söndag 5 april 2009

Gråt och pepp


Igårkväll kom hon, Carolina...

"Mamma, jag tror jag håller på att bli lite knäpp.... vet du, jag satt nyss och spelade tetris på datorn... o så började jag bara tvärgrina... det bara kom..." sa hon. Å jag hörde att hon lät lite chockad över hur tvärt känslan hade överrumplat henne, och jag såg ju också... tårarna hade inte ens hunnit torka på hennes kind.
"Men gumman... kom och sätt dig här... kom så ska vi prata. Berätta... vad blev du ledsen över... tänkte du på någe speciellt precis innan?" sa jag. (Lät ju psykologaktigt det där.... men det kändes inte så... det gjorde ont.)
"Jag vet inte... men jag tänkte på att pappa var hemma... du vet på "Gärdes" (huset) ... och jag ville bara fara hem till han.... å så är vi här... å det är ju bara vi kvar... du och jag mamma... o jag längtar hem... " sa hon. Å hon sa mer.... men hon grät så jag hörde knappt vad hon sa.

Det är då mammapeppet finns där! Hur mycket som helst! I evig tid! För jag har ju sagt att vi ska fixa det här.... och då gör vi det.... oavsett vad!

Å gråten gick över.... som den ju gör.... hon sa att det kändes lättare. Hon behövde få gråta och peppas lite.

Vår älskade lill-kajsa....

..........

Men helgen har varit bra. Ändå.
På fredag hade jag besök av min sons ex E som kom hit på en liten blixtvisit. Med sig hade hon en liten påsktupp till mig, och en söt liten porslinsskål fylld med godis till Carolina. Vi blev så så glada....

På lördag gick vi och köpte tights till Carolina. Lite akut var det... hon har bara ett par sen tidigare. Sen.... festade vi!! På hamburgare.
Å sen blev det myskväll med Mamma-Mia film och popcorn. (Inte så mycket mys med deppgråtet som blev sen.... men det är ju inget som man beställer... sådant måste man ju alltid ha beredskap för....!)

Å nu är det söndag.... den ska ägnas åt plugg och städ. Tror jag.

..........


I ett svagt upplyst rum, så ser man efter en stund det man först inte kunde urskilja. Då kan man allt tydligare se vad som finns i ljus, och vad som finns i mörker.
Vi ska tända alla lampor... och sen ska vi lämna det som finns i mörker.

3 kommentarer:

Elzie sa...

Vad skönt att du kan peppa Carolina. Jag tror ni peppar varann rätt bra båda två.
Hoppas ni har en bra söndag, trots städ och plugg, hi, hi.
Och tusen tack för dina rara ord inne hos mig.
Kram Elzie

Isabelle sa...

Det finns inget som vrider om mammahjärtat som tårar på barnens kinder. Upplevde det nyss själv med min dotter. Då önskar man att man kunda ta alla sorger själv istället, hur tungt det än skulle bli.

Styrkekramar till en fantastisk mamma!

Eleonora sa...

Kära ni. Allt gott önskar jag er. Kramar i mängd