onsdag 9 december 2009

Vädrets makter...

... var inte så mycket att hurra för idag heller! Än om nu regnet övergått till ett småduggande, så känns det som om mörkermolnen har bestämt sig för att parkera här! Inte kul alls....

Idag har jag också varit på överlämningsmöte, med försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Jag blir ju utförsäkrad den sista december... och ska nu, i arbetsförmedlingens regi, gå ett s k arbetslivsintroduktionsprogram på tre månader. Under den tiden ska jag tillsammans med af komma fram till vad jag skulle kunna göra fortsättningsvis - och i vilken omfattning. Det känns lite skakigt... hur kommer det att bli... fixar jag det här... kommer jag att få det stöd som jag behöver... och det viktigaste... blir det här en BRA förändring, i jämförelse med de senaste åren, då det bara har varit förändringar till det sämre!? Som sagt, jag känner mig lite skakig inför det... men å andra sidan... jag har ju bestämt mig för att det SKA bli bra nu... så jag håller fast vid det tänket allt vad jag kan! Det ska bli bra det här!!
Men mötet gick bra... och det enda som kändes jobbigt var att jag fick berätta (igen då) om resan jag gjort de senaste åren... och var jag står idag. Det här med att"backa bandet" har det varit lite väl mycket av nu..... och det tar på.

Å jag försöker också ha i huvudet vad min kontakt på psyk sa: "Elisabeth, ta det lugnt nu framöver... så du inte rasar ner igen!"
Men det är mycket måsten som kommer nu... och det är inte lätt. Det tar oerhört mycket energi, märker jag... och sen så har jag ju varit borta från arbetsmarknaden i över fyra år, så det känns som att börja om igen. Fast det är ju precis det jag gör nu... hela tiden... börjar om med ny familj, nytt arbete, och ett helt nytt sätt att leva.

..........

Imorgon ska jag följa med SE och de andra till Ålidhemskyrkan för adventsgudstjänst och julfika. Det blir bra...

Nu ska jag dippa en stund på soffan, tror jag...

3 kommentarer:

Tina sa...

Hej vännen!!
Å, jag förstår precis vad du menar!! Det är jätte tufft att vara där du är nu, men du har ett bra tankesätt & du kommer klara detta galant =) Ta det i din takt & öka stegvis!
Det kommer att gå jätte bra!!!!!!!
Kram Tina

Kersti sa...

Det blir bra. Du är en sån fantastisk person som kommer att greja allt det nya. Men glöm inte bort det om din kontakt på psyk sa. Ta det lugnt. Förändringar måste få ta tid. Ofta blir man så otålig (i alla fall jag). Men tänk på allt bra du redan åstadkommit. Det att byta perspektiv. Att ha ett positivt tänk. Du är en kvinna jag verkligen beundrar. Bara så du vet. Att jag sedan kan ge dig några små guldkorn som du kan ha nytta och glädje gör mig så glad. Kramar

Eleonora sa...

Klart du är skakig nu när så mycket kommer att hända för dig. Men allt är till det bättre. Så härligt att komma ut i arbetslivet och att först få styrka och peppning genom af träningen kommer att ske under 3 månader. Du kommer att träffa nya vänner och få bekanta. Självklart kommer du att greja detta - därom är jag övertygad. Kramisar