söndag 19 april 2009

Pärlan...



... sa jag till Carolina. Kupade handen och visade henne på den stora vita pärlan som låg där... osynlig.
"Carolina, den tid vi får tillsammans nu, mitt i allt det svåra, är en pärla. Allt som sker just nu formar dig och mig, formar vårt liv.... formas till en pärla. Ett vi... ett du och jag... igenom, och ut på andra sidan. Å den här pärlan, den kommer att bära mig här hemma, och den kommer att bära dig när du ska vidare i livet... du vet, mot det du vill göra i ditt liv."
Det var ett viktigt pärlprat. Himlens viktigt....Så att hon faktiskt känner att det kommer nya dagar därborta.... nya dagar, där hon ska nå sina drömmar, och sina mål.... och jag ska finnas här för henne... och finna mina drömmar, och mina mål... och att vi kommer att fixa det här... just därför att vi äger denna pärla.

...........

Lördag och söndag har varit dagar av tillsammans. Vardagligt tillsammans försöker vi ju hitta nu... å än om det famlas och söks lite i tillvaron... så fixar vi det... en dag i taget. Pontus P-promenader, fixa middag tillsammans, prata om viktigt och oviktigt, se på tv, städa.... ja, lite så.

Ikväll har vi van veeteren och kvällsfika.... som både jag och Carolina ser fram emot.

Jag gruvar lite för morgondagen.... att följa med SE till tandläkaren.

7 kommentarer:

Nalle sa...

Å så vackert med pärlan! Så fint.
Du är verkligen en underbar mamma.
Morgondagen kommer gå galant,hoppas och tror jag.
Stor kram
Nalle

Anette sa...

Framtidstro - en helt radband av pärlor med framtidstro.
Ibland när jag känner mig ledsen och trist så tittar jag inom hos dig och får en kick av dina positiva tankar mitt i allt kaos.

Kram

Gisan sa...

Vilken fantastisk målbild du har skapat för er! Å så fint du visar för Carolina att hon ska gå vidare mot sina mål men att du ändå kommer finnas där för henne hela tiden. Dessutom blir jag glad att du skriver att du också ska ha mål och framtidstro. Jag har mina tankar hos dig idag när du ska till tandläkaren med SE. Stora kramar...

Eleonora sa...

Det var fint det du skriver om den pärla ni formar så fint tillsammans och som ni ska vårda så att den ger var och en av er det bästa på färden framåt i livet! Bra! Man kan ju räkna med att det går upp och ner som det brukar här i livet men då är det skönt att kunna vända tillbaka till och tänka på er vackra pärla som kommer att ge kraft och styrka.

Det går säkert bra med tandläkarbesöket. Du gör en varm och fin insats för din SE genom att följa honom.

Stor kram till min kära Vän

Isabelle sa...

Så fint sagt! Och vilket bra tänk. Ta fram en pärla eller ett pärlhalsband och låt den bli en symbol för framtiden och för hoppet. Det är viktigt att ha sådana påminnelser runt omkring sig. Småsaker som kan ge styrka på vägen.

Lycka till med tandläkarbesöket!
Stora styrkekramar.

Kajsa sa...

Men så jag fick svälja då jag läste om ansiktsmasken! Du underbara mamma!!! Jag kan åxå för mitt inre se dej och SE som nygifta trallandes på låten. Hoppas att tandläkarbesöket gick bra i dag./STOR varm kram

Gisan sa...

Jag undrar hur du har haft det idag. Hoppas att allt har gått bra och att du får en skön kväll. Kramar...