torsdag 26 maj 2011

Idag blev det Taube...

... till disken!
Jag hoppade mellan "Stockholmsmelodi" och "Rosa på bal". Sen att jag bara kunde nynna vissa delar av texten, då jag glömt det mesta av den från min tid i Taubekören... ja, det var iallfafall ingen som hörde det.
Om man inte räknar Pontus P förstås... som lommade iväg och la sig ute i hallen mitt i det jag slog ut diskborsten och sjöng högt: "Se, i nätta flockar flockar som buketter av syrener rosor och tulpan..."! Så han tyckte nog inte att det var någe mycket att höra på...

Igår skrev jag om skämmigt. Å visst finns det kvar... alltid och hela tiden, men jag väljer att inte tänka, och skriva om det just nu. Då blir det bara tungt. Jag letar input istället..

Mamma är hemma. Igår var jag hos henne på sjukhuset hela eftermiddagen... bjöd henne på Kahls kaffe och chokladpralin... hjälpte henne packa ihop sina saker... och satt hos henne tills pappa skulle komma och hämta oss vid 4-tiden.
Nyss ringde hon... och hon har sovit bra hela natten. Nu blir det en tid med AHS team och all annan sjukvårdshjälp som hon kan behöva. Det blir nog bra...

Å så måste jag ju skriva det viktigaste inputet för igår... Carolina bakade supergod sockerkaka som vi sen festade på tillsammans med "Morden i Midsomer"!

4 kommentarer:

Eleonora sa...

Godis till Morden i M... det låter bra. Den serien gillar jag också för den är inte otäck eller blodig.

Mycket är det omkring dig just nu. Inte undra på att du glömde det där med tandläkarbesöket.

Skönt för din mamma att få vara hemma och att få hjälp från kunnig personal. Du kan komma och besöka i den takt du kan och vara sällskap till henne, kanske hjälpa till att handla hem varor osv.

Nu undrar jag igen - när är det studentdag?? Skriv det till mig i mail.

Du kämpar på fint i din egen takt och med dina egna metoder, bra Elisabeth! Musik och sång är en finfin input. Och här får du mina varma kramar och glada tillrop.

Din vän Eleonora

Kersti sa...

Vi gjorde precis samma som ni i går kväll, yngsta dottern och jag. Åt sockerkaka till Morden i Midsommer. Jag somnade i soffan så vi spelade in slutet och ser det ikväll. Det är helt omöjligt för mig att bara sitta ner på kvällarna, jag somnar på direkten :). Kram

Elisabeth sa...

tILL ER, VACKRA MÄNNISKOR: Mail och svar på kommentarer kommer... men just nu får det vara lite. Tack för att ni orkar bry er... TACK snälla ni!

Elisabeth sa...

eLEONORA: Nej, jag giller inte heller deckare som är blodiga och otäcka!
Det här med mamma... ja, det är verkligen verkligen som jag skriver... en timme i taget, en dag i taget. Å vi vet ju hur dåligt hennes hjärta går nu.
Ett mail är på G till dig.. men det tycks alltid dyka upp så mycket annat hela tiden.. och sen så är det mycket dagsformen som får avgöra vad man orkar eller inte.
Tack Eleonora, för att du ser hur jag "kämpar på".. det betyder mycket för mig att någon ser det... ser det utifrån, så att säga. Varm kram... och som sagt... mail på G.

kERSTI: Ja, för många kanske inte sockerkaka och Morden i M är så mycket att orda om.. men vi vet ju... sådan input bär långt! Somna i soffan... ja, det brukar jag också göra! Många gånger så sover jag bättre då än på natten... märkligt nog. Varm kram.. och hoppas ni har bättre väder än surregnvädret vi drabbats sv idag... rena höststämningen nästan! Varm kram..