tisdag 28 augusti 2007

Vänskap....





... vad är det? Är det något som endast är förbehållet människor som möter varandra i den verklighet som vi kallar för livet? Vänskap via brev, telefon eller en blogg... är det en vänskap som inte räknas? Har vi graderingar för när vänskap ska få kallas för vänskap?

I den fria encyklopedin "Wikipedia" läser jag: "Vänskap är en relation mellan vänner, som till exempel kan grunda sig i pålitlighet eller kärlek. I vänskap ska man kunna lita på varandra och kunna dela hemligheter. Vänskap är trygghet och värme.
För människan är det viktigt att kunna ha en på sin sida när man har det svårt. Eftersom människan också är ett flockdjur i början så är det viktigt att den har någon att sällskapa med. Om människan är totalt ensam, kan det leda till depression, psykiska problem och hjälplöshet."


Ingenstans står det att vänskap måste grunda sig på ett verkligt möte! Ingenstans står det att vänskap genom brev, telefon eller mail på något sätt inte skulle räknas... och ingenstans står det att min grannes vänskap skulle betyda mer än en brevväns tillit och förtroenden...

Vänskap är alltså ett möte mellan två, eller flera... och där pålitligheten, förtroendet, värmen och tryggheten är de egenskaper som bygger bron... oavsett om vi står bredvid varandra, skriver brev eller mail till varandra... eller möts på en blogg! Vänskap är någon som går bredvid dig..




Det har hänt så så mycket idag... mest bara positivt! Så jag skriver i min dagbok, bloggen imorgon istället!! Jag är så så trött...
Tack snälla snälla vänner.... hur skulle jag ha klarat det här utan er?

10 kommentarer:

Anonym sa...

God morgon Vännen! Ja du är en vän trots att vi inte träffats. Det finns så många olika sorters vänskaper och olika sorters relationer. I alla fall i min värld. Jag hoppas att du får en bra tisdag. "Dippa" och försök lägga dig tidigt ikväll. (Nu låter jag som en hönsmamma) Sömn är underskattat som läkningsprocess anser jag. Kramar...

Dubbelörn sa...

Vänskap oavsett det är i verkliga livet el via brev, mail el blogg är precis lika värdefulla!

En blogg som berör, som tar tag i en, som ibland sprider glädje o ibland får ens ögon att svämma över... En blogg vars ord griper tag i ens hjärta... Den bloggskrivaren blir ens vän!

Jag har träffat flera av mina favoritbloggare i verkliga livet o de är precis lika go'a, underbara och härliga som de visat på sin blogg! Tror inte heller att du är undantaget *skrattar*

Kramar min go'aste vän

Anonym sa...

Hoppas du sovit gott inatt och att dagen idag blir snäll mot er!
Kram!

Anonym sa...

Ta hand om dig min vän. Du finns i mina tankar. Skickar styrkekramar för en hel vecka nu. Kram!

Anonym sa...

Vänskap är precis som du säger inget som beror på antal möten eller i hur mötena ser ut... Vänskap är helt enkelt band som uppstår i ett möte och det är så härligt när dessa band består...

Nu blir jag riktigt nyfiken på din dag och mest positivt oxå, det önskade jag dig verkligen igår, nja nu ljög jag, bara lite, det önskar jag dig alla dagar!!!

Stor kram på dig vännen min!!! Jag hoppas att dagen idag blir en fin dag den med!

Anonym sa...

God morgon på dig!
Ja en vän är du sannerligen, kära Elisabeth. En mer kärleksfull och mysig människa får man leta efter, så jag är så glad att ha fått bli bekant/vän med dig på nätet:)
Kram Lallis

bollebygdsbo sa...

Elisabeth.
Du hittar en massa bra saker att skriva, tankar och funderingar är alltid bra att skriva av sig och trevligt att läsa.

Som jag skrev någonstans, i någons blogg, igår så kan man i ordval, meningar och stämning känna hur en människa är. Ibland blir det en vän som man alltid bär med sig.
Jag har under denna tid fått flera sådana, tycker jag.

Hoppas att även denna dag blir så bra som möjligt

Christina sa...

Vänskap, kvittar om det är i verkliga livet eller i genom en blogg, kan man känna ändå.
Man kan läsa av så mycket i bokstäver, se att det är en verklig känsla bakom eller om det bara är flyktigt.
Jag tycker att vänskapen mellan bloggarna är fin, en sak jag inte vill vara utan.
Elisabeth, du har min vänskap....
Kram vännen min

Anonym sa...

Oj ja....det där med vänskap. Jag har inte en enda vän i verkliga livet....Fruktansvärt ensam egentligen. Tror det beror mycket på blyghet. Men åh så glad jag är för mina älskade bloggvänner....Det är såå jobbigt nu när jag inte har den dagliga kontakten. Men jag känner ju att någon bryr sig om. Det är himmel för mig. Så skönt att du haft ett par bra dagar....Hoppas det fortsätter ett tag till. Kram.

Anonym sa...

Många av mina vänskaper har utvecklats per internet, för att sedan bli kvar där - men också i många fall vidare i det riktiga livet.

Så länge man bryr sig och så länge den DÄR känslan finns, så spelar det ingen roll ifall man träffat personen eller ej!

Ifall du och Carolina har tid att slå ihjäl någon gång när ni är i Stockholm, så ställer jag gärna upp! :-)

Många kramar!