lördag 21 juli 2007

Anonyma kommentarer...



... som rör relationen med min mans släktingar kommer att plockas bort/anmälas. Generellt är min åsikt att det borde finnas plats för ett fritt tänkande, och under anonymitetens skydd få ha sina åsikter. Men när dessa åsikter och kommentarer blir vinklade för att med förmodat uppsåt misstänkliggöra bloggskrivaren, eller när man gör uttalanden som i sig är ärekränkande och därför straffbara, då anser jag att anonymitetens skydd och gräns har överskridits för vad som kan anses vara försvarbart. I de fall där den anonyme kommentatoren lämnar namn och adress/telefonnummer, och på så sätt blir identifierbar, får den anonyma kommentaren naturligtvis samma bemötande som övriga.

Fredag igår..

En seg dag... varit mycket turbulens kring mitt tidigare inlägg om SE:s delar av familjen! Det har tagit så otoligt mycket av min styrka och energi, så det tar tid att komma igen.. Hela dagen har varit "off"... och kvällen blev inte så mycket bättre den..!

Till min kurator och min läkare har jag sagt: "Min strategi för att överleva det här - är att varje dag, här i vår lilla bubbla, med vardagens rutiner och dagsformer överleva en dag i taget. Att söka varje tillfälle till något som gör mig glad: ett skratt, vänliga ord, trallglad melodi, kramar.... allt, stort som smått, huvudsaken att det är något positivt som håller mig ovanför vattenytan... en motvikt som balanserar detta fruktansvärda....

Min läkare sa: "Elisabeth, det var en bra strategi.. och det är också ganska vanligt att man som anhörig måste hitta strategier för att orka! Då du lever under stark konstant press nu - och inte vill ta någon medicin så måste vi ju tillsammans hitta andra vägar för att du ska orka det här!"

Min kurator sa: "Människor som är dum behöver du inte nu - lägg locket på! Du behöver din energi till annat.. du har nog att orka med ditt liv för dig och SE!"

Anhörigkonsulenten sa: "Vad är det viktigaste för dig nu, Elisabeth? För Carolina? Er framtid tillsammans..?" (Men jag sa: "Vi pratar inte om framtiden ... det är stängt dit just nu.. jag vill inte gå dit...!" Hon förstod det...!)

För vår skull, min, Sven-Erik och Carolinas skull - så hoppas jag verkligen att alla respekterar min önskan nu... och lämnar den infekterade situationen med SE:s syskon ifred! Att det som har varit har varit... situationen är som den är... och jag orkar helt enkelt inte... !!

Elisabeth..

11 kommentarer:

Christina sa...

Mycket bra skrivet...hoppas att de lämnar dig ifred nu, förstår ju att du har så mycket annat omkring dig.
Men jag har förstått genom mitt bloggande att det alltid finns människor som har synpunkter på det ena och det andra, folk som bara är ute för att göra livet surt för andra.
Har bloggat en del år så jag vet och det är så fruktansvärt tråkigt när sånt händer.
Jag skickar upp många varma kramar till Dig, SE och Carolina.
Kramkram

Anonym sa...

Kanonbra skrivet!
Respekteras inte det så..........

Ta hand om dig nu och försök ladda om och spar på sånt som dränerar din energi!

Ta nu hand om er och var rädda om er!
Många kramar och lite styrka kan jag dela med mig av!

Ha det gott!

Anonym sa...

Oj vad det varit turbulent kring dig min vän. Jag önskar av hela mitt hjärta att du får den lugn och ro som du så väl behöver. Stor kram till dig.

Anonym sa...

Elisabeth: Dina kommentarer till mig är tillbaka,av någon anledning fastnade dom i spamfiltret.

Frågar mig inte varför det gör så,men det händer en och annan gång!

Kram!

Anonym sa...

Åh Elisabeth, får du också den där skiten. jag hoppas att du inte bryr dig om dom. Jag tycker om dig även om det inte räcker så ja jag gör det i alla fall och ville säga det till dig.

jätte varm kram från mig till dig. Du är en sån kämpe och en sån fin kvinna

sofia

Anonym sa...

Elisabeth: Så bra!!!

Du skriver så rent...

Jag förstår att det har kostat massor och därför sänder jag många energifyllda kramar!!!

Anonym sa...

Detsamma til dig Elisabeth

kramis och ha gottis du med

Anonym sa...

Kanonfint skrivit Elisabeth so vanligt.. Du vet väl att du kan spärra it-nummer oxså.
Det där gör man klart inte utan i nödfall kan välja sina bekanta här oxså..
Kram till dig o din familj.
Ha det så gott ni bara kan.

Anonym sa...

Nu är kommentareran på plats.
Spam filter är ett filter som ska stoppa skräppost och reklam.
Men ibland är det för nitiskt.....fråga mig inte varför.

För ett tag sedan så var det några av christinas kommentarer jag fick hämta i filtret.

Vet inte vad blogger har eller inte har för filter...........

Jag har min blogg på egen server och kan välja lite vad jag vill installera!

Och jag hjälper gärna till om det är nåt jag kan,bara så du vet!

Natti och sovgott!
Kram!

Ella sa...

Jag hoppas att hela din familj får lugn nu. Önskar så att det fanns något vettigare jag kunde skriva.

Stora varma kramar.

Elisabeth sa...

christina: Tack! Ja, jag förutsätter det! Förstår att det finns fler som råkar ut för sådana här tråkiga saker... Många kramar till dig och din familj... Kram..

åsa:Tack! Som sagt: Det förutsätter jag..!Jo, jag känner att det kommer styrka därifrån.. idag kändes lite bättre än igår - men gud, vad luften har gått ur en..! Ha det gott du med..Kram..

isabelle: Tack! Jo, det har varit lite Vilda Western nästan.. men nu tar vi nya tag igen.. Kram..

åsa: Ja, och jag fattar då alldeles verkligen noll när det gäller sånt... Kram..

min vän Sofia: Tack.. jag tycker om dig också! Dina ord räcker, och bär mig nu... så är det! Du är också stark.. och kämpar på du med! Kram..

maria: Tack! Din förståelse betyder mycket.. måste samla lite energi igen... Kram..

pialotta: Tack! Ja, jag tycker inte att spärrning är något man borde egentligen.. men vi får se.. Hoppas allt är bra med din familj.. Kram..

åsa: Ja, du förklarar för en som är dum som en åsna - så jag hoppas jag får återkomma till dig om det här framöver..du som kan.. Kram..

ella: Tack! Men det var väl hur vettigt som helst..? Kram..