lördag 5 december 2009

Å visst blev det en pistol...


(Den bästa och trevligaste julförsäljaren på
Gammlia.... Jonas Nyström.)

... i år också! Jag blev så glad när jag såg honom... den trevlige försäljaren som jag köpte en träpistol av på förra årets julmarknad.
Å i år fick jag till och med ta ett fotografi på honom, bredvid den fina träskulptur som han gjort av en stor stock. Ett fantastiskt hantverk... av en helt fantastiskt duktig människa!

Med mig fick jag också ett fint informationsblad, och ett visitkort. Så här har Jonas presenterat sin verksamhet, Jonas Träslöjdsverksamhet:

"Jag arbetar med att skapa träskulpturer av stora stockar med stor inlevelse och fantasi. Jag brinner för det jag gör och skulle inte kunna sluta med min konst. Det är roligt att formge mina tankar i mitt skapande av träskulpturer. Det uppstår en viss andlighet i det jag gör.
Jag jobbar på heltid efter egen förmåga och arbetstid. På vintern tillverkar jag träskålar, träpistoler samt träsvärd inför julmarknaden på Gammlia. Under sommaren arbetar jag mestadels med mina skulpturer."

Så från en mycket mycket nöjd kund... till dig, Jonas... tack för att du gör så fina saker! Å tack för att jag fick köpa den allra finaste pistolen... som nu hänger på min vägg, tillsammans med den jag köpte av dig förra året.
Å jag hoppas att jag kan få köpa en pistol, eller något annat fint som du gjort, på nästa års julmarknad igen... och då... då kanske man till och med kan våga sig på att fråga om en liten försäljarkram?

Tack Jonas.... åter igen så förgyllde du våran dag!

Inga kommentarer: