tisdag 15 december 2009

Ketchupeffekt..

... är det på inläggen idag! Å inte har jag kommit i säng heller...!

Men jag har suttit och smält en del av de tankar och funderingar som kom fram under samtalet med soc idag. De arbetar ju med lösningsfokusering... framåt och vidare. Det låter luddigt... jag vet... men det fungerar för mig. Å det är ju huvudsaken...

Idag sa jag... högt:
JAG är också värd att få må bra!

Det kändes märkligt och konstigt att säga det... tänka jag... men samtidigt gav det mig en puff och en insikt om att det är faktiskt bara jag själv som kan åstadkomma det.

Det var viktigt att skriva det... och nu SKA jag i säng!!

8 kommentarer:

pike-master sa...

Du är precis som du sa. Värd att må bra vännen :)

Mimmi sa...

Klart att du är värd att må bra! Igentligen en självklarhet som intman inte borde tänka ...

Hunden här hemma är nyopererad, fick livmodersinflammation. Allt här hemma är rörigt som en byggarbetsplats p g a badrumrenovering samt allmänt uppfräshande överallt. Men ute är det just !

Tina sa...

Hej vännen!!!

DU ÄR VÄRD ATT MÅ BRA!! DU ÄR VÄRD ATT VARA LYCKLIG, KÄNNA GLÄDJE,SKRATTA & HA KUL!!
DU ÄR VÄRD ALLT GOTT VÄNNEN!! TVIVLA ALDRIG PÅ DET!!!!!

Må så bäst du bara kan & va stolt över att du är du & låt inget eller någon stoppa dig!!!!!!!

Kram Tina

Eleonora sa...

Tack Gode Gud för att du nu kommit underfund med "att det är faktiskt bara jag själv som kan åstadkomma det". "Idag sa jag... högt:
JAG är också värd att få må bra!"

Lycklig blir jag att få läsa detta!! Mår man bra, fladdrar tankarna inte så ofta kring ordet ensamhet - ett ord som är både rogivande och kan ge styrka.

Många varma kramar

trollmor sa...

Det är ¨å sant som du säger.
Å det är också faktiskt så att det är inställningen och tankar som styr hur vi väljer att se på saker och ting. Sedan beror det förstås i vilken sinnensstämning man befinner sig i. Vissa dagar orkar man inte vara på.När man tänker -nu orkar jag inte mera och det gäller i allt medans vissa dagar tar man det med en klackspark.
Det gäller att hitta det läget som känns bra för en själv och det är bara en själv som vet hur man når dit.Jag tror att det är bra att visualisera hur man skulle vilja att det ska vara. Sätta upp mål ,delmål och strategier både privat och på jobbet.
Sedan kan det förstås komma yttre faktorer som man inte rår på och kan förvänta men det löser sig alltid på någe vis.
Själv gör jag ofta med mig själv halvårsbokslut och nya planer för att nå olika mål och det blir lite spännande faktiskt. Det är ofta det inte blir som jag hade tänkt men jag har försökt och ibland kanske det var det jag skulle göra.
Må så gott min vän
kramis ewa

Bloggblad sa...

Det var skönt att du kan ta till dig det - för man blir lätt urlakad av att leva för mycket för andra. Man måste pyssla om sin egen själ också.

Annela sa...

DU är verkligen värd att må bra och Carolina också. Och det är bara vi själva som kan fixa det. Andra kan givetvis hjälpa till men det är bara vi själva som kan åstadkomma det. Jag tror också att det är viktigt att säga det högt. Tror jag ska börja varje morgon med att säga det.
kramar,vännen (mail på G)

Elisabeth sa...

pIKE: Tack snälla, än om jag ju inte på långa vägar har kommit ända fram till den insikten ännu... JAG är lite långt borta ännu, men jag jobbar på det! Kram..

mIMMI: Tack snälla, och du har alldeles rätt! Egentligen en självklarhet för varje människa, som man inte skulle behöva tänka! Men jag jobbar på det...
Hoppas att din hund har repat sig lite nu... och snart kan springa och busa lite i snön som äntligen har kommit. Kram..

tINA: Tack snälla, och samma vackra ord vill jag ge tillbaka till dig... och du vet väl vilken bärande kraft dina ord har? Men änglaröster brukar ha den effekten... Kram..

eLEONORA: Tack snälla! Fast det är nog en bit kvar till "kommit underfund med..."! Men bara att säga det högt är ju en bra bit på väg, tänker jag. Att någon blir lycklig och glad för min skull, gör mig ödmjuk och tacksam för hur rik jag är... sådan vänskap är vad livet handlar om! Tack igen, min vän.. Kram..

tROLLMOR: Å du skriver så klokt, och insiktsfullt... och jag kan bara hålla med! Speciellt det här med att visualisera, vilket jag gör hela tiden nu. Det där med personliga halvårsbokslut var en bra idé - kanske jag härmar dig lite där. Kram..

bLOGGBLAD: Ja, det är sant att man kan känna sig lite urlakad, men å andra sidan... det är ju den jag är. Jag tycker om att tänka på andra. Att tänka på mig... vad är det för roligt med det, har jag tänkt. Så nu måste jag hitta en bra balans någonstans... Kram...

aNNELA: Tack snälla! Jag tycker att ALLA människor är värda att få må bra... och det gör mig ont att det inte kan få vara så. Å sen så tänker jag också att det skulle kunna bli bättre om vi bara hjälptes åt att få varandra att må bra. Men istället så blir det ofta tvärtom... vi får varandra att må dåligt istället! Det är ledsamt..
Jag ska nog också följa efter ditt exempel... och säga till den där "ursnygga och vackra varelsen" som möter mig i spegeln varje morgon... jag är också värd att få må bra! Kram...