fredag 31 augusti 2007

Ett ord eller två...




... så är det väl ändå!?

Torsdag idag.....

Vaknade av mobklockan... verkligen tungt idag.. då jag inte sovit nästan någonting inatt! Drogad, var väl det rätta ordet för en Elisabeth just då...!

Mysfikade med Carolina.. Vi pratade om hur julen skulle bli i år! Inte på ett negativt sätt med tanke på SE... utan mer om den härliga adventstiden fram till jul - och som både jag och Carolina tycker så mycket om! Tända ljus, adventsstjärnor, snöfall, glögg .... och allt annat mys som hör julen till! (Något att se fram emot... ljusglimtar att fånga... inte gå in på tänket hur SE mår då..!)

Gick och lade mig och sov en timma till... jag behövde det verkligen! Hade nog kunnat sova betydligt längre, men Carina, min syster ringde och frågade om jag behövde åka och storhandla... och det behövde jag ju också, så det var bara att stiga upp igen! (Vi har ju ingen bil längre, och jag har inget körkort, så.... tack snälla Carina ....!)

SE hade också gått och lagt sig... och sov när jag och Carina åkte iväg! Han ville sova nu, för han var trött, sa han när jag gick ner och talade om att jag skulle åka iväg och handla. (Sov du, gubben...det är medicin för dig!)

Storhandlade på Willys... oj, vad mycket strösocker, pasta och flingor jag kom hem med! Plus tusen varor till - så skafferi och kyl är ganska välfyllda nu!

Carina, jag och SE och lille Pontus P gick upp till mamma och pappa, som bjöd på kaffe och smörgås. (Fick säga till SE som tog både skinkost, leverpastej, medwurst, ost och kaviar på en enda liten fralla... men han brydde sig inte - gjorde sen en ny fralla, med precis samma pålägg.. tur att vi bara var hos mamma och pappa..!!) Pappa är förkyld...och han är inget undantag när det gäller klagomålsfrekvensen som är så vanlig bland karlar... om man säger så

Carina åkte hem... till Mellansel! Kramade henne länge... och det kändes ganska tomt och ensamt när hon hade åkt! Älskade syster... du har burit mig de här dagarna...

Städade skafferi och brödskåp! Ut med det gamla... och in med det nya! Åtminstone i vårat skafferi, som alltid har tomkartonger och ihopsamlade glasslådor i stor salig blandning - vilket gör någon form av ordning helt omöjlig! SE hjälpte också till... och vi hade en trevlig stund tillsammans! Riktigt roligt faktiskt!!

Carolina kom hem från skolan... uthungrig! Nytt leg och två nya kompisar var dagens heta mamma-dotter-skola samtal..!

Middag - korv och makaroner! Snabbt och enkelt... och perfekt för en svältande tonårsdotter!

SE gick och vilade... och jag dippade en timma på rumssoffan.. kändes väldigt bra!

SE vill fika och se på TV:n i sitt rum... vilket han också gjorde! Jag tror alltmer att han njuter när han får vara där själv, i sin lilla trygga vrå...utan krav! Jag såg på Top Model... ett skitprogram bland många denna kväll...

SE var rastlös och lite irriterad även ikväll... jag vet inte riktigt vad det berodde på! När jag frågade honom varför han gick omkring och pustade sa han bara: "jag vet inte!"....

SE gick och lade sig ganska tidigt... var nog skönast och lugnast för honom! Jag satt kvar och zappakaljade och bloggade...och herr Pontus P snarkade avslutningsvis sin "ljuva serenad" i fåtöljen...

Jag avslutade kvällen med att gå ned till SE och släcka lyset och stänga radion/Tv:n... (De senaste dagarna nu har jag fått göra det... han somnar ifrån alltihopa...!)

Roligt idag: mysfika...juldrömmar...syster yster...städade skafferiet...

Mindre roligt idag: dåligt sov... frallan... syster yster åkte hem.. förändringar hela tiden...

Tips: Städa skafferiet - då skapas ny plats för nya tomkartonger, och glasslådor...



