söndag 16 september 2007

Inte så tuff som somliga tror....


(Bild Carolina i punkperuk)

... då får man ta till yttre attribut för att visa... jo, det är man visst det! Är det i den här åldern vi skapar våra masker? De vi sedan bär med oss i livet... och som vi sedan arbetar så frenetiskt med att få bort?

Ja, inte vet jag..! Men att våga vara sig själv, tro på den man är... och att man faktiskt är så bra som man är... det är svårt när man är vuxen... det var omöjligt när man var tonåring!!

Kanske en punkperuk i vuxenstorlek kunde vara något?




Lördag idag..

Sov länge idag! Vaknade av att SE knackade på dörren och sa: "Ska det vara kaffe idag?" Så det blev en härlig morgon i sängen med fika...! Först drack jag kaffe med SE, och småpratade som vanligt om dagen, som vädermässigt kändes lite bättre än gårdagen! Sen kom Carolina, med smörgås och mjölk, och slog sig ned på sängen hon också!! Så det blev en mysig liten familjefrukost i sängen kan man säga..! Ett underbart ögonblick att njuta... och att börja dagen på!

Carolina hade bråttom iväg till kompisen PH... hon skulle vara stödpeppare, då han satt in tandställning... måste göra väldans ont!

SE rejält förkyld.. stackarn! Men jag peppade honom med Alvedon och te... och han vilade mycket hela dagen... så förhoppningsvis är det lite bättre imorgon!

Ringde till mamma... hade tänkt gå upp till henne.. men det blev inte så! Går dit imorgon istället!

Plockade och stökade på lite. Skrev blogg mellan alla måsten...

Svärmor ringde till SE... allt hördes bra med henne! Enligt SE...

Middag... bara jag och SE idag också! Mysigt och ovanligt...! SE lite irriterad och trött - men jag förstod ju att förkylningen gjorde sitt till...!

Carolina kom hem... tydligen blev det någon fnurra på tråden med PH....! Så mamma fick trösta en liten gråtande gumma...! Inte lätt att vara 16 år alla dagar..!

SE gick och vilade och jag.... jag såg på TV:n och bloggade lite.... (förstår inte... men det är lite svårt att vila/sova nu...!)

SE och jag fikade och såg film...! För ovanlighetens skull såg vi en ganska bra film...!

Sist i säng... som vanligt...! (Trist dag.. trist att sitta ensam..men så är det ju oftast nu..!)

Roligt idag: morgonmyset....svärmor bra... att kunna trösta kändes bra...

Mindre roligt idag: hela dagen varit lite trist... förutom morgonen då...

Tips: Hmmm...måste fundera!

Till alla mina livlinor: Varje dag med förundran och ödmjukhet... att ni finns!

14 kommentarer:

Christina sa...

Alla ögonblick om så de bara är några minuter långa är så oerhört viktiga i den situation ni befinner er i, ta vara på dem.
Sängfrukost, så härligt det låter, kanske något att anamma?
Tack goa raraste Elisabeth för din godnatt, att du bara har ork att bry dig om?
Endast de hjärtegoa människorna bryr sig om andra fastän de har så mycket att bry sig om med sig själv.
Tack vännen för att du är min vän.
Önskar dig,SE och Carolina en riktigt skön söndag med många bry sig om.
Kram Elisabethvännen

Dubbelörn sa...

Mysigt att se att du kikat in hos mig i natt... Vi sov så sött efter gårdagens arbete med vedkapning. Måste ju vara förberedda inför vintern. Idag så forts arbledaren dirigerandet av möbelomflytt *skrattar*.

Ta hand om dig vännen...

Varmaste kramarna

Anonym sa...

Dina välbehövliga dipstunder är det synd att du inte kan ta längre. Kanske är kroppen totalt övertrött nu och kan därför inte koppla av... En liten fundering bara. Men någon gång måste du ju få vila ordentligt. Jag önskar att jag kunde komma och stoppa om dig. Massera dina tinningar och sätta på en avslappningsCD och få dig att sova djupt och drömlöst i flera timmar. Styrkekramar...

Anonym sa...

Ibland skulle jag önska att jag hade en sån där peruk att ta på mig. Men så försöker jag intala mig att jag duger nog bra som jag är. Tänk att man ska tänka så när man är i min ålder! Det är ju inte klokt egentligen.
Skönt att ni fick ett härligt familjemorgonmys... trist med SE:s förkylning... men det är tydligen något som har spridit sig i hela landet. Var och varannan människa är genomförkyld =(
Idag har vi regntunga skyar, så idag blir det nog ingen fotorunda för mig. Kanske en bra film istället =)
Ha en fin söndag vännen!
*kramar*

Anonym sa...

Godmorgon, vännen! Jo, det är klart att det är tufft att vara tonåring... Jag menar det är ju inte lätt att vara vuxen eller att leva ett liv är inte lätt, det är en konst!!!

Hoppas att er söndag blir hur bra som helst!!! Kramar

Anonym sa...

Sömnen är det så där med här oxså.. men jag kan förstå att det måste vara ännu jobbigare för dig med så mycket tankar dansandes omkring dig.
Så har du Carolin som är mitt i en brytningsprocess eller vad man ska säga.. tonårstiden är inte alls så lätt att skjuta undan och komma in i den nästan ännu svårare vuxenvärlden.
Hoppas du fick ett fint uppvaknande idag, söndag oxså då.. kaffe på sängen så länge sedan det hände.. Ska det bli något sådant här är det jag själv som får upp och hoppa först:-)
Kramkram från en trattkantarellpillande och frisör (mannens kalufs blev ett minne blott) på morgonkulan/Pialotta

Anonym sa...

Tittar bara in för att se hur du har det och önskar en trevlig söndag.
Carolna är jättefin i sin punkperuk, en sån skulle man ha när livet känns trist. Tänk så glad man skulle bli när man såg sig i spegeln.

Ha det gott hela familjen! Kram

Eleonora sa...

Under varje tuff yta finns en sökande, kanske lite förvirrad, "känner-sig-ensam" person. Särskilt om man är tonåring. Har en tuffing i närheten, men under ytan är det bara viss osäkerhet och tankar på att få finna sig själv och sin personlighet. Den perioden är ju övergående. Härligt att du och SE har så mysigt tillsammans och att han kan samtala med sin mamma per telefon. Hoppas nu att hans förkylning ger med sig efter din behandling. En skön söndag önskar jag dig och take care! Kramar

Anonym sa...

Är nog inte helt lätt att vara varken tonåring eller vuxen alla gånger.

Önskar dig en bra dag! Kram

Anonym sa...

Hoppas du har haft en någorlunda söndag! Här regnar det väldeliga! Önskar dig styrka och kraft! Ha det gott Elisabeth/Kram Tussegumman

Bloggblad sa...

Jag känner också att du skulle behöva vila. Riktigt ordentligt. Både till kropp och själ.

Ella sa...

Det låter som om du haft en skön dag. Hoppas du får en skön natt nu också.
Kramis

Anonym sa...

Punkperuk kan kanske vara något. Här hemma har jag ju en livs levande punkare nu med grönt hår istället för som tidigare blått. grönt är snyggare. Det är verkligen inte lätt att vara tonåring. Inte så lätt att vara tonårsförälder heller. Kram

Anonym sa...

Tittar in en snabbis till dig, för att se hur det är.Kram.....Sov gott i natt:) Vi hörs...