måndag 23 april 2007

Mitt liv hänger på...

....kylskåpet!
Hur skulle jag klara mig utan det? Kom-ihåg-lappar, telefonnummer, någon räkning, kalender, recept, foton, tänkvärda ord och dikter, teckningar... ja, listan kan göras lång på det som är vardagen i vår familj, och som sitter på vårat kylskåp!
Snyggt? Njae, inte särskilt! Men praktiskt, och ofta en organisatorisk förutsättning i vår familj!
Där magnetiseras allt som ska belysas just nu, åtminstone en tid framöver!

I inredningsprogrammet "Simon & Thomas" så fick jag veta att deras professionella åsikt gällande ett kylskåp som används på detta sätt inte kunde betecknas som annat än FULT!!
Samma sak ser jag i heminredningstidningarna: inga kylskåpsdörrar med fula magneter där inte!
Okey! Fult! Jo, lite då! Men då undrar vän av ordning: Hur fixar man det då? Hur gör alla andra? Har dom inget liv som måste belysas och magnetiseras?

Trots mina funderingar så kommer jag att behålla min kylskåps-anslagstavla! Helt enkelt för att det fungerar, och för att jag inte har någon vettigare lösning!
Är det någon som har några tips får ni gärna höra av er!!



Söndag idag! (Ny vecka .... hoppas den blir bra!)

Fick kaffe på säng! Det blev lite tokigt med brödet, men det gör ingenting! (Fick hårdbröd istället för rostad franska!) Att den tråden finns kvar är ju det allra viktigast!
Sen satt jag länge kvar i sängen och fikade, läste Femina och målade naglarna! Kändes himla bra med lite morgon-lyx!

Ior kom på besök! En tjej-kompis till Jonas som hade nybakade bullar med sig! Så gott med hembakta bullar! (Och känner ett dåligt-samvete-tänk, 100 år sen jag bakade bullar - måste nog göra en ansträngning endera dan!)

Gick till mamma och pappa och drack kaffe! Vi beställde bodylotion från Oriflame! Jag brukar inte köpa något därifrån - men jag sympatiköpte då det var mammas väninna som sålde!

Åkte och handlade. Jonas skjutsade! Tack för det!

Middag (som inte alls var någon märkvärdig söndagshistoria...!)

Somnade som vanligt i soffan! (Behöver nog det - då nätterna är så tuffa.. ?!)

Zappade tills Titanic började! Har sett den 711 gånger - och gråter lika mycket varje gång! Förstår inte varför jag ser filmer som jag nästan gråter mig igenom - måste vara höjden av självplågeri, eller?



Roligt idag: kaffe på säng m morgon-lyx, nybakta bullar, mamma lite mer ork idag
Mindre roligt idag: mamma så blek, bull-ångesten,
Tips: Kom gärna med några om hur man lever ett liv utan magneter! Se en ROLIG film!!

Till alla mina livlinor: Jag behöver er alla!

5 kommentarer:

Anonym sa...

På tal om full kylskåpsdörr så sa Lulu det i äntligen hemma också att det är fult och jag retade mig som sören på det uttalandet. Vem är dessa människor att bestämma vad som är fint och fult? Det är ju faktiskt jag som bor i mitt hem och jag får ha det precis som jag vill. Förresten skulle jag inte vilja bo i ett av alla dessa superstylade hem *tvi*. Nä ombonat och familjärt ska det vara....Fram för fler kylskåpsmagneter...

Karin sa...

Tycker att du ska köpa massor med oriflamegrejer och lyxa ännu mer. :)

cillirill sa...

jodå, kylskåp är bra, kanske inte snyggt men praktiskt. Oriflame är bra,säljer ju själv så vad ska jag säga. o det är vettigt att ibland få unna sig

Anonym sa...

Ibland tycker jag att det är fult med mitt överbelamrade kylskåp då det verkar som om mitt och barnens liv endast existerar pga av dess stora, vita yta. Men emellanåt blir jag irriterad och tänker att jag gör väl som jag vill! Ingen j---a inredningstyckare ska tala om för mig minsann. Ja, och någonstans där mittemellan lever jag mitt liv.

Tipset då? Jo, en kalender som har en kolumn per familjemedlem såklart! Utan kalender skulle denna organisation som kallas hem, familj och arbete fungera för mig.

Ha det... /smultronkiwi

Elisabeth sa...

annli: Helt riktigt! Till sist är det ju vi själva som bestämmer hur vi vill ha det i våra hem...!

Karin LV: Tack! Det ska jag försöka!

cillirill: Håller med...!

smultronkiwi: samma mittemellantänk här också! Tack för tipset!