Till alla mina livlinor: Ditt ord betyder så mycket... och varje vänligt ord som du lämnar är en livlina...för mig nu! Ni bär... och jag hoppas att jag en dag får gåvan, och tillfället att göra detsamma för er, eller någon annan som behöver hjälp.... Tack!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad "små" saker betyder mycket när man går igenom tunga saker. Att få fylla på sina förråd. Städa rent i skafferi t ex. Jag känner igen en hel del känslor hos dig, fast jag inte alls upplevt samma sak som du gör. Underbart att du har din syster och att Carolina har dig! Kramar...

Christina sa...

Jag gillar också tiden mellan advent och jul, mysigt med alla ljusstakar, stjärnor och ljus.
Det blir så fint i alla fönster.
Så skönt när man får ryck och städar, särskilt i skafferiet blir det smutsigt.
Önskar dig, SE och Carolina en fin dag och ta vara på de ljusa stunderna för de går att plocka fram när det ser mörkt ut och då behövs de så väl.
Ni finns i mina tankar varje dag....
Kram min vän

Anonym sa...

Morning!
Hoppas du sovit gott!

Det enda med hösten jag gillar så är det just advent och jul med alla de där ljusen man tänder!

Hoppas ni får en bra dag!

Kram på dig vännen!

Eleonora sa...

Vilken härlig syster du har. Jag har haft två och båda är nu döda. Min äldsta syster bodde i Italien i 50 år, så vi sågs endast under semestertider. Min andra syster bodde i Stockholm och då bodde jag i Småland - det blev inte heller så ofta vi sågs. Det är GULD att du och din syster kommer så bra överens och har så trivsamt ihop.Kram från mig

Dubbelörn sa...

Visst är människan förunderlig... Tänk att det där små sakerna i vardagen kan göra en så lycklig. Ett möte, en trevlig stud o så lever man länge på den känslan *ler*.

Jag är också en juladdict utan dess like... Längtar efter advent o julpyntar redan då, frossar i det till fullo för att nästan direkt efter nyår var så överlycklig att få städa bort "eländet" *gapskrattar*.
Dina rader betyder precis lika mycket för mig *ler*
Kramar vännen

Anonym sa...

Det är ibland så rogivande att få pyssla med det vardagliga, städa skafferiet, putsa fönster, vika tvätt. Man kan vila i de vana handgreppen.
Det kan vara så härligt att kura skymning och tända ljus.
Många varma kramar Kersti

Christina sa...

Elisabeth, vet inte hur jag skall säga....får inte fram något bara att din kommentar på min blogg har gett denna dagen en rejäl guldkant!
Tack söta rara Du för dina ord.
Ha det nu så skönt med SE och Carolina.
Kram vännen min

Anonym sa...

Hej ! Jag brukar titta in här då och då och läsa i din blogg.
Önskar dig och din familj en skön helg !

Lallis sa...

Åter dessa ljusglimtar som är sååå viktiga i tunga tider. Härligt att ni fick er när ni städade skafferiet:)
Förstår att du saknar syrran nu närhon har åkt hem.
Stor kram från Lallis

Anonym sa...

Tack för dina ord på min blogg. Du är varmt välkommen. Du skal veta att jag länge följt din blogg men inte kommit mig för att kommentera. Känner igen så mycket.

Anonym sa...

SÅ skönt för dig med dessa dagar som har fått vara roliga och befriande för dig tillsammans med din syster...

Det verkar ha varit bra för dig och det gör mig glad! Sova dåligt, det händer ju att man gör ibbland...

Stor kram på dig, vännen min och jag hoppas att dagen idag fått vara lika bra!!!

Anonym sa...

Det märks att vingarna har fått lufta sig på sistone, kanske din syster som har lättat på tyngden? Roligt, eller snarare en lättnad, att läsa. Cyberkram

Anonym sa...

DITT ord betyder sååå mycket....Du anar inte hur mycket. Du kommer in där och skriver så underbart vackert till mig så jag börjar ju nästan gråta....Önskar så att jag kunde återgälda de orden till dig...Men du får nog nöja dig med det lilla jag kommer med, för ofta så vill inte hjärnan tänka riktigt åt mig.....Då blir det inte så mycket sagt. Tack för dina vackra ord och jag finns jättegjärna här för dig också.....Miljoner av kramar till dig du underbara kvinna.

Anonym sa...

Hej och tack för besöket i min blogg!