fredag 10 augusti 2007

Alla droppar små...




"En droppe droppad i livets älv

har ingen kraft till att flyta själv

Det ställs ett krav på varenda droppe:

Hjälp till att hålla de andra oppe!"

(Tage Danielsson)




Torsdag idag...

Vaknade av en tupp som heter Pontus P..! Han var morgonpigg idag.. och det var INTE hans matte... SE knackade på och frågade vad jag önskade för fika... (nu frågar han nästan alltid först vad jag vill ha för fika, och sen blir det inte riktigt rätt iallafall.., men det gör ju inget!).

Fikade själv.. SE ville inte dricka kaffe med mig... utan var hungrig och tog sig frukost i köket...!

Pappa och mamma och kryckan kom på besök.. de var kaffesugna (och mamma var lite pratsugen förstod jag..!). Pappa var lite på "pjuttmyra" och kanske lite trött.. men mamma, hon var som oftast, på ett strålande humör! Det vill säga tills pappa råkade klaga på all reklam som dimper ner i brevlådan i tid och otid, då hade mamma fått nog! På en tusendels sekund förvandlades både blicken och rösten till en Selma som fräste åt en Lilla Fridolf: "En sån där "etterpelle" vill jag inte ha nåt att göra med.. du kunde gott ha varit hemma, surgubbe!" sa hon, med extra betoning på "etterpelle" och "surgubbe"! (Ni som har följt mig vet ju.. att mamma och pappa har en alldeles unik förmåga att bråka om absolut ingenting - och deras barn har allt sjå i världen att hålla sig för skratt..!) Nåja, det blev inte mer gnabb.. pappa bara mumlade någonting och gömde sig i tidningen! (Och jag behövde inte dö av skratt idag heller..!) Än om SE skrattade och tyckte det var väldans roligt!

SE satt med hela tiden.. ! Märkte att han tyckte att det var roligt att de kom på besök! Han hade för övrigt en bra dag idag - hela dagen! Sådana här dagar är guld värda, och bevaras i mitt minne!

Tvätt och städ... varför kan det inte vara roligare? Fortfarande ingen som har tips om en gratis hemstäderska...?? Skulle verkligen vilja ha en sådan...! Hmm..

SE och jag tog en promenad till KappAhl och Coop... hittade ett linne och ett par kortare sommarbyxor till honom på rea-på-rean! Ett fynd, och en så så snygg karl fick jag med på det köpet! Inget dåligt köp, må jag säga! (SE tyckte själv att han blev snygg.. vilket han sa flera gånger!) Handlade lite mjölk på Coop...

Carolina sov länge idag.. Sen kom kompisen PH med sin hund ...så Carro tog Pontus P, och de gick på hundpromenad! Senare på kvällen for de på Bio... Roligt och viktigt för henne att få komma ut lite..!
Middag - pyttipanna med rödbetor! Lille David åt mest, tror jag!
SE gick och vilade.. och jag dippade på soffan... som vanligt!

Vi såg nyheterna.. och bara eländes elände där, som vanligt...

Pontus P och jag sist i säng som vanligt ...

Roligt idag: mamma och pappa -bråket, Hela dagen... faktiskt!

Mindre roligt idag: städ... nja.. bara en bra dag annars...

Tips: Nja, har inga idag heller... har ni några?


Till alla mina livlinor: Tack alla från djupet av mitt hjärta... för att ni finns! Ni är alla droppar för mig...

9 kommentarer:

Ella sa...

Å det låter som om ni hade en riktigt bra dag? Vad kul att höra! Hoppas att den här dagen kan mäta sig med gårdagen och kanske bli än bättre.

Kram till er alla.

Anonym sa...

Härligt Elisabet att höra att ni har haft en bra dag! Vad skönt! Jag hoppas du får fler sådana dagar rätt tätt nu! Önskar dig allt gott/Kram Tussegumman

Anonym sa...

skönt att du hade en bra dag igår!
Såna gör att man tankar energi till de sämre!

Ha en bra dag!
ta hand om dig!
Kram!

Anonym sa...

Det låter som om ni hade en kanondag igår... Så skönt för er... Bara att samla på de guldkornen och lägga på hör tills dess att det är en stor guldklimp att njuta av...

Stor kram på dig och hoppas att dagen idag bjuder på glädje!!!

Anonym sa...

Jag har läst och njutit av att du/ni hade en så bra dag.
Nu vänta städning, vilket inte heller jag tycker är kul. Blir alltid så yr i huvudet av att tvätta golven. Ändå har jag en bra mopp till det.
Ja, ja, får väl ta tag i det nu så det blir gjort.

Jag önskar av hjärtat att även denna dag blir bra.

Anonym sa...

Fin bild och fin dikt! Så kloka ord! Många kramar!

Christina sa...

Härligt Elisabeth!
Stoppa ner dessa fina dagar i fickan och ta fram dem när de behövs.
Kul att läsa om dina föräldrar och deras smågnabb :)
Vill du skicka ner lite sol till Skåneland är du snäll, för det verkar som ni där uppe i Norrland har haft det finaste vädret denna sommar.
Önskar Dig och dina kära en härlig fredag.
Kram min goa vän

Anonym sa...

Åååååååh, så roligt att höra att ni alla har haft en toppendag! Väl unt...Grattis!

Ett tips från mig (visserligen av materialistiskt slag) är ett inköp jag gjorde på Nolia i dag: En tvättbar plasttablett som du kan ersätta bakplåtspapper med. Du kan också ha den i ugnsbotten (ja, den tål höga temperaturer!)så slipper du skura bort inbränt fett. Dessutom är den miljövänlig med tanke på att den går att återanvända- går även i diskmaskin! Vinner i längden!

Elisabeth sa...

ella: Tack snälla ..ja, sådana här dagar är bara att spara.. Kram..

tussegumman: Tack..Vet du, det hoppas jag också! Men.. jag vet ju..! Önskar dig detsamma..Kram..

åsa: Tack..! För din omtanke varje dag - och vad jag saknar din blogg! Ta hand om DIG! Kram..

maria: Tack .. ja, jag försöker att samla ihop dem.. i min skattkista härinne! Hoppas grottmänniskorna är lättsammare imorgon..Kram..

bollebygdsbo: Tack.. Ja, städa.. usch - ett nödvändigt ont! Finns väl "kuligare" saker att göra..typ inte städa! Kram..

hillan: Tack snälla.. ja, Tage Danielsson var en underfundig liten lång man.. och rolig! Kram..

christina: Tack.. ja, föräldrar har sina sidor! Speciellt mina.. som är en italiensk variant av Lilla Fridolf och Selma ..! Jag skickade ner halva solen till er.. men jag tror inte att molngubbarna släppte igenom henne riktigt..? Kram..

plupp: Tack.. vad du är gullig! Vilket bra tips! Vi ska på Nolia imorgon, tror jag... då ska jag kolla in den..! Mathallen? Kram..