måndag 2 april 2007

Den rosa vespan har kommit.....

Den rosa vespan har äntligen anlänt till kvarteret! Den kommer med våren och är ett tydligt tecken på att det nog blir en sommar i år också...! Vem som äger denna vespa vet jag inte, men den står alltid parkerad utanför våran uppgång så det måste vara någon av mina närmaste grannar! (Antagligen yngre och tjej! Rosa till en kille??) Jag blir lika glad varje gång jag ser den i sin knalliga rosa mallighet!! Carro är "sjukt" sugen på den, vilket hon talar om för mig varje gång vi går förbi den! Den"sjukan" hade hon även förra våren!
Så en rosa vespa behöver inte nödvändigtvis glädja bara den som äger den! För andra kan den vara ett ljuvligt vårtecken, eller helt enkelt bara en "sjuk" längtande önskedröm!!

Annars har dagen varit lite si och så!

Gick över till mamma för att se hur det var med henne! Jag tror det var ganska bra - men man vet inte riktigt med henne! Hon är lite lurig ibland! Säger att hon mår bra fast hon inte alls gör det! (Pappa brukar berätta...) Vi fikade iallafall tillsammans och pratade bl a om den fantastiska fläskfilégrytan hon hade bjudit(min syster och hennes familj) på dagen före.

Ringer svärmor för att höra hur hon mår! Hon är som vanligt en lisa att prata med! Men jag hör rätt dåligt vad hon säger då hennes TV spelar religiösa sånger för hela kvarteret, tror jag! Men det gör inget....

Städat skafferiet! Måste vara något fel på mitt skafferi!! När jag städat skafferiet så står allt i ordning, förvaringsburkarna fyllda och tomma förpackningar slängda! Men efter ett tag..... så hittar man ingenting där, förvaringsburkarna är tomma och halvförbrukade förpackningar står lite var som helst....blir jag tokig, eller? Hur svårt kan det vara? Har jag skafferitomtar, eller?

Carro lagade middagen! Hon bjöd på korvstroganoff med ris! Och i ärlighetens namn måste jag säga att hennes korvstroganoff var betydligt godare än den jag brukar göra!! Tack Carro för att jag slapp tänka på middagen idag!

Känt mig lite "off" idag! Det blir bara så ibland....! Man tänker för mycket - och somliga dagar är det en kamp för att hålla tankarna kvar i nuet! När jag inte lyckas med det, blir det att man dippar lite!

Roligt idag: Mamma ganska bra!
Mindre roligt idag: Sven-Erik har talkat hela ytterväggen av tegel med myrr och sen har han fyllt silikon i några springor inne i köket! (Som syns ganska väl!) Märker att han är ganska fixerad vad gäller myrorna - men problemet är att det blir lite tokigt när han ska åtgärda dem!
Tips: Gör inte som jag och köp påskliljor i kruka där knopparna syns redan när man köper dem! Vi köpte sådana igår - och de har nästan slagit ut i full blom!! Så vi får antagligen köpa nya innan skärtorsdag!!

Tack alla mina livlinor....!

1 kommentar:

Anonym sa...

Alltid svårt med dessa vårblommor inomhus. men sätt den svalt över natten om du kan. Va skönt att din mamma mår lite bättre, tänker på er varje dag kram cilla