tisdag 18 september 2007

En dag i taget...



... en liten stund åt gången mot ett annat sätt att leva. Dagen har varit lång och fylld med ett inre sorts vemod... eller en stilla sorg. Med dagens alla måsten och spelade roller.. så är jag nu så så trött.. och går och lägger mig!

Det är svårt att vara stark.. men det är omöjligt att vara det ensam! Så tack alla vänner, livlinor och alla ni som läser och följer, lämnar avtryck ibland... utan er skulle det ha varit... ja, jag vet inte riktigt hur det skulle ha varit faktiskt, bara att det skulle ha varit än svårare varje dag nu! Så jag är uppriktigt och ärligt tacksam att ni finns just nu..!

Kram Elisabeth..

23 kommentarer:

Anonym sa...

Tack du go´a Elisabeth för din omtänksamhet! Att du orkar finnas där med tröstens ord när du lever i ditt kaos. Det säger mycket om ditt varma hjärta. Jag hoppas att det blir en dag utan alltför många roller och kanske du kan hitta en dipp-stund. Styrkekramar...

Dubbelörn sa...

Det är orden o handlingarna som räknas...

Varmaste kramarna

Christina sa...

God morgon min vän.
Hoppas att du har fått sovit gott
och fått nya krafter?
En dag i taget är bäst i alla lägen, i glädje och i sorg, en dag i taget, aldrig blicka bakåt och aldrig blicka framåt, leva i nuet men det är en svår konst.


Orkar du inte ett steg mer,
inte lyfta ditt huvud,
dignar du trött under hopplös gråhet --
tacka då nöjd de vänliga, små tingen,
tröstande, barnsliga.
Du har ett äpple i fickan,
en bok med sagor där hemma --
små, små ting, föraktade
i den tid, som strålade levande,
men milda fästen under de döda timmarna.
Karin Boye

En styrkande kram till dig Elisabeth och mina varmaste tankar till SE och Carolina.

Anonym sa...

Tittar in igen för att ge en extra kram. Sitter på jobbet och känner hur lyckligt lottad jag är som har fått in en fot just här. Den foten ska bli två...för att sen bli en anställning om jag får som jag vill. Kramar...

Anonym sa...

Skickar stora styrkekramar och en önskan om att du får en riktigt bra tisdag. Höstsoliga kramar!

Anonym sa...

Ensam är stark - nej, det stämmer inte alls. Vi finns här för dig och i allt så orkar du verkligen finnas för oss också. Det är så vänskap ska vara... eller hur =)
Hoppas du får en fin dag!
Ta väl hand om dig du goa!
Kramar

Eleonora sa...

Tack söta Elisabeth för att du orkar med att hälsa på oss när du har så mycket omkring dig! Din värme och medkänsla är helt otrolig. Och vi deltar så gott vi kan med tankar och uppmuntran främst till dig men även till de dina. Multimånga kramar till söta vännen!

bollebygdsbo sa...

Elisabeth!
Du måste nog lägga dig lite tidigare om du inte ska klappa ihop alldeles.
Sömnbrist är inte bra.

Jag tycker ju att du är en stark kvinna, men även starka kvinnor behöver ett visst antal timmars sömn varje natt.

Låter jag sträng?
OK, då får jag väl låta så idag då.
Kramar till dig från mig.

Annela sa...

Jag vill ge dig en av de finaste dikter jag vet:

Var inte rädd för mörkret

Var inte rädd för mörkret
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor
där intet mörker är.

I ljusa irisringen
du bär en mörk pupill,
ty mörkt är allt som ljuset
med bävan längtar till.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.

Erik Blomberg

Anonym sa...

Ja du lilla Elisabeth .. livet är inte lätt att leva .. poppar upp så mycket helt plötsligt.. mer för vissa än andra.. Vila din trötta kropp så gott det nu går.. orden räcker inte till för mig, men hoppas du blev glad för den lilla tavlan jag skickade:-)
Om den nu kom fram.. för jag ser här att mina ord inte har fastnat på en del inlägg.. förstår du har en del att sköta så det kan inte vara lätt att ständigt vara uppkopplad.
Kramar om och värmer dig med filten:-)

Anonym sa...

Hoppas sömnen varit bra så du fått tanka lite energi!

Hoppas dagen är snäll mot dig idag!
Nu ska jag hämta sonen och sedan ska jag "dippa" på soffan!

Kamen på dig!

Anonym sa...

Vær snill mot deg selv! Og vær så snill og husk (kom ihåg) at T.T.T. Ting Tar Tid. Når det gjelder tårer, så: Det er helse i hver dråpe...

*oppmundrende tanker og varme trøsteklemmer*

Anonym sa...

Tittar in för att se hur du har det idag. Visst måste du tillåta dig att sörja det du förlorat eller håller på att förlora!

Du känner ett krav att vara stark inför SE och Carolina, men i din ensamhet måste du kunna få låta tårarna rinna, annars kommer du inte att orka.

Jag hoppas att ni får en fin tisdag tillsammans och att det känns lite lättare idag.

Många kramar till dig Elisabeth!

Anonym sa...

Att leva en liten stund åt gången är bra. Förstår att dagarna blir långa och med många tankar. Sänder massor med styrka och stöttning.

Kram!

Anonym sa...

Kommer här med en kvällskram till dig. Lägger en go´ filt om dina axlar, sätter på en film åt dig och SE. Sen serverar jag rykande hett te med skorpor och sylt. Kramar...

Anonym sa...

Tack själv för avtryck hos mig. Du vet att det verkligen förgyller min dag. Kram

Christina sa...

