lördag 8 september 2007

Till Sven-Eriks kusin...

Ing-Marie!

Jag kommer inte att lägga ut dina ytterligare elaka och onda kommentarer!

Men jag kommer att spara dem...

Då du tydligen inte respekterar min önskan, i ett tidigare inlägg, om att lämna den infekterade situationen med Sven-Eriks systrar i fred... utan med fula påhopp och elaka insinuationer nu försöker att så ytterligare split i ett redan infekterat sår... då väljer jag att lägga locket på!

Jag orkar verkligen inte mer nu, men du och de anhöriga du representerar är välkomna tillbaka den dagen ni bemöter vår familj med samma respekt som vi har bemött er!
Jag har nog ändå...!

Sen får ni väl sinsemellan fortsätta att bedriva den häxjakt som ni i självgodhetens namn tycker er ha rätt till... och vill ni fortsätta skicka elaka kommentarer så går dessa bara ad acta...

Slutligen vill jag bara säga att några hotelser, och att jag skulle vara rädd för dig.... sådana kommentarer visar bara i vilken ynkedom du visar dig! Och att jag och mina livlinor skulle sitta och fika och prata om Sven-Erik och hans syskon, och hur svagt det är att vi gör det... ja, vet du.. det bevisar väl vilken insikt du har om vad livlinor är för något...!

Elisabeth..

16 kommentarer:

Anonym sa...

Strongt Elisabeth att skriva det här inlägget!!! Jag kan inte låta bli att undra vad som är fel på människor som hotar och sparkar på dem som redan ligger. De inser inte vilken otrolig tur SE har som får bo hemma in i det längsta. Hade de själva orkat "jobba" 24 timmar per dygn 365 dagar på ett år? Jag tror inte det. Vad du och SE och även Carolina behöver är stöd, inte spott och spe. Jag kan bara ana hur hårt det här är att ta. Sänder dig mina allra varmaste kramar och tankar...

Eleonora sa...

Svårt egentligen att kommentera detta inlägg, jag har nog svårt för att svara men Elisabeth, du vet att vi som är "livlinor" tror helt fullt fast på dig och VET vilken otrolig insats du gör för din familj. Det låter konstigt, men kanske är det synd om kusinen. Hon verkar ha renons på kärlek, familj och vänner! Verkar ensam ,andefattig och vågar jag drista mig att tro lite "fanatiskt religiös"? Vad vill hon med sina påhopp? Jag har aldrig någonsin hört talas om någon så elak person som denna kusin. Jag vet att du har förmågan att sudda bort henne och hennes elakhet. Men vill ändå hålla dig om axlarna så att du känner stöd från mig. Tänker på dig. Kram kram

Christina sa...

Finner inga ord!
Detta är inte något ni behöver, ni behöver stöd och uppmuntran, varför är människor så elaka?
Jag är glad att jag får vara din livlina, Elisabeth, och en sak är sant, att prata skit om en människa som är sjuk gör jag inte, har faktiskt så mycket hyfs i mig, så gör man inte.
Skulle aldrig, aldrig falla mig in att sparka undan benen på någon som redan har det svårt.
Hoppas att kommentarerna upphör för det är inget kul att få.
Här är min hand, hoppas att du känner värmen.....
En stor kram till dig. SE och Carolina.
Kramkram

Anonym sa...

Hej kära lila-syster!
Äntligen har jag fått igång min förb...... dator. Fråga mej inte hur, för det vet jag inte själv. Efter fyra timmar med en svart skärm och en själv-startande OCH själv-stängande "burk", så valde den att helt plötsligt att ge upp för mina envisa försök och släppa in mig. För hur länge, det vet den bara själv. Nåja, nog av detta.

Har läst "ikapp mig" på din blogg och jag gläds verkligen över alla dina livlinors fina och uppmuntrande ord till dig och din familj, nu när du/ni behöver dom som mest.
Men jag gråter i mitt inre när jag ser vad sk "Goda, religiösa" och/eller nära släktingar (till SE) kan vräka ur sig.

Förstår dom inte vad ni går igenom?
Tror dom att du hittar på allting?
Tror dom inte att SE har dessa sjukdommar och förstår dom inte hur dessa sjukdommar yttrar sig och vad det innebär?
Dom kanske skulle försöka att sätta sig in i din/eran situation, genom en sån liten enkel sak som att läsa fakta om dessa sjukdommar, för det handlar faktiskt om två fruktansvärda sjukdomstillstånd.
Men dom kanske inte har intresse för det, dom kanske hellre dömmer utifrån sitt "okunskapens träsk".

Vad har du gjort SE:s släkt för ont eftersom du blir behandlad på detta sätt. Varför stöttar dom dig inte hellre än att sparka på dig.
Ju mer stöttning och hjälp du får innebär också att SE "får det bättre". Det finns bevis på att personer med "Herr A" kanske inte förstår ord, handlingar osv men dom är otroligt känsliga för sina näras (och andras) "sinnes-lägen".
Förmodligen så kan SE "känna" det du känner (fast inte visar) och utifrån det han känner hos dig, blir han endera lugn eller väldigt orolig.

