måndag 22 juli 2013

Igår var en bra dag...

... för igår hade jag alldeles glömt bort att det var den dagen mamma begravdes för ett år sen.
Idag är det också en bra dag, varför jag väljer att lägga upp den bild som Carolina och jag skrattade gott och länge åt nyss:

 
                         En mamma som modigt försöker föreviga sig själv till eftervärlden... typ!


Nej, men skämt åsido, visst skulle jag kunna visa både finare och skarpare bilder på det som finns gömt. Men det är inte läge för det nu. Här ska skrattet och glädjen vara våra vapen. Sen kopierar jag bara de rader som Carolina skrivit på sin blogg:

"Måndag igen. Helgen har varit riktigt, riktigt bra och vi har tidvis haft vädret med oss. Långfrukost i köket, fina och bra promenader med prat om allt möjligt, nya insikter, skratt, kaffe, brittiska deckare och godis. Hur mysigt som helst!

Idag är det 22:a juli och ett år sedan mormors begravning. Tiden har gått fort. Ett år. Jag saknar henne varje dag, men är också otroligt glad över sista tiden vi fick tillsammans. Hon var en fantastisk kvinna, min mormor. Och när folk säger att jag påminner om henne kan jag inte bli annat än stolt.

Har suttit hela dagen och pluggat inför omtentorna i augusti. Inte det roligaste, men är tack och lov inte fullt så ansträngande som jag trott. I överlag är ekologi och energi inget jag är intresserad av, men vet att det är bra att ha grunderna när jag söker jobb nästa år. Nästa år?! Tror jag inte förstår hur nära det faktiskt är. Jag är snart klar med min utbildning. Snart.
 
Ikväll blir det hemlagad morotssoppa och nybakat bröd till middag. Mamma är hemma från jobbet om ett tag, så ska börja förbereda middagen nu. Jag tror det kommer bli bra det här. Om 1,5 månad börjar skolan och jag är mer taggad än någonsin. Taggad på mitt sista på samhällsplanerarprogrammet! Nu: förbereda middagen"
 
För än om det blev lite fel på datum så andas hennes rader HOPP och FRAMTIDSTRO!
 


Inga kommentarer: