fredag 6 november 2009

Det har snöat inatt...

... och det blir ljusare. Både utanför, och lite innanför...

Igår gick jag en lång lång långpromenad med Pontus P. Bestämde redan innan jag gick att jag skulle försöka se allting med lite nya ögon.... de lövlösa och nakna träden, den smutsiga asfalten, den gråtunga himlen... allt skulle jag se... med lite nya ögon.
Inte vet jag om jag lyckades så bra hela tiden... men en sak som slog mig där jag gick... att nästa vår så kommer de lövlösa och nakna träden att vakna upp till nytt igen. Nytt liv... nya löv... från grått till grönt... redan till våren.
Å jag tyckte det kändes hoppfullt.... redan till våren.

Idag ska jag hålla fast vid det tänket... och ikväll har vi Idol. Med mys, har jag bestämt.

På söndag blir det svårt... det är Fars dag.
Carolina vill inte/vågar inte åka till SE. Jag kan förstå det.
Att hålla fast vid, och minnas, de fina farsdagar hon har haft... eller åka dit och skapa nya minnen med en pappa som inte längre känner igen henne... se pappa som han är nu... det är svårt.
Det här ÄR svårt för henne... och jag har sagt att hon får bestämma hur vi ska göra... men att vi kanske kan åka dit nästa vecka istället...

Nu ska jag släcka ljusen, och kliva upp...

5 kommentarer:

Eleonora sa...

Det är så härligt att läsa om din nya styrka, att försöka se allting med lite nya ögon! Oh så bra och att bara se positivt och med glädje så långt du orkar.

Kul med Idol i kväll och med mys. Fars dag är åter igen en sån där affärsmännens kupp. En ritad teckning Till Far, det var vad man gjorde när jag var liten. Helst skulle det vara en teckning av en liten stuga och så kunde man öppna ett fönster och då stog det Till Far innanför. På senare år blev det en blomma och kaffebesök.

Kramar till er båda!

Mimmi sa...

Får Carolina någon hjälp utefrån , någon samtalskontakt?
Om inte så en tanke....
Ha en skön myshelg tillsammans

Di sa...

önskar dig en fantastisk helg och mys med C, det är bra att hon får känna vad hon vill göra, och inte bara för att! Du är klok, och härligt att läsa att "knopparna"spirar i dina tankar!
Varmaste kramar till er alla!

Unknown sa...

Vet Du vad, jo, om vi hade bott nära varandra kunde vi gått ut med en och annan hund, tillsammans...jag har ju fyra :-)

En tanke i natten som kom på visit bara...

KRAM från Eva

Bittan sa...

Tjena pinglan!!!!!

Det tycker jag låter som ett bra beslut att Carolina får bestämma själv hur hon vill göra på söndag när det är Fars dag. Ja nu kommer jag den 30/11 o det ser jag emot hoppas att ni har det bra nu o ha e mys helg du o carolina.

Många kramar från Götet