Varför kan dom inte möta dig och de dina där ni ÄR och inte där DOM tycker att ni borde vara.
Dessa vackra och mycket tänkvärda ord tog jag till mig på en mycket intressant föreläsning utav Ö-viks prästen Magnus AAsa. Om man tänker så (att möta en människa där hon är och inte där jag tycker att hon ska vara)kommer man långt i sina relationer till sina medmänniskor och det kan leda till att man förstår och bemöter varandra bättre.

Ett litet klipp från Bibeln (1 Joh 3:16-18):
Genom att Jesus gav sitt liv för oss har vi lärt känna kärleken. Också vi är skyldiga att ge vårt liv för bröderna. Om någon som har vad han behöver här i världen ser sin broder lida nöd men stänger sitt hjärta för honom, hur kan då Guds kärlek förbli i honom? Mina barn, låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning.
Jag tror inte att han enbart menade pengar utan även tex hälsa, kärlek, empati och hjälp överhuvudtaget.

Nog om detta tråkiga.

Jag älskar dig och saknar dig och du:
Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda. (Romarbrevet 12:21)

Och som Ellenor Roosevelt sa:
Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan ditt eget samtycke.

Upp med hakan vi hörs sen
Love från din anonyma syster yster
PS. Förlåt mitt svammel men jag blev så ledsen för eran skull och ville på något sätt försvara er.

Anonym sa...

Bra att du säger ifrån på skarpen!
Vicke

Lallis sa...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för jag är bestört. Bestört över hur någon kan åsamka dig detta otroligt onödiga och speciellt nu! Noll insikt i det mesta om du frågar mig. Ursäkta hårda ord men jag tycker att det är lågt. Och nu pratar jag inte om Glacalnet..
(väljer du att inte lägga ut detta så gär det absolut inget.. ville bara att du skulle få veta vad jag tycker).
Kram Lallis

Anonym sa...

Det knyter sig i magen när jag läser ditt inlägg, Elisabeth.
Jag säger som Euripides:
En lojal vän är värd mer än tiotusen släktingar
Vi finns här!
(((((Kramar om))))

Ella sa...

Elisabeth, jag är så ledsen att du behöver skriva ett inlägg som detta. Att det finns människor i din närhet som inte bryr sim om att ens fundera över vad du går igenom och vilket övermänskligt arbete du gör för att ge SE den trygghet som han behöver och Carolina den kärlek hon så väl behöver.

Jag vet att det finns människor av alla de slag men jag blir ständigt lika förvånad när jag hör om människor som sjunker så lågt att de sparkar på dem som redan ligger.

Jag önskar så att det fanns något jag kunde göra men allt jag kan göra är att visa att jag finns här, att jag beundrar din styrka och ditt mod och jag hoppas av hela mitt hjärta att du ska orka fortsätta.

Kram

Anonym sa...

Ja Elisabeth du har gjort det enda rätta i denna situationen är det bara att lägga locket på! Det är inte värt att lägga någon energi på denna människa! Tror hon att hon är förmer än andra eller vad sysslar hon med! Jag lider med dig Elisabeth men jag tycker det är bra att du sätter ned foten och talar om att nu får det vara nog! Det är också sorgligt att en sk kristen människa gör på detta sättet har hon inte lärt sig någonting! Hon om någon skall väl inte vara fördömmande. En sak har jag lärt mig Elisabeth jag tror in i det sista på människans godhet men tyvärr har jag också sådana här människor som du har i min släkt! Det ända som återstod var att klippa kontakten för hon förpestade vårat liv. Ha det så gott Elisabeth och Carolina och SE. Ni är i mina tankar varje dag/Styrkekramar från Tussegumman

Anonym sa...

Heja, stå på dig. Låt de inte beröva dig på den energi som du så väl behöver till annat. Många många kramar

Christina sa...

Tyst på tå tassar jag här, kanske sover du redan, lämnar en värmande hand och viskar sakta god natt.
Dröm vackra drömmar min goa vän.
Kram

bollebygdsbo sa...

Vet inte vad jag ska skriva.
Saknar ord, förlåt mig.
Andra har skrivit så många ord och så mycket som jag skulle vilja säga.
Inget blir bättre för att jag skriver samma sak.

Ni finns i mina tankar på ett särskilt sätt.

Annela sa...

Jag instämmer med alla andra - man blir mållös. Något är fel hos sådana människor. Bra att du orkar lägga locket på. Du är stark!!

Anonym sa...

Väl talat, vännen min!!! Det är så onödigt att hålla på så... Lägg det i lådan och låt det vara där!!! Kram på dig du modiga och starka!!!

Bloggblad sa...

Jag förstår inte heller hur någon kan tycka sig ha rätt att lägga sig i. Helt ofattbart.
Stå på dig du - det är din familj som är viktigast. Inte de som står en bit ifrån och "tycker".

Anonym sa...

Släkten är värst? Fy fasike...fast jag har juinte läst så långt bakom att jag vet vad detta handlar om. Men bra inlägg!!/Pinglan