lördag 29 november 2008

Dumjag...


(SE:s ljusstake... den som vi inte tar fram i år..)


.... var här och hälsade på alldeles nyss! Hon satt här i sängen med sitt fika, sitt tända ljus, och lyssnade till Bing Crosby som sjöng "White Christmas" så himla vackert. Men dumjag hon lyssnade inte särskilt bra... hon hade förlorat sig i fjolårets skriv på den här bloggen. Hon satt och plågade sig... och jag märkte att hon nästan dog, när hon läste:

" Amor vincit omnia...
... eller tack för pussen, älskling!
Idag köpte vi en chokladask på Coop.... bara till Sven-Erik.
När vi kom hem sa jag:" Du gubben, ta ner den här på ditt rum... så har du lite "mysgötta" för dig själv!"
"Men nu är du så... ja, du skulle kunna få en puss", svarade han glatt, och i samma sekund tog han omkring mig och gav mig en puss... mitt på munnen!!

Då frös jag tiden.... i det magiska ögonblicket lät jag minnet fotografera oss.
Vi två... min glädje, över hans glädje, att ha fått en egen chokladkartong.... min lycka över att ha fått uppleva något som inte jag har fått uppleva på många år... en puss!
Sen gick jag in på toan och lät tårarna rinna.... för den vemodiga längtan efter den man jag en gång haft.
Men jag grät också över att.... ja, jag skriver glädjetårar, för att se min älskade älskade man bli så otroligt glad över att få en chokladkartong alldeles för sig själv.. så att jag får en puss! Kan lycka bli vackrare än så? Kan man göra annat än gråta av glädje då?????

Så kärleken övervinner allt.... även i den svåraste av tider..!

Jag ska alltid älska dig...."

(Skrivet i december 2007)

Då skickade jag hem dumjag! Snabbt gick det också! För inte vill jag ha henne omkring mig idag.... idag, när jag ska ut med min brors flickvän på stan. Idag när jag ska fortsätta julstäda lite... idag när jag ska leva det nya livet på Gustav Garvares gata. Nej.... bort med henne! Å jag ska verkligen ta ett snack med henne nästa gång hon kommer.... "gå inte dit, läs inte där, åtminstone inte förrän du vet att du inte går och dör av några längtans bokstäver!"

Nu ska jag fika med Carolina.... hon som ska ut med en klasskompis på stan idag. Å i eftermiddag ska de lyxa med pizza...!

Så... det går.... det här blir en bra dag. Så länge dumjag håller sig borta!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Visst måste man få tillåta sig att minnas tillbaka. Det som varit går ju inte att utplåna. Låt du "dumjag" få dyka upp då och då även om det känns tungt.

Ha en riktigt skön adventshelg!

Många varma kramar /Ingrid

Vida sa...

ja om dumjag bara plågar dig just nu så tycker jag hon kan hålla sig borta.. en vacker dag kanske du vill ha henne där igen men tills dess kan hon klättra upp i ett träd och dingla med benen och äta pepparkakor så hon blir lite snällare tycker jag.

Varma kramen

Liv

Anonym sa...

Sådär ska jag börja tänka om jag mår riktigt dåligt och inte kan ta mig ur alla dumma tankar. Skicka iväg mitt Dumjag. Det ska jag!

Dubbelörn sa...

Tårar av glädje, tårar av lycka, tårar av sorg...

Tänker på dig vännen o skickar dig en stor adventskram

Bloggblad sa...

Så där kan jag känna ibland när jag hittar fotografialbum... minns och gråter... Fast oftast låter jag bli att öppna både album och minnen.

Anonym sa...

Mmmm, ibland måste man nog jaga dumjag på flykten. Hon kommer nog tillbaka och då du är bättre rustad att ta hand om henne kan hon ju få sitta med där i sängen. Tänker på dig nu till helgerna och önskar dig allt gott.

Anonym sa...

Mmmm, ibland måste man nog jaga dumjag på flykten. Hon kommer nog tillbaka och då du är bättre rustad att ta hand om henne kan hon ju få sitta med där i sängen. Tänker på dig nu till helgerna och önskar dig allt gott. Hälsningar
Annebelle

Gisan sa...

Det här är ju en sån årstid då minnen så lätt kommer fram ur vrårna. För många blir det riktigt tungt. Jag förstår mycket väl att det är så för dig. Jag hoppas att du och Carolina kan skapa något/några nya adventsminnen nu i år. Stora kramar...

Anonym sa...

Härligt Elisabeth! Dumjag nä...du fröken fräken..henne kan du skicka bort..snälljag är bättre :) henne du tog med på din dag idag...Det är fint att läsa det som varit, men smärtan kan bli jobbig också..så krama om snälljag och njut av din dag..Stor kram på dig!

Anonym sa...

Även vackra minnen kan bli svåra. Tänker så mkt på er just nu. Ha en fin stund i morgon med det första adventsljuset tänt!/Stor kram

Tussegumman sa...

Elisabeth min vän det är klart att man måste få gå tillbaka även om man vet att det är smärtsamt. Jag önskar dig och carolina allt gott att ni får känna att denna 1.a advent bär och att det är ni två som skapar nya traditioner som ni mår bra av. Ta hand om er/Kramar Tussegumman

Anonym sa...

Du skriver så bra om allt det svåra och hemska! (Som vanligt, får jag tillägga.)
Och ljusstaken är härlig, den kommer ni att njuta av och älska igen, kanske inte i år men framtida jular.
Varma förstaadventskramar i mängd!

Isabelle sa...

Önskar dig en riktigt fin dag i dag med goda och snälla tankar. Varmaste adventskramen!

Anonym sa...

Åh, vad härligt att du kan frysa tiden och leva i nuet en stund,,, att få njuta av en puss från sin älskade,,,låta den finnas kvar på dina läppar och i ditt sinne, låta den få ge dig den hopp och tröst du behöver ibland, låta den få bevisa för dig att ni haft ett underbart liv tillsammans, låta den ge dig fina minnen och låta den stå för en puss som för dig framåt,,, uppåt,,,,

Kramar i masor.