tisdag 23 november 2010

Varje evigaste morgon...

... när jag sitter på toaletten, så knäpper jag mina händer och ber: "Gode Gud, gör den här dagen till den bästa.. också! Hjälp mig att vara stark!"
Å varje kväll när jag har krupit ner i sängen, så tackar jag för den underbara dagen.

För så är det... jag vill se, och hålla fast vid, att varje dag är en gåva.

Idag har jag mina barn...
Idag har jag Sven-Erik...
Idag har jag mamma...
Idag har jag mitt nya lilla hem..
Idag ska vi äta morotssoppa till middag.
Idag är det tisdag. Å jag är glad, och tacksam, över en morgon där jag känner igen lite av känslan... "jo, men det går nog det här också!" Sen vet jag ju inte hur resten av dagen blir... men just nu så bär hopptänket.

Idag är en betydelsefull dag... och benen bär bättre idag.

Här hemma försöker jag skapa vår lilla bubbla. Göra fint, mysa, och hitta på... för att på så sätt stänga ute världen lite grann. Å där allt det svåra får stanna kvar "utanför dörren"...

..........

Ett viktigt skriv för mig just nu... känna hopp en bra morgon.

7 kommentarer:

Anna-gravid i vecka 25 sa...

Det är bra med tacksamhetslistor ibland. Kram

Renée sa...

Bra att du tänker i dessa banor. Man ska vara tacksam för det som man faktiskt har, då klarar man sig bättre. Sedan får du inte stänga dörren till sorgen för hårt heller för då kan den bara brista en vacker dag och det blir ett vattenfall av sorg...
Ta dagen som den kommer även om det blir lite ledsamt ibland. Du är stark så du fixar det!
Många kramar!

Dubbelörn sa...

När jag läser ditt inlägg kommer jag osökt att tänka på denna indiska dikt. Vet att du sett den förut men ändå... ;)

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mera innehåll
än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.

Varma kramar till dig vännen, alltid...

Ruta Ett sa...

Elisabeth, du är en av de modigaste och starkaste personer jag vet. Du är verkligen ett föredöme för andra. Du kan se de små tingen och glädjas åt dem. Du har kraften att göra varje dag till en hoppfull dag både för dig själv och för din tös.
Jag är så glad att du skriver så modigt om er situation, för det ger mig också styrka och framtidshopp.
Tack för att du finns och för att jag fått lära känna dig.
Varma kramar till er båda

Anonym sa...

Så där gör jag också! Ber att dagen ska bli bra. Och tackar på kvällen. Ingenting är självklart, allt är en gåva, som kan tas ifrån en. Hoppas du får en bra dag!
KRAM!

Kersti sa...

Sänder ett litet ljus och en stor kram

Elisabeth sa...

aNNA-GRAVIS I VECKA 25: Ja, och kanske borde man ha en sådan lista uppsatt på kylskåpet... och fylla på den allt eftersom. För så är det ju, ialla fall för mig.. vi väljer själva hur vi vill försöka se på livet. Nästa lista här blir en "vad jag tycker är roligt-lista"! En sådan lista för också framåt.. Varm kram..

rENÉE: Om jag en dag skulle vakna upp, och inte inse hur mycket jag i allt det som tagits ifrån mig också har fått behålla mycket, och även fått andra gåvor... ja, då vet jag inte hur jag skulle överleva! Det är väl det som håller oss alla uppe... att vi ändå har så mycket att vara tacksamma för...
Tack snälla snälla för dina ord om min styrka.. det är för mig detsamma som att någon skulle säga: "Jag tror på dig!" Å det är de ord man behöver höra... de ord som bär... när man har lite svårt med tron på sig själv. Varm kram..

dUBBELÖRN: Åhh! Denna dikt är en av de mest tänkvärda och livsbärande dikter jag vet! Tänk att just jag, i mitt liv, kan göra något för en annan människa, i hennes liv. "Glädja någon - som ikväll tackar för att just du finns" brukar också finnas med som en rad i den dikten ibland.
Å det är väl lite det som är meningen med livet, tänker jag... att vi finns, inte bara för vår egen skull, utan även för någon annans.
Jag tackar många när kvällen kommer... du, till exempel! Varm kram..

rUTA ETT: Dina ord får mig nästan att tappa skrivförmågan här... tack snälla snälla! Jag hoppas du vet hur mycket de orden betyder för mig nu... och hur de verkligen bär inom mig! Tack snälla A! Varm kram..

pAULA: En liten bön om att dagen ska orkas, kan ge stor styrka! Å precis som du skriver... allt kan tas ifrån en! Å utan att måla någonting på väggen, så tror jag att en sådan insikt ger mer tacksamhet för det man faktisk ändå har! Hoppas du får en bra torsdag... Varm kram..

kERSTI: Tack snälla! Ett litet ljus som gav stor värme.. och brinner än! Varm kram..