söndag 1 augusti 2010

Alzheimers vals...

... går på teven ikväll. En dokumentär från 2009.

Satt nyss och bläddrade i teve-tidningen, och funderade med Carolina vad vi skulle se på teven ikväll. Någon spännande film kanske...?


Ögonen föll på orden "Alzheimers vals". Stannade där.

"... handlar om Bo Lycke och hans fiende alzheimer. Han bor med sin fru Eva på Brännö, bland vänner och musiker - omgiven av havet. Han har tur och fruktansvärd otur, åtta år tidigare fick han sin diagnos och när filmen slutar har det gått mer än tio år. En film av Brita Landoff berättad av Bo själv med humor och smärta, man är inte dum för att man har Alzheimers sjukdom."

Vi ska inte se den. Vi orkar inte riktigt nu... å vi vet ju... vi kommer att känna igen allt för mycket.


Jag ska fortsätta bläddra i teve-tidningen...

... och så ska vi ta en promenad upp till mamma på sjukhuset idag. Det blev inget besök igår, då det var så dåligt väder.

5 kommentarer:

Eleonora sa...

Jag har just också sett att det programmet ska visas idag. För att bättre kunna förstå denna sjukdom kommer jag nog att se filmen. Till fullo förstår jag om du inte orkar med det. Det verkliga i livet upplever du ju själv.

Hoppas du finner din lilla mamma vara bättre idag. Så glad hon måtte bli att du kommer på besök idag igen.

Mycket är det runt dig nu och om jag bara kunde stryka bort allt det trista från din panna. Ibland är ödet alltför hårt och trist. Önskar bara att det snart kan vända för dig och för Carolina - frid och ro och kramar vill jag ge er.

Ruta Ett sa...

Det programmet såg jag förra gången det visades och det var så bra och sorgligt och intressant. Men jag förstår att ni inte kan se det nu. Men kanske nån gång.
kram, kram vännen...

Bloggblad sa...

Var det möjligen den jag såg för en tid sedan? Nej, förresten, den var nog dansk. Vi är nog väldigt olika du och jag, för jag ser allt som handlar om de sjukdomar som vi har drabbats av i vår familj... jag tycker det är stärkande att känna att jag inte är ensam om min oro - även om det är väldigt lugnt på sjukdomsfronten just nu. Tack och lov!

caja sa...

Styrkekram till er idag, känner på mig att den kommer lite till nytta....//c

Pia sa...

Nu har jag sett programmet på Svt-play-en varm och fin dokumentär. Men sorglig också. Vi som inte är i eran situation kan nog inte änns tänka oss in i eran situation//Kram