tisdag 30 juni 2009

När jag gick till Coop...

... så kunde jag fortfarande känna doften från hans rakvatten. Som om han lämnade kvar ett minne som skulle räcka lite längre än hans besök varade.... besöket av pappa.

Han kom förbi... "hade något viktigt att säga!" Jag stod nästan med hjärtat i halsgropen när han kom. Tänkte att nu... nu skulle jag kanske få en uppsträckning för något jag gjort eller sagt... eller kanske en kortare föreläsning om rätt och fel... eller, hemska tanke, var det någe med mamma... eller kanske var det.... ja, jag hann tänka ut tusen olika tänkbara scenarier till vad "viktigt att säga" kunde innebära. Men jag hade fel.... helt fel!

För han kom med "ett litet bidrag" som han kallade det. Så försiktig med orden... så rädd att jag skulle misstolka och inte vilja ta emot... så försynt... så sträckte han fram pengarna och sa... "jo, jag vet ju att ni behöver... eller jag och mamma vet ju att ni behöver..."

Lilla pappa. Inte ens nu vet jag vad jag ska säga.... mer än att det lilla ordet på fyra bokstäver låter så fjuttigt. Lilla mamma. Inte ens nu vet jag hur jag ska kunna tacka.... mer än att bara bekräfta det pappa sa: "Ja, du hade ju blivit glad om det så hade legat en tia där..." för det blev jag verkligen. Å som jag sa till pappa.... "ja, men det spelar ingen roll... det är en gåva från hjärtat... ert hjärta.... tack underbara ni!"
Så gav jag honom en kram....

Å det var i den kramen han lämnade sitt vackraste minne.... doften av hans rakvatten.

Tack snälla mamma och pappa...

..........

Överraskningspicknicken med Elin härutanför i Hagaparken var underbar! För det behövs inte så mycket för helt underbart, ska jag säga.... gott kaffe, goda mackor, en diskhandduk a´la finduk, saft, kakor... och en liten härlig Elin!
Vi satt där... skrattade åt allt... pratade om allvaret... Carolina kom förbi och fikade lite hon också... pratade mer... drack mer kaffe... fick myror mellan tårna... brände i solen... skrattade igen... i nästan fem timmar!!

Tack snälla Elin...

.........

Nu är det allsång framför tv:n... och sen ska vi till Midsomer!

6 kommentarer:

Annela sa...

Så gulligt av dina föräldrar! Vilka hjärtegoa människor!
kramar, vännen...

Kersti sa...

Tittar förbi här i sommarvärmen. Tro för all del inte att jag glömt bort dig. Nej så enkelt går det inte. Jag har bara inte kontakt med nätet hela tiden och så prioriterar jag annat ibland. Men jag blir så glad för alla omtänksamheter runt dig. För att du låter lite glad och inte helt ensam. Väldigt varma kramar.

kajsa sa...

Men vilka underbara föräldrar du har! Fast det vet du ju redan...du har ju samma goa fina gener som dom!/Kram

Eleonora sa...

Vilken fin dag du haft med Elin. Det blir spännande att höra om festen för din mamma. Ha det gott!

Anette sa...

Förtröstan på en bra framtid läser jag mellan dina rader och det värmer gott i hjärtat ska du veta.
Många långa och idag otroligt varma kramar

Pärlan sa...

Så goa föräldrar du har!
Trevligt ni hade det med picnic i det gröna.

Önskar er många fina dagar framöver.
Kram vännen