söndag 20 december 2009

Idag ska vi julstäda...

... o igår var det min födelsedag. Jag sitter, som vanligt, i sängen med tända ljus och kaffekoppen. Carolina sover fortfarande, och Pontus P har brett ut sig som en liten padda på täcket, och snarkar för fullt. Det är i de här stunderna jag brukar söka i mitt inre... och bestämma mig för... att det här ska också bli en bra dag.

Det var en bra födelsedag också. Jag skriver inte att den var bäst, för så kommer det inte att bli mer. Mina bästa födelsedagar... där var ju han alltid med. Sven-Erik. När försvann det, funderar jag nu? Alla de där första åren, när mina födelsedagar var så viktiga för honom... vad skulle han köpa... vad skulle han bjuda på.... vad skulle han hitta på... var någonstans i vårt liv tappade han den känslan? Jag vet inte.... jag vet bara att det rann ut i sanden alltmer. Å att Carolina i samma takt fick axla det ansvaret.
Så det blev många många morgonuppvaktningar... där Carolina och SE gjort tårta tillsammans... köpt present tillsammans... ritat eller köpt blommor tillsammans.

Inte så att jag tycker att mina födelsedagar är så mycket att orda om... egentligen. Men jag blev bortskämd där... och det spelade väl ingen som helst roll hur en enda av dessa födelsedagar såg ut i övrigt... så länge jag hade fått ha SE och Carolina bredvid mig i sängen på morgonen... öppna paket... äta tårta... skratta och tycka att varje liten ritad blomma var den vackraste. De var de bästa...

Men gårdagen var, som sagt, bra. På morgonen fick jag kaffe på säng av Carolina... med limpmackor och presenter. Ett jättefint armband och en bodylotion från HM... o jag höll nästan på att börja gråta när jag såg med vilken omsorg hon hade slagit in paketen. De var så så fina...

På eftermiddagen kom mamma och pappa, och min lillebror F med flickvännen C. Med både lite julmat och julblommor... något som saknats lite här. Dessutom kom det ett blomsterbud med en stor bukett röda vackra tulpaner från mina "brorsbarn". (Någon som skvallrat att jag älskar snittblommor, är jag rätt säker på!) Dessutom hade flickvän och lillebror med sig en god smörgåstårta, vilket de bjöd på.... så det blev verkligen en trevlig stund här med fika och folk.

En fin julgrupp, med trisslotter i, dök också upp med blomsterbud. Med gratulationer på födelsedagen, och en önskan om att jag och Carolina skulle ha det bra. Men ingen avsändare... ?

På kvällen kom sonen Jonas med sin flickvän... o de hade också med sig tårta! Men att de kom... att Jonas dök upp, trots att jag visste att han jobbat hela dagen... det var present nog. Det betydde oerhört mycket för mig... och jag såg att Carolina blev lika glad som jag. Hon gillar sin storebror rätt mycket, vet jag ju....
Så då blev det fika igen... och jag fick biobiljetter av dem i present. Så jag och Carolina kanske kan gå på bio i mellandagarna eller så...

Nä, nu blir det inget mera skriv... för nu hör jag att Carolina är uppe... och nu har jag hittat det jag behöver i mitt inre... det ska bli en bra dag det här också.

Tack snälla alla som gjorde det här till en bra bra födelsedag för mig! Det betydde så så så så mycket... för det är inte så lätt när de bästa inte längre finns kvar. Tack snälla... och framför allt, tack mina älskade barn!

8 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Hade noterat att det var din dag igår, men tror du jag kom ihåg det?!

Varma GRATTISKRAMAR till dig vännen!

Låter som du fick en underbar dag :).

Trevligt med oväntade hyllningar, eller hur ;).

Varmaste kramen till er båda

Bloggblad sa...

Åh, jag var så upprörd hela dagen i går att jag totalt glömde bort din födelsedag!
Hoppas det går bra med en grattiskram i efterskott!

Anonym sa...

GRATTIS i efterskott!! Glömde totalt bort dig i går, sorry.

Snön bara vräker ner här, men graderna är snällare idag -3 nu, i går -23

Kram

Lenas Värkstad sa...

glömde totalt att skriva avsändare nyss, virrig är jag....

Nina sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS i efterskott!

Kram på sig!

*stoppar lite julmagi i den berömda påsen*

Vida sa...

Varma grattiskramar i efterskott. Du är verkligen värd att fira.

Kramar

Eleonora sa...

Det var ju en festlig dag du fick och blev firad hela dagen lång. Så trevligt kan det vara när man fyller år! Kram kram

Elisabeth sa...

dUBBELÖRN: Nej, men det var inte så viktigt, min goa vän... nu är man 49, och det var sista gången jag fyllde år, har jag bestämt! För 50? Det är siffror som låter som en hel evighet, tycker jag! Tack för grattiskramen.. du vet att den värmde. Sen att jag skulle vilja lägga in protestskrivelser mot vissa typer av oväntade hyllningar... ja, det vet du också! Men jag tror du hör lite dåligt emellanåt... typ! Kram...

bLOGGBLAD: Ja, kära vän, kramar är alltid välkomna, oavsett när de kommer! Så tack snälla... den värmde. Kram..

aNONYM VIRRIG LENAS VÄRKSTAD: Tack snälla Lena... egentligen var det väl inte så märkvärdigt... jag fyllde ju "bara" 49, men jag blir ändå glad över din omtanke. Å här fortsätter också snön att vräka ner... nu får man igen för det man har klagat på... ingen snö! Kram..

nINA: Tack snälla! Ja, men det var väl därför det blev så bra ändå... magiska dofter spreds från den fina påsen! Kram..

vIDA: Tack snälla Vida! Nja, inte vet jag om jag är så mycket mer värd att fira än nån annan... men det känns bra att bli det just nu när livet är lite tufft. Jag behövde det, tror jag... Kram..

eLEONORA: Ja, det blev en bra dag, min vän... och som jag skrev till Vida, jag behövde det. Allt roligt och trevligt input är oerhört mycket bärande nu. Kram...