med. Bra att få komma ut och träffa människor och med dem som delar något gemensamt. Ha så kul och passa på och njut av allt det goda.
Kramis ewa

mossfolk sa...

Men så kul att komma iväg och göra någonting! Hoppas att ni får en riktigt riktigt bra dag!!!

Anonym sa...

Och som du säkert vet mår du bättre av att det händer något.Hoppas du får kul!kram Ann PS Du skriver underbart och jag tycker du är underbar!Hoppas du tycker det är ok att höra! kram igen Ann

Maggan sa...

Åh, Elisabeth, så roligt att läsa att du ska på den här träffen. Det tror jag blir väldigt givande för dig. Just det att träffa människor i samma situation som en själv. Det ska bli intressant att se vad du tyckte.
Ha en riktigt trevlig lördag! Kram!

Mimmi sa...

Bra att du peppade dig själv och vara med på träffen.

Tror att du skulle blivit väldigt besviken på dig själv om du inte varit med och trillat ner i ett svart hål.

Men nu känns det väl jättebra!

Du kommer återvända full av energi är jag säker på. Väntar med spänning på ditt inlägg om hur det var.

Isabelle sa...

Men så bra att du tog beslutet att hänga på. Förstår om det känns lite gruvigt men det kommer att bli jättebra, det är jag helt övertygan om. Önskar dig en riktigt bra dag!! Kram.

Anonym sa...

På en sån här träff så finns ju massor med människor som vet hur det är, man behöver inte förklara allt, utan alla förstår ju ändå. oavsett vad man varit med om, tråkigt eller roligt, så blir det inte svårt att dela det man varit med om de andra varit med om liknande saker. förklara för någon som inte har barn tex, hur det är att ha barn, med alla dess glädjeamnen och även jobbiga. när du sedan träffar samma människa tio år senare och även två barn, har man mycket mer gemensamt och lätt att relatera, det är därför lättare att vara med en sån människa. inte alltid men ofta för man är ju trots olilka soom människor. JAg önskar du får en trevlig kväll där du kan hitta människor som kanske KANSKE och FÖRHOPPNINGSVIS kan bli dina nya vänner och bekanta. människor att dela glädje med och sorg, få KÄNNA på RIKTIGT att nån FÖRSTÅR utan att behöva berätta två timmar och sen veta attmänniskan mittemot inte är hundra med, men på att sånt här möte finns ju flera som vet om hur det är och kan vara för en anhörig. önskar dig som sagt en riktig trevlig kväll, o allt gott naturligtvis!
KRAMAR <3

Eleonora sa...

Klart du är på väg!! Det har du varit ett bra tag nu - först de trevande myrstegen, sedan alla promenadsteg och NU ..... du har övat, så nu är det bara att "kasta loss" och gå med fasta steg och rak rygg in i framtiden. Jag går gärna bredvid dig och jag håller dig i handen. Du kommer att få trevligt på partyt och du kommer att träffa många nya människor, som kan bli dina vänner.

Du kommer att bli så fin i din nya tunika. Ha det allra bäst" Kramisar

Bloggblad sa...

Jag är helt säker på att det kommer att bli lyckat - och du får ett lyft av att komma ut. Du behöver ju inte prestera nåt själv, bara ta in.

Men, även om jag får gratulera till ett fynd i klädaffären, så hade jag hellre önskat att du berättat om ett smultronrött plagg... eller orange eller gult eller nåt uppiggande. Man blir ju väldigt påverkad av färger, och grå känslor har jag förstått att du har mer än nog av. Men du kanske piggar upp det grå med en scarf eller nåt?

Hoppas att du får jättekul i alla fall! Kram!

Sylvia sa...

Jag önskar dig en riktig trevlig helg. Lyxkänslan man får genom att bo på hotell är underbar. Och gå ner o äta hotellfrukost är en höjdare i vardagstillvaron. Så mycket nöje önskar jag dig!

Kersti sa...

Å jag hoppas att det blir riktigt riktigt bra. Kram och många varma tankar.

Tussegumman sa...

Fantastiskt Elisabeth! Du klarar detta. Se det som ett äventyr utan prestation. Det kan vara bra att göra något utöver det vanliga ibland för att få lite perspektiv. Ha det nu så bra min vän och ta hand om dig! Många kramar till dig och Carolina

Tina sa...

Men Å, vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg!!!
Underbart att du följde med! Du behöver komma ut & få ha skoj & träffa andra!!
Jag känner sån värme av att läsa det!!!
Hoppas du fick en underbar kväll vännen! Hoppas jag får läsa om det på din blogg =))

Må gott vännen!
Kram Tina

Vida sa...

Ser så fram emot att höra hur det är.. det kanske du redan skrivit om men jag ligger efter med bloggläsandet...

Kramar från Liv

Laila sa...

Åh vad jag hoppas du har haft det jätte kul! Även om det kan snurra i huvudet av alla intryck efteråt så kan det vara ett guldkorn att bära.

UllaMona sa...

Så roligt för dig att komma iväg på nåt kul...Kramar

Anonym sa...

Vad bra att du blev "taggad" och följde med din vän. Vi behöver komma ut bland folk. Hoppas att dagarna nu blev bra. Kramizar Värmlandsbabs