torsdag 30 augusti 2007

Min syster och jag...



... är olika som natt och dag! I mycket.. och för det mesta! Men det finns väl ingen regel som säger att syskon SKA vara lika varandra? Varken i sätt eller utseende! Hon gillar rock, och jag gillar gamla godingar... hon älskar Polly godis, medan jag gillar ostkrokar... hon har 3 barn, jag har 2... hon skrattar ofta och gärna, jag skrattar också gärna - men inte så ofta... hon är väldans teknisk, jag kan inte ens läsa beskrivningen.. och ...ja, så här kan jag hålla på hur länge som helst, för vi är verkligen så olika både i utseende och sinnelag!
Men ett har vi gemensamt: Varandra...!!


Idag har vi varit tillsammans en stod del av dagen! Hon har gett mig en gåva dessa dagar som kommer att bära mig en lång tid framöver: sig själv!
Därför orkar jag inte skriva någonting idag ...! Har heller inte haft ork eller tid att besöka er - det får bli imorgon!!

SE varit väldigt irriterad och "off" ikväll - men jag tror att han var trött, och att det blivit lite mycket för honom idag..! Och som vanligt - att jag var borta för länge..!!

Men det är sådana här dagar man bygger styrka... skulle önska att det kom fler sådana dagar!

Godnatt alla...Kram..

16 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skönt för dig att du kan ta dig för annat än att "bara" vara inom husets fyra väggar! (hoppas du tar detta rätt).

Som du säger så måste du unna dig det för att tanka energi till allt det jobbiga du har omkring dig!

Hoppas SE får en bättre dag idag!

Kramen ppå dig!

Christina sa...

Det är en stor gåva Elisabeth, att ha en sån fin relation till sin syster.
Tyvärr har inte jag det, vi träffas aldrig, synd, men ändå inte.
Blir man bara ledsen när man träffas då är det bäst att låta bli.
Avundsjukan är så tydlig i allt....
Du skall vara, och är säkert också, jätteglad över din fina relation med din syster, det är en gudagåva.
Tack vännen för att du tassar in och viskar god natt men denna damen är så tråkig för hon hör det inte, märker inget, för hon sover så det knakar :)
Tack min vän för att du är just du.
Ha det riktigt gott i dag med SE och Carolina.
Kram på dig.

Eleonora sa...

Såå underbart att du tog chansen att få umgås med din trygga syster. Lev länge på den upplevelsen. En stor kram får du och vi ses vad det lider.

Anonym sa...

Så härlit att du och din syster har varandra! Du behöver det och hon behöver dig! Att hon oxå kan komma och vara en energikick för dig låter strålande!!!

Klart att SE kan bli trött som du säger, det blir ju lite annat just nu...

Hoppas att dagen idag bjuder på en massa gott för dig!!!

Stor kram på dig min vän!

Anonym sa...

Syskonrelationer är så olika.. du har tur du som har en syster. Jag har bara bröder. Inte det samma, men min ene bror och jag går bra ihop.. den lille kom som ett sladdbarn och vi är helt olika.. precis i allt och kommer inte alls överrens har helt olika synsätt och tankegång.
Önskar så jag hade haft en syrra att "prata skit med".. visserligen har jag en halvsyrra någonstans i Stockholmsregionen, men som jag aldrig träffat i real life.
Min obligatoriska pappa fick jag en gång som vuxen, då jag själv tog kontakt.. Efter ca. ett år for han till sitt "Lyckoland"..
Hoppas din dag idag får lite vingar och kan lyfta upp dig och de dina till skyarna .. visst är det så att våra dagar kantas av så olika innehåll..
Håll din syrra hårt i handen, du behöver henne.. hon behöver dig:-)
Stor kram

Lallis sa...

Jätteskönt att höra att du verkligen unnar dig lite egentid. Det är som du skriver, det som bygger upp!
Kram Lallis

Anonym sa...

Visst är det en underbar gåva att ha en så nära relation till sin syster. Min moster är som en syster för mig. Vi är uppvuxna tillsammans. Jag är två år äldre än henne =) Vi är väldigt olika i mycket, men samtidigt väldigt lika.

Din egentid är nog så viktig!!
Kramar

bollebygdsbo sa...

Syskonrelationer är något särskilt.
Mina döttrar har varandra. Eftersom de är fyra stycken finns det oftast någon som de kan prata med, skratta tillsammans med, gråta tillsammans med, "bara-vara" tillsammans med.
Det saknar jag tyvärr.

Låter så härligt när du skriver om er relation, så lite "avis" blir jag allt.

Kanske SE kände att han inte fick "hela" dig, eftersom du gav en bit till din syster också. Det var vad du, och i förlängningen ni alla behövde.

Krama till dig.

Anonym sa...

Tänk att man kan uppskatta varandra trots olikheter eller kanske tack vare. Jag är glad för din skull att du kan tanka lite energi tillsammans med någon som står dig nära. Det är bra att du tar dig egen tid även om det kostar på tror jag att det är otroligt viktigt. Så glöm inte det! Många kramar Kersti

Anonym sa...

Jag önskar också att du ska få fler såna dagar och tillsammans ska våra önskningar bära frukt. Kramar...