Det är bara jag....
tittar in och ser hur du har det, hur ni har det.
Vill så gärna trösta men vet inte hur?
Elisabeth, du modiga och hjärtegoa människa, jag önskar dig, SE och Carolina en riktigt god natt när det är dax.
Kramkram

Eleonora sa...

God natt och sov gott. Nattiskram

Anonym sa...

Jag såg ett tv-program idag där de talade om minnet. De visade en bok som heter Nyckeln till minnenas dörr av Monica Forsberg och Birgitta Näsman. Jag skickar länken på tv-programmet.
Kram Nicoline
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=912052

Lallis sa...

Sov så gott nu, gumman.
Kram Lallis

Anonym sa...

Ensamheten måste vara människans värsta skräck, men övergivenheten är kanske värre- särskilt om ens älskade ofrivilligt lämnar. Ditt liv är en mardröm. Jag hoppas du inte tror att gråt är lika med svaghet? Jag skulle spricka utan förlösande hulkande och tycka-synd-om-mig-gråt. Jag tror att tårarna är en livlina.

Anonym sa...

*kramar om, hårt och länge*

Elisabeth sa...

gisan: Tack själv vännen... för ditt varma hjärta! Hoppas vi båda kan hitta en dipp-stund mellan alla måsten.. Kram..

dubbelörnen: Så rätt, så rätt...! Goda sådana... de elaka och onda kan vi klara oss utan, eller hur? Kram..

christina: Just nu känns det som om jag går kurs i att lära sig leva i nuet... med små små steg mot framtiden! Vilken vacker dikt av Karin Boye.. den hade jag aldrig hört förut. Tack snälla för den..! Kram..

gisan: Gud, vad glad jag blir! Din lycka blir på något sätt min när du berättar... tack goa du för att du delar din glädje med mig!! 14 extrakramar till dig.. Kram..

isabelle: Tack snälla.. och jag skickar ett förskott på nästa års sommar-kramar till dig.. med massor av styrka och energi i dem.. Kram..

majsan: Tack varma vän...! Precis så ska det vara, än om inte min ork räcker till att skriva och kommentera hos er alla nu.. så finns ni ju alla där ändå - i mitt inre! Kram..

eleonora: Tack... är det någon som ska tacka - så är det jag! För att ni finns... ni stöder nu.. trots att jag inte har ork att stödja er på det sätt som jag skulle vilja! Men det får bli så en tid nu...! Kram..

bollebygdsbo: Ja, mamma... kändes det som! Men du har helt rätt! Sömn är viktigt.. och du låter så go, så hade jag dig här så skulle du få en stor och varm kram.. jag skickar den såhär istället.. Kram..

annela: Men tack..! Åh, så otroligt varm och vacker dikt! Den ska jag spara.. gömma för tyngre dagar! Tack snälla igen.. Kram..

pialottakaffebönan: Min vän.. jag hoppas du har fått svar från den ointelligenta kotten på Himlstigen 52 idag? Hon som måste lära sig att använda/kolla av mailen lite bättre... jag! Din filt värmer i höstrusket, och din vackra gåva ska jag snart plocka fram igen..! Dina ord för mig.. bär på vägen nu. Så är det! Kram..

åsa: Tack vännen... hoppas du fick dippa något! Vet ju att du har mycket måsten omkring dig du också..! Kram..

blomst: Vad gulligt och varmt du skriver! Tack snälla du, vad rörd jag blir! Dina vackra och kloka råd ska jag ta till mig.. T.T.T det är visdomsord att bära.. Kram..

ingrid: Tack min vän..! Din omtanke värmer och bär.. och visst vet jag att man måste få sörja, men det gör också alldeles för ont just nu. Sorgen kanske får portioneras ut lite..! Kram..

nina på johangården: Tack snälla .. jag kände styrkestöttningen ända hit till Umeå! Visst är väl tankens kraft ganska fantastisk? Därför sänder jag med tankens kraft en stor och ödmjuk kram tillbaka till dig, så du vet att jag är glad att du finns.. Kram..

gisan: Men vackraste vän... om du kom så skulle jag ge dig ett täcke broderat med solsken på. Men tills dess.. jag blev varm inombords av filten, teet och skorporna. Filmen var bra... den handlade om de starka band som knyts av vänskap och värme..tack du vän som har solsken i både blick och hjärta! Kram..

kersti: Dina avtryck.. lämnar omtankens skor kvar i hallen hos mig! De står där tills nästa gång du kommer på besök.. kära vän! Kram..

christina: DU är en stor tröst för mig... bara att du finns! Tack vännen..alltid! Kram..

eleonora: Tack..alltid för dina små godnatthälsningar.. de värmer! Kram..

nicoline på fädernegården: Tack för tipset!! Vad snällt! Jag ska kolla in det.. men jag tror att jag har hört talas om den. Vad jag tyckte då var att boken främst vände sig till äldre dementa. Men jag är inte säker.. så jag ska kolla upp! Tack jättemycket för tipset! Jag blir så glad när någon har sett, eller hört något som kan vara av nytta på ett eller annat sätt..! Kram..

lallis: Tack vännen! Dina små steg hit innan John Blund kommer är alltid välkomna! Kram..

plupp: Så är det! Du har en unik förmåga att säga det jag känner..!Från det jag var liten har gråt för mig varit ett tecken på min egen svaghet...fel, jag vet.. och nu försöker jag lära om! Då är det skönt att höra att att det finns fler än mig som kan, och vågar gråta! Kram..

maria: Tack snälla Maria... och jag kramar tillbaka! Kram..