lördag 28 juli 2007

Jag bär våra minnen...



... fram till evigheten. Då.. när vår evighetsmorgon tar vid
och inga minnen längre ska skilja oss åt...

Jag älskar dig...bär dig nu, mitt allt
Du älskar mig.. såsom du en gång bar mig...

Våra minnen - tillsammans i evighet...




Fredag igår...

Pappa kom förbi innan han åkte upp till mamma på sjukhuset. Det blev en lång dag för honom...! Hur länge ska han orka? Är man 72 år, som pappa är, så....? Alla dessa resor, vak och operationer som han har stöttat henne igenom.. i nästan 20 år. Pappa, du är en klippa - och din kärlek och omtanke om mamma är så... stark, stolt och .... ja, du är den som har burit henne igenom... alltid! Pappa, jag älskar dig...

Fick ett ljus från Christina... En bloggvän som finns därute någonstans.. En vänlig och omtänksam handling döms inte efter dess storlek och dess värde - den döms efter med vilken tanke den gavs... Omtankens ljus från denna värmande handling - kommer att brinna länge i mitt minne...! (Ni ger alla så mycket - ord och tankar som bär nu,,, värme och omtanke som är livlinor i min vardag... jag önskar att ni i detta nu kunde känna min glädje och tacksamhet för att ni ville finnas där för mig nu...!)

Carolina och jag tog en promenad i det vackra vädret. SE ville inte följa med - "nä - jag har annat att göra", sa han. Jonas och lille David följde med på Coop, och vi tog en liten fika där tillsammans. Sen handlade jag och Carolina lite mat, och promenerade hem igen..

När vi kom hem höll jag på att få ett litet "psykbryt" på SE. Han hade "hittat" en TV i soprummet som han nu tänkte ta in...! "Ja, int är de fel på den inte", sa han. "Men snälla Sven-Erik, vi går inte i soprummet och letar grejor - och en TV... aldrig!! Varför tror du man ställer en TV i ett soprum? Strunta i det nu, så köper vi en ny TV till dig framöver..." sa jag. Han svarade inte, men jag såg att han blev både arg och frustrerad! Om inte annat hördes det, när han gick ner och smällde igen sovrumsdörren med en hård smäll!! (Men herregud, leta grejor i soprummet - gör han vekligen det fortfarande! För ett tag sen hade han också sett något där som han ville ha... fick säga nej då också! SE som ALDRIG i världen skulle ha gjort något sådant tidigare..!!)

Middag - blev bara kräm idag! För varmt att äta något annat!!

SE gick och vilade.. och jag tog sikte på rumssoffan - och dippade där en stund!

SE ,Carolina och jag såg "Terminator" på Tv:n... o Carolina bjöd på fika! Tack snälla...!

Sedan var dagen över... Carolina och jag var sist i säng!

Roligt idag: ljuvliga vädret, coop-fika, christina-ljuset...

Mindre roligt idag: mamma...mamma...mamma...

Tips: Rod Stewarts cd finns på Coop för 59 kronor...köp den! Så Så bra!!!

Till alla mina livlinor: Måtte jag också kunna vara en livlina för någon enda av er, nu eller i en annan tid... eller, som någon påminde mig om"Pay it forward".... !

12 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju en livlina nu i ditt kaos av tankar, känslor och oro. Så finns du ju för oss andra ändå. Så det är ju vad du gör "Pay it forward", hela tiden. Kramar...

Christina sa...

Du är en livlina Elisabeth.
Din blogg ger så mycket, får mig att tänka på saker som man tar för självklara.
Man blir så ödmjuk inför livet.
Att jag kunde glädja dig så mycket för ljuset blev jag väldigt glad av, underbart när man kan glädja andra.
Nu önskar jag dig och din familj en skön lördag och jag tänker på din lilla mamma och din pappa.
Det är jobbigt när föräldrarna inte mår bra.
Min mamma dog 2003 och min pappa när jag var 11 år.
Ha det bäst vännen
Kram

Anonym sa...

Hoppas din mamma är bättre idag..........så din pappa kan ta en "paus" och ladda om batterierna!

Sonen här har blivit sjuk och det är såååå gnälligt!

Det där med att dippa på soffan är skönt.jag ska fika lite nu,sen ska jag dippa lite!