Anders Sparring sa...

God natt. Det blev ju visst något. Jag läste och kände mig berörd. Syskon är bra. Jag har tre. De är fina att ha som vänner, men kan också vara fruktansvärda att ha som ovänner. Inget gör ondare. Man ska vara rädd om dem. De bygger, som du säger, styrka.

Dubbelörn sa...

Har läst det jag skrev o förstår nog vad du tänker på... men den andra lyckan den som jag har idag är inte mindre värd ändå... Jag kan känna en enorm lycka inombords o på ett sätt fullt ut... men... någonstans i mitt minne finns en lycka som inte var mätbar... o som jag ibland plockar fram...
Jag tycker så mycket om dig...

Kramar

Elisabeth sa...

åsa: Ja, jag försöker att hitta lite egen tid när det finns möjlighet! Men ofta är det ju dagsformen för SE som avgör..! Kram..

christina: Ja, det är en stor stor gåva! Vi har också haft våra relationsproblem.. men viljan att få det att fungera finns där - och den har tagit oss bra långt nu..! Så ledsamt att du inte har en bra relation med din syster - men som du säger.. då avundsjukan blir så tydlig, och man inte kan glädjas med varandra... då kanske det är bäst att låta bli!
Avundsjukan är den värsta sjukan av alla - och tar fram de sämsta sidorna i oss alla... fast jag är ju lite avundsjuk på dig förstås... för att du har ett så himla fint frukostbord!! Skojar bara som du förstår..! För ingen kan väl känna avundsjuka mot en vän som har drabbats av värk och elände? Du är en gåva.. Kram..

eleonora: Ja, hon är.. eller har blivit en stor klippa för mig! Det är precis som du säger: den upplevelsen kommer jag att leva på länge, vilket jag också sa till henne!! Kram..

maria: Ja, men jag tror att just nu behöver jag henne mer! Det är väl egentligen vad livet handlar om.. när jag har det bra kan jag hjälpa någon, när jag har det sämre kan någon hjälpa mig! Eller? Det är iallafall lite av min livsfilosofi..! Kram..

pialotta: Jo, syskonrelationer är olika - det har du alldeles rätt i! Samtidigt är inte ordet syster eller bror någon automatisk förutsättning för att man har en bra relation! Man kan ju ha en kärleksfull och varm relation med en väninna, moster eller någon annan nära..tror jag! Det idealiska vore kanske att man hade ett syskon, som man växt upp med på ett bra sätt - och att man fortsätter att följas i vuxen ålder... men så är det ju ofta inte! Min syster och jag har nog haft våra duster - men det gäller kanske också att acceptera varandra som de man är, och blir när man sen växer upp?!
Du har aldrig funderat på att ta kontakt med din halvsyster? Hon kanske funderar på samma sak? Kram..

lallis: Ja, jag försöker att hitta "egentid" så gott det går.. men du vet, du som har barn.. hur svårt det kan vara att hitta sådan alla dagar? När jag var in till dig såg jag bilden av en knasig mamma i stickade gröna byxor - hon har liksom legat kvar på näthinnan sedan dess...lite roligt så! Kram..

majsan: Precis som så ska det vara...tycker jag! För det är ju relationen i sig som är det viktiga, och inte om det heter syster eller bror! Låter gott..! Sänder kramar med styrka i.. Kram..

bollebygdsbo: Ja, det måste kännas tryggt för dina döttrar att de har varandra..!
Förstår att det måste kännas lite tomt för dig.. min vän!
Du har nog alldeles rätt varför det blev "off-läge" på SE.. men det är inget att göra åt..!! Kram..

kersti: Att tanka energi i möten med andra - det har ju varit lite tunnsått med det ett tag nu.. och därför kändes det så viktigt! Att det sedan var min syster som stod för "tankningen" gjorde ju inte saken sämre...! Kram..

gisan: Tack..vart ska vi skicka önskelistorna? Jag önskar detsamma för dig - för jag vet ju att du står din syster, och dina syskonbarn nära.. Kram..

Christina sa...

Ikväll är det jag som smyger in med mina röda och viskar God Natt, sov gott och dröm vackert....
Kram

Anonym sa...

Vad härligt att du har en så glad och fin syster. Jag har två storasystrar som är mina allra bästa vänner. Vi har kontakt nästan varje dag. Vi är som ler och långhalm.

Elisabeth sa...

anders sparring: Tack!
"Fruktansvärda att ha som ovänner"..det har du alldeles rätt i! Hellre är jag ovän med en utomstående än någon av mina syskon! Kram..

dubbelörnen: Precis så! Du har verkligen en unik förmåga att känna det jag tänker och känner..?? Jag tror att något i mitt inre fann dig före jag själv visste vem du var..! Kram..

christina: Tiptapp, Tiptapp.. tippetippetipptapp.... typ! Du smyger så försiktigt, och viskar så tyst...! Å här står jag med elefantfötterna och hör ingenting.. sorgligt! Kram..

nicoline på fädernegården: Tack för din fina kommentar, och ja, hon är verkligen en glad och härlig människa! Relationer som "ler och långhalm" är bäst.. trygga och obrytbara, tror jag! Kram..