måndag 19 maj 2008

Hon kom hem...


... med en blomma. På stan hade hon köpt en vacker vit gerbera. Till mig...
Som om jag skulle ha gjort mig förtjänt av någon blomma... idag av alla dagar.

Men hon sa: "Men jag tyckte att du behövde en blomma idag, mamma!"

Älskade Carolina.... du hade så rätt... jag behövde den. Tack för att du såg det... och tack för att du är en sådan underbar dotter. Jag är himlens stolt över dig, varje dag... du kämpar i så mycket motvind nu... och vore det någon som behövde en blomma så vore det du! Varje dag!

..........

Som jag skrev tidigare... ett djupt andetag. Det tog jag när tvätten hämtades i tvättstugan... Dessa djupa andetag är egentligen andetag som går från det tunga och svåra... till det ljusa och lätta ... dessa djupa andetag som måste tas ganska ofta nu.
Men det är så det måste vara... man måste försöka!!
Inte sitter jag "på kammaren" och gråter och deppar hela dagarna, utan när det är tufft och svårt... så får det vara det, en stund. Men sen... sen måste jag dra ett djupt andetag och säga till mig själv: "Nej, nu får du sluta med det här... nu drar vi ett djupt andetag... nu tar vi nya krafter!" .... En bra strategi, iallafall för mig... för det tar mig igenom det värsta just då.

Så jag bestämde mig för att baka en jordgubbspaj som efterrätt till middagen. Den jordgubbspajen fick bli mitt djupa andetag idag... och Carolina tyckte den var "super" och vi satt länge och mumsade på den, surrade på om ingenting... och skrattade lite. Tänk... jag tycker verkligen att det blev ett bra djupt andetag idag... för det gav så mycket tillbaka.

Det blev en någorlunda bra dag också... till slut. Tack vare det djupa andetaget... och CAROLINA.

.........

Nu ska jag sova... ska på vårdkonferens gällande SE på Sjöjungfrun imorgon.



8 kommentarer:

Gisan sa...

Det är tur att ni har varandra. Å även om du tycker att Carolina förtjänar att få blommor (vilket hon också gör) så gör du det med. Glöm inte din egna behov att bli sedd och bekräftad. Det är ju en bit som försvinner när ens partner "försvinner". Styrkekramar...

Anonym sa...

Det är bra att du inte glömmer att andas. det är så lätt att man gör det och bara krampaktigt biter ihop och strävar på. Bra också att allt det som du bär på får pysa ut ibland. Du måste får bli arg också. Just nu låter det som om myrstegen har blivit lite längre, kanske promenad kliv.
Kramar

Anonym sa...

Tittar in till dig för att ge dig en styrke kram.
Önskar dig en ljuvlig och solig dag idag!
Ewa

Anonym sa...

Ni förtjänade båda det där lilla, som ett djupt andetag som skänker styrka. Hoppas ni får en bra dag och att mötet på sjöjungfun går bra.

Eleonora sa...

Lycka till på konferensen och hoppas den ger dig styrka att fortsätta positivt framåt. Kram

Anonym sa...

Hon är verkligen omtänksam och fin din Carolina:)
Och jag tycker du har så bra strategier, du tänker så rätt.

Önskar dig en bra dag idag.
Varma kramar Nalle

Christina sa...

Villken oerhörd lycka att ni har varandra och att Carolina är en sådan
underbar dotter.
Visst behöver vi en blomma lite då och då.....
Ha det riktigt gott bägge två
Kram

Unknown sa...

Underbara ungar! Det finns inget som är bättre än barn. Sedan spelar det ingen roll om det är ens egna ungar eller andras. De är det ljuvligaste som finns.

Vad ni har en fin relation - vårda den ömt. Jag saknar en mamma som skulle finnas för mig alltid - hon har aldrig funnits där för mig, aldrig älskat mig för den jag är och alltid krävt mer än vad jag orkar ge.

Carolina och du får vara lyckliga och njuta av att ha varandra.

Kram,

//Enastående mamma