Hoppas din dag blir skaplig!
kram!

K sa...

Du ger mig så mycket genom att dela med dig av styrkan du har för din familj!
Hoppas kvällen blir bra med någon skaplig film och familjen runt dig. *kram*

Anonym sa...

Kramar om och bara hoppas på att det ska vända och ni allihopa ska få lugn och ro..
((Stor Kram))
Du är en livlina om någon:-)

Anonym sa...

Svar på min blogg:

Men åhh tack vännen för dina värmande ord!
Jag blir alltid så himla glad av dina kommentarer..
Det känns så himla rätt att skriva så som jag skriver i min blogg när man får en sådan här underbar respons, det sporrar verkligen mig att skriva vidare..

Massor med varma, varma kramar till dig med från oss alla!

*Kramar om* länge, länge!!

Ps! Kommer tillbaka och bloggar om drygt en vecka när barnen börjar på dagis och fritte.. då ska jag läsa ifatt mig hos dig!
kramas igen!!

Anonym sa...

Det är tufft med föräldrarsom blir äldre och sjukare. Lever mitt i detta. Stor kram!

Dubbelörn sa...

Tänker på dig vännen... Har haft fullt upp med gäster så jag har inte hunnt in här o skriva.

Du är beundrandsvärd! Min dörr står alltid öppen för dig...

Varma kramar

Anonym sa...

Du är en livlina mitt i all kaos så känner jag din värme o kärlek flöda. Du är en underbar människa, fastän jag aldrig mött dig så har du blivit en vän för mig.

Stor kram till dig från mig.

Anonym sa...

Jag önskar jag kunde vara ett bättre stöd för dig. Särskilt nu. Men jag har hamnat i någon slags ego-bubbla med mycket känslor, tankar och tårar... Kraaam

Anonym sa...

Elisabeth! Jag förstår att det inte har varit den bästa av dagar igår och att ni ännu inte vet så mycket...

Jag hoppas så innerligt att ni får veta mer snart...

Viska till Carro att jag bor granne med Eskilstuna....

Stora kramar till dig min vän med en arm runt din axel och en axel att luta dig emot och en hand tt hålla i din när du behöver det som mest!!!

Elisabeth sa...

gisan: Tack.. jag blir så glad, och så tacksam när du skriver så... för kanske kan jag få vara pyttalite nåt för någon annan också..!

christina: Tack! Ödmjukt från mitt hjärta.. det värmde! Vad ledsamt att du hr förlorat båda dina föräldrar.. och din pappa när du var bara 11... åh, så trist! Tänker på dig..Kram..

åsa: Tack Åsa för din värme..alla dagar! Hur är det med sonen? Hoppas han mår bättre? Dipp är bra.. och soffor är också bra.. Kram..

magalös: Tack.. vad rart sagt! Åh, en bild på "pärlan".. nu fick man en bild att njuta av!!.. tack snälla för det! Kram..

pialotta: Tack söta rara du! Sen hoppas jag att din "Tilda" är på benen snart igen..! Kram..

puffeltufflan: Men så är det.. din kärlek och omtanke om dina barn lyser igenom det du skriver, och går rakt in i mitt hjärta.. Kram

helena på roomservice: Ja, det är verkligen inte lätt.. å man vill hjälpa dem så mycket, men mäktar med så lite.. Kram..

dubbelörnen: Jo, jag har ju sett de vackra bilderna..! Så vackert, varmt och välkomnande det kändes att se... man njuter verkligen! Så jag förstår att det är lite fullt upp.. Kram..

anita: Tack snälla för den varma och otroligt goda person du är..! Om jag genom ETT ord kan hjälpa dig, min vän - då blir jag glad! Kram..

gisan: Någon ego-bubbla är det då inte... det är en liten jag-har-rätt-att-vara-ledsen-bubbla! Men jag hoppas att den spricker snart - för du är en människa som förtjänar att varje dag få ha bara solsken och lycka omkring dig.. Kram..

maria: Kände du igår att jag lutade mig lite mot din axel? Jo, jag gjorde det i tanken...! Tack för den värmen, Maria! Ja, just det..glömde viska till Carolina! Ska göra det idag..! Inte för att jag förstår men.. du är ju "cool" du! Inte jag! Kram..